Şimdi Ara

Karanlık hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Işık hızını biliyoruz peki karanlığın hızı kaçtır.

• aynıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: BauglirXul

Karanlıkda bir ışıkdır... Var olan ışıgı bunyesine hapseder.. Eğer bir yerden bir enerji ( örn: güneş enerjisi ) bulunan ortama ulaşırsa hapsolmuş ışık nükteleri tekrar özgürlük kazanır ve ışık tekrar görülür..

What

Neyse şöyle bir örnek vereyim:
    Elimizdeki bir laseri boşluğa doğrultup düğmesine basalım ve bir ışık demeti gönderelim. Elimizi düğmeden çektiğimiz zaman son fotonlar da boşluğa doğru yol alır. Karanlık dediğimiz ise en arkadaki fotonları takip eder. Yani karanlığın hızı işığın hızı ile aynıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK
    Işık hızını biliyoruz peki karanlığın hızı kaçtır.

karanlığın hareket ettiğini ispatla, sana hızını söyleyeyim
  • ışık hızına eşit olmalıdır mantık olarak.
  • karanlık kısaca ışığın yokluğudur

aydınlandığı oranda karanlık oluyorsa ozaman hızları eşittir
  • Karanlık ışığın yokluğudur. Yani kendisi ışık gibi bir kavram değildir. Dolayısıyla hızından bahsetmek biraz garip geldi. Yukarıda da arkadaşın dediği gibi ışık hızı olabilir herhalde.

NOT: "Yukarıda da arkadaşın dediği gibi ışık hızı olabilir herhalde." bu kısmı yazmamışım varsayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 13 Eylül 2007; 1:46:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karanlık ağ nedir?
    geçen yıl açıldı
    Karanlıkta gölge görme.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman şöyle bir düşünce geliyor aklıma evrende bilinen en yüksek hız ışık hızı değilde birinciliği karanlıkla paylaşıyor o zaman doğrumu arkadaşlar.
  • Bir önceki mesajımı okuyunca kendimle çeliştiğimin farkına vardım. "Karanlık hızı" diye bir kavramın olamayacağını düşünüyorum. Çünkü karanlık ışığın olmadığı duruma verdiğimiz ad. Yani ölçülebilen bir büyüklük değil. Bu yüzden böyle bir kavramda kanaatimce olamaz.
  • şöyle bir soru daha var... karanlıkmı ışığı yutar??? Yoksa ışıkmı karanlığ yutar???

bilimadamları karanlığı ışığı yuttuğunu tespit etmişlerdi...
  • Karanlık ışıksızlıktır. Işığın olmadığı yerde karanlık olduğundan ışığın gelme hızıyla karanlık kaybolur; yani karanlığın hızı ışığın hızına eşittir diyebiliriz. Ama ışığın hızı dediğimizde söz konusu olan ışığın tanecikli yapıda olmasından fotonların hızıdır. Fakat karanlık için tanecikli yapıda olma söz konusu olmadığından somut anlamda bir hızından bahsedemeyiz; ama az önce de dediğim digibi ışık hızına eşit olarak kabul edebiliriz ki gereksiz bir konu üzerinde durduğunuzu da belitmek isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caiz2005

şöyle bir soru daha var... karanlıkmı ışığı yutar??? Yoksa ışıkmı karanlığ yutar???

Kusura bakmayın ama gereksiz kelime oyunları bunlar. Yutmak ne demek şimdi? Işık varsa aydınlık, yoksa karanlıktır. Yani karanlık, ışığın olmama halidir. Birinin diğerini yutması diye birşeyi hangi bilimadamı kabul etmiş, burada yutmayı hangi anlamda kullanmış?

O mu yutar bu mu yutar, o mu hızlı bu mu hızlı, vs. Bunlar bana biraz bizim herşeyi bişeylerle karşılaştırma isteğimizden kaynaklanıyor gibi geliyor. "Terminatör mü döver, Robocop mu?" karşılaştırmalarından daha anlamlı gelmiyor, ne yalan söyleyeyim...
  • elimize bir lazer alalım sürekli birer saniyele açalım kapatalım. evrende 300 000 km boyunca bir aydınlık ve 300 000 km uzunluğunda bir karanlık arkasından yine 300 000 km uzunluğunda aydınlık çizgi sürekli ilerler demek ki karanlığın hızı da aydınlığın hızına eşit
  • bir aracın önü hangi hızda ise arkası da aynı hızdadır.
  • yukarıda şakayla karışık olarak belirtmiştim. ama yine hatırlatma isteği duydum.

bir şeyin hızını hesaplayabilmeniz için öncelikle onun hareket ettiğini ispatlamak zorundasınız. karanlığın sabit durmadığını açıklayacak bir delil ben bilmiyorum. ha varsa lütfen göstersin. yoksa bana göre karanlığın hızı 0 dır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

şöyle bir soru daha var... karanlıkmı ışığı yutar??? Yoksa ışıkmı karanlığ yutar???

Kusura bakmayın ama gereksiz kelime oyunları bunlar. Yutmak ne demek şimdi? Işık varsa aydınlık, yoksa karanlıktır. Yani karanlık, ışığın olmama halidir. Birinin diğerini yutması diye birşeyi hangi bilimadamı kabul etmiş, burada yutmayı hangi anlamda kullanmış?

O mu yutar bu mu yutar, o mu hızlı bu mu hızlı, vs. Bunlar bana biraz bizim herşeyi bişeylerle karşılaştırma isteğimizden kaynaklanıyor gibi geliyor. "Terminatör mü döver, Robocop mu?" karşılaştırmalarından daha anlamlı gelmiyor, ne yalan söyleyeyim...

yutma tabiri karadeliklerden ileri geliyor olsa gerek... malum karadelikler -karanlık olmalarından herhalde- ışığı yutup enerjiyi emiyor-yok ediyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: kahve

quote:

Bakınız :
    Türkiye
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa
    quote:

Orjinalden alıntı: kahve
    quote:

Bakınız :
    Türkiye

ben fiziki ispatını belirtmiştim. ama bu cümlene de şapka çıkarılır
    />

• quote:

Orjinalden alıntı: DefuseR
    quote:

quote:

yutma tabiri karadeliklerden ileri geliyor olsa gerek... malum karadelikler -karanlık olmalarından herhalde- ışığı yutup enerjiyi emiyor-yok ediyor...

Orada ışığı yutan şey karanlık değil, çok büyük kütleli bir madde. Ve bu madde karanlık olduğu için ışığı yutmuyor, ışığı yuttuğu için orası karanlık olarak görünüyor.

Neyse... Gereksiz bir konu üzerine gereksiz tartışmalar...

• quote:

quote:

Arkadaş karadelikten bahsetmiş galiba...
    evet karadelikse karanlık herşeyi yutar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.