Şimdi Ara

Karamsarlık, İnsan psikolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, gece gece şöyle bi gezdim forumu, pek ilgimi çeken bir şey bulamadım.
    Aklıma şöyle bir konu açmak geldi: İnsanlar neden karamsar olur? Neden her şeye karamsar gözle bakar?
    Özellikle yanımızdakiler bir şey söylediğimizde neden çoğu zaman motive etmek yerine karamsar bakıp içimizdeki istek ateşini söndürürler?
    Etrafımda milyonlarca karamsar insan olmasına rağmen kendi çapımda bir çok şey yaptım ve yaptığım şeyler yine o zamanki insanlar için çok zor şeylerdi, yani yine karamsar bakıyorlardı.Ama çalıştım çabaladım ve yaptım. İsteyen herkes de benim gibi, istediği sürece zor da olsa hedefine ulaşabiliyor. Peki yakındakiler neden karamsar bakar ki? Okul birinciliğini elimde tutuyor olmama rağmen, testlerde iyi olmama rağmen özellikle sınıf arkadaşım var bir tane sınavda kalem oynatamayacağımı söyleyip duruyor. Bunların ardında yatan değişik sebepler seziyorum.. yoksa arkadaşıma haksızlık mı ediyorum?

• Çoğu insan karamsardır,bunun sebebi her zaman olabileceklerinin en kötüsünü üretirler beyinlerde,örnek olarak,5 kutu koysam ortaya 4ü dolu 1i boş olarak varsayalım,sen hep boş olanı düşünürsün.Her zaman olabilecek olasılıkların en kötüsüne alıştırmaya çalışırız kendimizi,buda bizi zamanla karamsar yapar.Birde ya en zirve yada en dip olarak hareket eden insanlar vardır,onlar karamsar olmazlar,cünkü ideolojileri bellidir.

Aslında karamsarlık dedigimiz kavram,dışarıda olan olaylar değildir,senin beyninde olan olaylardır,aynı şeyi yaşayan 2 kişiden biri cok farklı düşünebilir.
  • harry11 kullanıcısına yanıt
    hayatın getirdikleri,zamanında gözlerini açınca algıladığın şeylerin hep zor, kötü,olumsuz olarak algılatılması vb...uzar gider bu.insanalra dikkat edersen akıl hastasıdır hepsi.
  • sanırım freud amca diyordu insanın bilinçaltında korku ve cinsellik vardır diye, eğer üst bilncimizi yönlendirmemişsek veya dışardan bir etki olmamışsa bilncimiz alt bilincin yönlendirmesine kapılır ki bu da insanı olumsuz durumların etkisine sokar

herkes öncelikle sınavın zor olacağı hissine kapılır, çünkü hazırlılı olmayan adam sınavı kestiremez, eğer sen çalışırsan bu senin ileriye dönük fikirlerini yönlendirecektir, yani sınav zor olacak ancak benim de çalışmalarım boşuna olmayacak fikri hakim olur sana, eğer çok çalışıyorsan sınavın dedikleri kadar zor olmayacağını düşünürsün çükü hazırlıklısındır, eğer ki çok çok fazla çalışıyorsan sen de herheangi bir kuruntu olmaz, sen iyi yanıyla kötü yanıyla sınavın sonucu çözümlemişsindir, artık sınav senin ellerindedir, sonuç senin ellerinin arasındadır
  • Ne başardığını merak ettim.Ayrıca insanları pozitif olmaları için itmesi gereken nedenide açıklar mısın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkheramos

Ne başardığını merak ettim.Ayrıca insanları pozitif olmaları için itmesi gereken nedenide açıklar mısın ?

orda başarıdan kasıt benim herkes tarafından kabul edilecek bir başarı elde ettiğim anlamında değil sevgili kardeşim
    genellikle çevredeki insanların 'yapamazsın, imkansız' dediği şeyleri kendi çapımda yaptım ve birçoğu da aslında öyle olmadığını fark etti
    bu böyleyken, insanın iradesi ve azmi her şeyin üstesinden geliyorken insanlar neden karamsar olur? işte insanları pozitif olmaları için zorlayan sebep ve meselenin özü bu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: harry11

quote:

Ne başardığını merak ettim.Ayrıca insanları pozitif olmaları için itmesi gereken nedenide açıklar mısın ?

orda başarıdan kasıt benim herkes tarafından kabul edilecek bir başarı elde ettiğim anlamında değil sevgili kardeşim
    genellikle çevredeki insanların 'yapamazsın, imkansız' dediği şeyleri kendi çapımda yaptım ve birçoğu da aslında öyle olmadığını fark etti
    bu böyleyken, insanın iradesi ve azmi her şeyin üstesinden geliyorken insanlar neden karamsar olur? işte insanları pozitif olmaları için zorlayan sebep ve meselenin özü bu :)

Belkide öyle mutlu oluyor ve dünyadan öyle zevk alıyor sen yapmışın fakat senin yapman herkesin yapacağı anlamına gelmiyor her birey farklı karakter,düşünce ve fiziksel özelliklere sahip

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Tıpçıların hayatı yok !!
    7 yıl önce açıldı
    Kıskançlık meselesi ve Paranoya
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Belkide öyle mutlu oluyor ve dünyadan öyle zevk alıyor sen yapmışın fakat senin yapman herkesin yapacağı anlamına gelmiyor her birey farklı karakter,düşünce ve fiziksel özelliklere sahip

kesinlikle dostum, sana katılıyorum.
    Ancak kendi karamsar düşüncesini güzel düşünceleri, hedefleri olanlara yöneltip onları karartmak da kötü bir şey ve bu kimsenin de görevi değil dii mi ama? :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

kesinlikle dostum, sana katılıyorum.
    Ancak kendi karamsar düşüncesini güzel düşünceleri, hedefleri olanlara yöneltip onları karartmak da kötü bir şey ve bu kimsenin de görevi değil dii mi ama? :)

Alıcıya bağlı aslında alıcı eğer dışarıya açıksa olabilir ama kimsenin öyle bir düşünceyi yaymaya çalışacağını sanmıyorum karamsar insan zaten karamsar olduğunun farkında değildir.Bunlar benim düşüncelerim.

• Karamsarlık, hep en kötü ihtimali düşünmek bir çeşit savunma mekanizmasıdır bence.

"Hayatı boyunca başına gelen her şeyin en kötü ihtimalle sonuçlanacağı varsayımıyla yaşayan bir arkadaşıma; 'neden bu kadar karamsarsın' diye sorduğumda aldığım 'bu benim savunma mekanizmam en kötüsünü düşünüyorum ki gelecek sonuç ne olursa olsun beni mutlu etsin' cevabı kadar şaşırtmamıştır hiçbir şey beni."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicktheir

Karamsarlık, hep en kötü ihtimali düşünmek bir çeşit savunma mekanizmasıdır bence.

"Hayatı boyunca başına gelen her şeyin en kötü ihtimalle sonuçlanacağı varsayımıyla yaşayan bir arkadaşıma; 'neden bu kadar karamsarsın' diye sorduğumda aldığım 'bu benim savunma mekanizmam en kötüsünü düşünüyorum ki gelecek sonuç ne olursa olsun beni mutlu etsin' cevabı kadar şaşırtmamıştır hiçbir şey beni."

ilginç :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.