Şimdi Ara

Karadiyar Oynayanların Kulübü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
1
Favori
22.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aykut1993

Bundan 2 sene önce miydi tam hatırlamıyorum biri daha açmıştı ortaçağ oyunu.Sonra kapandı sanırım oyun.Sen miydin o oyunu açan ?

Oyun açılıp gelişsin başlarız.Şimdi çok eksik vardır kesin.Başarılar.

2008'de bir kaç ay açık kaldı oyun.
    Onlarca oyun yapılıyor,büyük bir kısmı beğenilmiyor ve oynanmıyor.
    Kaliteli ve düzgün olanlar ise parasızlıktan kapanıyor.
    Host şirketleri oyunları çalmaya çalışıyor,saçma sapan sebeplerden sunucularınızı donduruyor vesaire.
    Fabrikatör çocuğu olsaydım da 2008'de hiç kapatmak zorunda kalmasaydık ama ne yazık ki babam fabrikatör değil.

@batu578
    İsimleri eklemeye müsait bir zamanda başlayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 3 Aralık 2011; 21:10:54 >

• @vatanay bi önceki oyunda bazı sorunlar yaşanmıştı.

Onları hatırlatmak istedim sana, oyun bi süre sonra aynı döngü içinde kalıyor, ayrıca donmalar oluyordu.

Yüzüklerin efendisi ve rpg sevenler için güzel birşey yapmak istediğini düşünüyorum umarım her şey yolunda gider...

Php de benim 2 yıl gibi bir tecrübem oldu ama bir çok script ve proje yaptım. Sana tavsiyelerim; veritabanından verileri çektikten sonra mysql_free_result ile döngü sonu nesneyi boşaltmalısın, ayrıca sayfa sonu yoğun olan değişkenleri unset() komutuyla boşaltılmalı, css sprite yoksa eklemelisin ve css, javascript dosyalarını yedekledikten sonra sıkıştırmalısın. Oyunda ajax işlemini bolca kullanacağını düşünürsek jquery frameworkunu kendine göre düzenlemelisin(kullanmıcağın şeyleri jquery.js dosyasından temizlemek boyutu oldukça düşürüyor).
    Veri girişlerinde strip_tags gibi tag temizleme komutları vs yetersiz kalır, regex yani düzenli ifadeler sorunu çözer, okadar çok güvenlik açığı varki bilirsin işte.
    oyun girişi kısmında curl ile işlem yapmak çok kolay, direk login olunabiliyor, oyun içinde bot ile oynanmasına engel olmalısın.

son olarakta asp den php ye geçtiğine sevindim. Asp artık bitmiş bir sayfa <?php ?> favori...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinandogan -- 4 Aralık 2011; 14:54:49 >

• Görseller, tanıtım filmi ve konusu herşeyi ile mükemmel duruyor.Siteden kayıt olup beklemedeyim ve sizdende çok ümitliyim.Başarılar diyorum.
  • beta başladı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shotufuk -- 4 Aralık 2011; 12:00:03 >
  • Tamam bende imzayı yaptım.
  • @sinandogan
    Eski versiyondan bir takım dersler aldım.
    İleride zaten ork ve goblin ordularınıda oyunculardan oluşturmayı düşünüyorum.
    Şuan için o ordular NPC.
    Yıllarımı verdim ASP'ye.Şimdi şöyle bakıyorumda 2002'de yaptığım ASP yazılımlar nette hala duruyor.
    Ama gözümün önünde değerini yitirmesi beni fazlasıyla üzüyor.Fakat yapacak pek şey yok.
    PHP ile farkları fazla değil.O yüzden geçiş yapmak benim için zor olmadı.
    İşin teknik kısmını senle tekrar daha sonra konuşuruz.

Bir akrabam yakın zamanda ameliyat olacak.
    Dolayısıyla betaya şu gün başlıyoruz diyemiyorum.
    Ama aksilik olmazsa en geç perşembe günü oyuna girişler açılacak.
    İlgilenenlere duyurulur.
  • Görev süreleri nasil peki :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

Görev süreleri nasil peki :D

Görev süreleri oyuncuya bağlı.
    48 saat süren görevlerde var 15 dakikalık görevlerde.
    O konulardaki eleştrilerinizi betada yöneltebileceksiniz.

Unutmadan söyleyeyim;
    Oyunda hayvancılık yeteneğini %90'ın üstüne çıkardım gidip dragon alayım diye birşey kalmıyor
    Hikayede ilerlemeniz ve hikaye görevlerini yapmanız gerekiyor.
    Yani artık sadece çeşitli görevleri yaparak hellranker olamayacaksınız.
    Karadiyar'ın hikayesinin içersinde güzel bir rolünüz olacak.
    Karakteriniz arkadaşlar edinecek,onlarla birlikte gelişecek,belki aşık olacak,belkide ummadığınız bir anda ölecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 5 Aralık 2011; 0:10:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

quote:

Orijinalden alıntı: Response.Write

quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

Konu dışından uzaklaştırıldığım için ordaki konuya yazamadım.Fragman çok hoş olmuş.Sitede üye alımları kapalı yazıyor.

Şimdi bunda karakteri direk yönlendirebiliyormu yoksa diğer web tabanlı oyunlardaki gibi sadece yazıyla ve resimlerlemi yapıldı oyun.Ben sırf bu yüzden web tabanlı oyunların hiçbirine sıcak bakmıyorum ve hoşuma gitmiyor.

Karakter yönlendirmesi yok.
    Fakat oyundaki arena sistemi için hazırladığımız 3D platform mevcut.
    Yani şöyle anlatayım;
    WoW ve türevi oyunlardaki 2v2 arena sistemine benzer bir alan yapma gibi bir planım var.
    Fakat bu biraz ileride olacak.
    Şuan için oyun yazı tabanlı denilebilir.
    Ben yinede betaya girdiğimizde denemenizi öneririm.
    Kendi adıma bende text based oyunları sevmem o yüzden Karadiyar'da işler biraz daha farklı yürür.

Heryerde 3d olsa ve karakteri istediğimiz yerde yönlendirebilsek, yani biraz özgürlük olsa aslında her türlü oynanır.Diğer web tabanlı oyunlardan büyük ölçüce ayrılmış olur.Beta çıktığında deneyeceğim.

Heryerin 3D olması oyuna pek bir şey katmıyor aksine berbat hale getiriyor oyunu. Şöyle bir örnek var hatta (reklam olmasın ama ):

http://dwar.gen.tr/lp.php?page=0&site_id=1_149_898_0_&partner_counter=1&gclid=CLrz8Mjw6qwCFUnxzAodcgQTLw

Savaş sistemi hantal, haritalar hep aynı. Yazı tabanlı kalması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Yapımcı arkadaşı ayrıca tebrik ediyorum çok iyi bir iş çıkarmış.

• @Whitesharky
    Teşekkür ederim.
    Web tabanlı 3D oyunları denk geldikçe deniyorum.
    Emin olun çok büyük browser oyunu şirketleri bile hem modelleri hem de hikayeleri çalmakta.
    Tamamıyla hırsızlığın hakim olduğu bir piyasa oldu.

Daha öncede belirttiğim gibi arena savaşlarının bir kısmını ilerde 3D yapma hevesim var.
    Tabi ki beğenilirse dragon ehlileştirme gibi önemli görevleride bu tarz yapabilirim.
    Fakat şuan bu bahsettiklerimi yapacak teknik bilgiye sahip değilim.

Oyuncuların ilgisini çekecek kısmın hikaye görevleri olduğunu düşünüyorum.
    Daha Karadiyar 1.1 hikayesini hazırlamaktayım ki hazırlaması bile keyifli.

Ekran görüntüsüyle pekiştireyim;

Karadiyar Oynayanların Kulübü

Çalışmalarım devam ediyor.Oyunu biran önce hatasıyla sorunuyla açmak istiyorum.
    Çünkü biliyorum ki oyuncular "şurada problem var" dediğinde yorgun olsamda o sorunu çözeceğim ve süreç hızlanacak.

• Lilieth'in Laneti demek. Şu üstekki "Günaydın asker" ya da "Tünaydın asker" çok acemi duruyor. Bence onu kaldırmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whitesharky

Lilieth'in Laneti demek. Şu üstekki "Günaydın asker" ya da "Tünaydın asker" çok acemi duruyor. Bence onu kaldırmalısın.

Oyunun eski versiyonda zamana bağlı görevler vardı.
    Küçük bir simge ile üst kısımda oyun saatinin kaç olduğunu yazıyordu.
    Onla ilgili birşeydir.

Çünkü sadece günün belirli saatlerinde yapılabilen görevler vardı.
    Örneğin gece kamp kurmak gibi.Oyun saati 00:00 olmadan o görevi yapamıyorduk.

• üye oldum mail geldi fakat giriş yapamıyorum söyle diyor;

Girmeyi denediğiniz hesap dondurulmuş veya tüm girişler kapatılmış.
    Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız yöneticilerler iletişime geçiniz.

manuel olarakmı onaylıyorlar hesapları?

edit oyun 19 aralıkta açılcakmış galiba pardon. facebook sayfasında gördüm söyle yazmışlar;

Karadiyar 19 Aralık Cuma günü saat 20:00 'da açılacaktır.Açılış tarihine kadar alınan tüm üyelikler 250 altın ve 100 demir madeniyle ödüllendirilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilton -- 6 Aralık 2011; 11:08:06 >
  • Oyun güzel ancak geliştirilmesi gerekiyor çok yetersiz.Yaratıcı fikirler üretmesi lazım yapımcının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

üye oldum mail geldi fakat giriş yapamıyorum söyle diyor;

edit oyun 19 aralıkta açılcakmış galiba pardon. facebook sayfasında gördüm söyle yazmışlar;

Karadiyar 19 Aralık Cuma günü saat 20:00 'da açılacaktır.Açılış tarihine kadar alınan tüm üyelikler 250 altın ve 100 demir madeniyle ödüllendirilecektir.

19 Aralık tarihi yanlış.Eski versiyonlardan birine ait.
    Açılış tarihi ile ilgili bilgi site anasayfasına eklenecek.(en geç bu gece)
    Facebook hesabım şuan için bulunmamakta.
    Oyun güncellemelerini takip etmek için yine oyun anasayfasındaki twitter hesabını takip edebilirsiniz.

@CyBeRBoY
    Aynı fikirdeyim.Geliştirilmesi gerekiyor.
    Amacım ise oyunu oynanırken güncellemek.
    Oyuncuları rahatsız etmeyecek güncellemeleri versiyon değiştirmeden yaparsam daha eğlenceli olacaktır.
    Ayrıca sizlerde biliyorsunuz ki artık tüketim devrindeyiz.Tüm hikayenin,savaşların bir anda yaşanmaması için oyun
    motorunu yavaşlattım.Süreler yine beta döneminde tartışılır.

Dipnot : Amcam gün itibariyle ilk ameliyatını oldu.
    Perşembe günü ciddi bir ameliyat daha geçirecek.
    Konuyu fazla takip edemiyorsam sebebi budur.Affedin.
    Görüşmek üzere.

• Kesin öledir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Response.Write

quote:

Orijinalden alıntı: samilton

üye oldum mail geldi fakat giriş yapamıyorum söyle diyor;

19 Aralık tarihi yanlış.Eski versiyonlardan birine ait.
    Açılış tarihi ile ilgili bilgi site anasayfasına eklenecek.(en geç bu gece)
    Facebook hesabım şuan için bulunmamakta.
    Oyun güncellemelerini takip etmek için yine oyun anasayfasındaki twitter hesabını takip edebilirsiniz.

@CyBeRBoY
    Aynı fikirdeyim.Geliştirilmesi gerekiyor.
    Amacım ise oyunu oynanırken güncellemek.
    Oyuncuları rahatsız etmeyecek güncellemeleri versiyon değiştirmeden yaparsam daha eğlenceli olacaktır.
    Ayrıca sizlerde biliyorsunuz ki artık tüketim devrindeyiz.Tüm hikayenin,savaşların bir anda yaşanmaması için oyun
    motorunu yavaşlattım.Süreler yine beta döneminde tartışılır.

Dipnot : Amcam gün itibariyle ilk ameliyatını oldu.
    Perşembe günü ciddi bir ameliyat daha geçirecek.
    Konuyu fazla takip edemiyorsam sebebi budur.Affedin.
    Görüşmek üzere.

bekliyoruz

• Benide yaz Vatanay. Kaç sene oldu oynayalı, tekrar karadiyar başlığını görünce sevindim.
  • @baris7777
    Anlamadım

@Mestilte
    Ekledim dostum.
  • Beta başlangıç tarihi ilk mesaja eklendi.

8 Aralık 2011 Perşembe saat 22:00

Tahmini olarak 16 Aralık 2011 Cuma saat 21:00 gibi ise versiyon başlangıcımızı yaparız bir aksilik olmazsa.
    Israrla sayfa1 devam ediyor.Bir geçemedik ikinci sayfayı.Scrollbar elimi yormaya başladı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.