Şimdi Ara

karadenizlilere ( lazlara ) bir sorum olucaktı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • trabzon ve rize lilerin vatanlarına olan üstün bağımlılığını herkez bilir.

lazistan birkaç provokatör (tam yazamıoym)in işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ´ Raéγ -- 22 Temmuz 2008; 13:39:49 >
  • Evet Rizeli olarak şu konuya bi el atıyım.Şimdi her Rizeli laz olmaz lazlar Fındıklı,Arhavi,Pazar,Hemşin,Ardeşen ilçeleridir Çayeli,Merkez ve diğer batıda kalan ilçeler laz değildirler.
  • Maçkalı bir arkadaşım (laz değil) Ninesinin annesimi artık neyse, onun sandığında haç bulduğunu söylüyor, daha doğrusu o değil ninesi bulmuş. Bunlar bence kötü değil iyi şeyler, çeşitlilik iyidir. Her dinden, ırktan vs.den insanın "ortak bir dil" konuşması önemli olan. Kendi aralarında etnik dillerini konuşurlar, çocuklarına öğretir miras bırakırlar.
  • bu tarz şeyleri yapanlar gerçek karadenizliler değildir...
    asla da olamaz!

bu bölücüler oralarda yaşayan rum, ermeni, kürt dölleri ile halkevlerinde beyinleri yıkanmış zavallılardır...
  • bilindiği gibi osmanlı zamanında karadeniz de pontus rum devleti vardı ve fatih sultan mehmet o ülkeyi kendi toprakalrına savşla kattı..yani laz dediklerimiz aslında o ülkenin bireylri olup rumdurlar...anadolu toprakları bir sürü medeniyetin barındığı , bir sürü medeniyete de geçiş yapmış topraklardır...elbette bu topraklarda onlarca farklı ırkın mensubu bulunacaktır...öncelikle bu farklılık dünyanın içbir yerinde bu kadar olamaz...işte bu güzellik sadece bu topraklarda var...ama bizim aptal bir kesimimiz , bu farklılıkları tehdit unsuru görüp barbar bir yaklaşımla tekilleştirme gayretindedir..bunu aklı olan hiçbir devlet yapmaz veya hiçbir vatandaş onaylamaz..aksine bu öyle bir zenginlik ve övünülecek bir kavramdır ki tüm dünya buna imrenmelidir...ama bizde bu aptallık olduğu sürece sırtımızdaki kürkü indirip paspas yapıyoruz...bu olyın tarihi eserleri yakıp yıkmaktan bir farkı var mıdır? hiçbir farkı yoktur..dünyanın en büyük zenginliğinin savunucusu ve kollayıcısı olun..aksi halde elinizden kayan o zenginlik size karşı kullanılır.

benim bu ülkede en sevdiğim yer taksimdir ; niye mi:
    bir transseksüelin yanından simsiyah peçeyle kapanmış 4 iranlı kadının önünde sakallı bir adamla geçtiği , afrika kökeni insanları köşe başlarında saat satarken saatleri inceleyen rus vatandaşlarının olduğu ,uzak doğulularının fotoğrafını çektiği 1 metre sakallı bir türk vatandaşının olduğu başka bir yeri bana kim söyleyebilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimaxsahinabi -- 22 Temmuz 2008; 14:34:05 >

• trimzaxsahibi...

hocam nüfus mübadelesi sırasında karadenizdeki rumların büyük çoğunluyla (hemen hemen hepsi) yunan topraklarındaki bir çok Türk yer değiştirdi...
  • karadenizliler vatanına milletine bağlıdırlar o videolar bi kaç salağın eseridir
  • Bu Bölge İnsanı Vatanseverdir

Rize bölgesinden eskiden Birçok devrimci çıkmıştır. En güzel örneğide Cihan Alptekin'dir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

trimzaxsahibi...

hocam nüfus mübadelesi sırasında karadenizdeki rumların büyük çoğunluyla (hemen hemen hepsi) yunan topraklarındaki bir çok Türk yer değiştirdi...

demekki hepsi topraklarını bırakmamış...çünkü onlar rum ve hala kendi dillerini konuşuyorlar ..kimse yeni bir dili icat etmedi...gerçi asimilasyon yüzünden ne yazıkki genç nufus kendi dillerini unutmuş durumda.(gene elbetteki hepsi değil.)...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata Kan

Benim bütün sülale Rizeli'dir ama Laz değildir?

Her Karadenizli laz değildir arkadaşlar, başlık yanlış.. Ha olsa ne olur bir şey olmaz.. Laz bizdendir.

Her Doğuluda Kürt zannediliyor
  • Mesajları okumadım ancak sana kısaca bahsedeyim Bluedevil;

Karadeniz Bölgesi Türk nüfusunun en yoğun olduğu bölgemizdir. Karadeniz Türkleri'nin büyük kısmı Oğuzların, Çepni boyuna mensuptur. Karadeniz sanıldığının aksine laz falan değildir bölgede oynanan pontus oyunlarından dolayı Karadeniz Etnik yapı itibariyle Türk değilde laz olarak gösterilmek isteniyor.

Lazların Türkiyede'ki nüfusu 200-300 bin arasındadır. Genellikle Artvin'in dağ köylerinde ve Arhavi bölgesinde yaşarlar. Lazistan propokandası yapanlarda mutlaka onlardır.
  • lazlar nedir bilemem fakat lazca empoze ettirilmeye çalışıldığı üzere türk değil kafkas dil ailesindendir.fakat türkiyeye en çok sahip çıkanların onlar olması göz doldurucu birşeydir.ne mutlu türküm diyene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tümen Yabgu

Mesajları okumadım ancak sana kısaca bahsedeyim Bluedevil;

Karadeniz Bölgesi Türk nüfusunun en yoğun olduğu bölgemizdir. Karadeniz Türkleri'nin büyük kısmı Oğuzların, Çepni boyuna mensuptur. Karadeniz sanıldığının aksine laz falan değildir bölgede oynanan pontus oyunlarından dolayı Karadeniz Etnik yapı itibariyle Türk değilde laz olarak gösterilmek isteniyor.

Lazların Türkiyede'ki nüfusu 200-300 bin arasındadır. Genellikle Artvin'in dağ köylerinde ve Arhavi bölgesinde yaşarlar. Lazistan propokandası yapanlarda mutlaka onlardır.

Lazlar Türk değil mi?
    Benim Laz olan bir arkadaşım var kendisi bana şöyle söyledi
    ''Laz olmak ayrı bir ırk değil.Lazlar Kafkas Türkleri oluyor'' diye söyledi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

Lazlar Türk değil mi?
    ''Laz olmak ayrı bir ırk değil.Lazlar Kafkas Türkleri oluyor'' diye söyledi bana

Yok öyle bir şey kulaktan dolma bilgileremi biat ediyorsun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

Lazlar Türk değil mi?

Yok öyle bir şey kulaktan dolma bilgileremi biat ediyorsun?

O Bahsetdiğim Laz arkadaş kendini Kafkas Türkü olarak görüyor.
    Biz Lazlar Kafkas Türkleri oluyoruz diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 17 Ağustos 2010; 0:32:55 >

• lazım ve bunla gurur duyuyorum

ben laz,türk,kürt bilmem arkadaş bu vatana bu bayrağa el uzatanların topuğuna sıkarım

NOT: LAZLAR TÜRK MUDUR BİLMEM AMA RUMLARLA ALAKASI YOKTUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebab-92 -- 17 Ağustos 2010; 0:34:21 >
  • karadenizliler milliyetçidir vatanına milletien bağlıdır boş oyunlar bunlar o bölgede tutmaz hele trabzonda affetmezler
  • benım tanıdıgım butun lazlar turkiyeye cok duskun
  • Sağlam guldum. konuda 1gram bilgili adam yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rizeliyim rizede lazistan kurucaz felan deseler yeminle diyenleri kurşuna dizer millet aynısını egeliler içinde çıkardılar BEP diye egeyi bilmemde rize trabzon buralarda adamı vururlar milliyetcilik Çok şükür sarsılmaz karadenizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.