Şimdi Ara

Karadeniz'de Gezilecek Yerler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çotanak pidesi=giresun pidesi(yumurtalı olan) ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dmx in Bmx Bisikleti

çotanak pidesi=giresun pidesi(yumurtalı olan) ?

Hocam pidecide yumurtalı olsun mu diye sormuşlardı bende olsun demiştim herhalde her yerde yapmadıkları için duymamış olabilirsin.Ya da istediğimiz pide farklı bi pide mi bilmiyorum çotanak pide lokantasıydı kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nigahdar

quote:

Hocam pidecide yumurtalı olsun mu diye sormuşlardı bende olsun demiştim herhalde her yerde yapmadıkları için duymamış olabilirsin.Ya da istediğimiz pide farklı bi pide mi bilmiyorum çotanak pide lokantasıydı kısacası.

hocam ben görele pidesi adı altında yedim ama aynı şey sanırım :D
  • quote:

quote:

quote:

hocam ben görele pidesi adı altında yedim ama aynı şey sanırım :D

Muhtemelen.

• Uzun gole gitme cok kotu, ayder desen o da ole turizm adi altinda bilfigin betonlasmis. Firtina deresinde rafting cok yavas sandalla gezio gibi bu ayda.. yayla istiosan ayderden yuruyerek yada pick up la yukari yaylara git. Artvinde karagol ve su boga gureslerinin yapildigi yaylaya git. Bey konaginda kal kayak pistinin ucunda. Trabzonda sumeleye cik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Geçen yıl Karadeniz turuna çıkmış oldukça memnun kalmıştık.Bu yıl ailecek tekrarlayıp yeni yerlere gidelim dedik.Geçen yıl Samsun,Ordu,Giresun,Sinop,Karabük ve Sümela Manastırı'nıgezdik. Bu yıl Trabzon'da konaklıyacağız.Planımız Trabzon,Rize,Artvin ve Gürcistan'ı gezmek.

Gideceğimiz yerler : Uzungöl-Maçka-Ayder-Hopa var şuanlık.Dönüştede Tokat civarını görmek istiyoruz.Ayrıca yemek olarak Akçaabat Köftesi,Çotanak Pidesi ve Samsun Menemeni yemiştik.O taraflarda gezilecek yer ve yemek tavsiyeselerini alayım.

Sinopta nerelere gittin merak ettim

• @parcifal

Uzungöl'ü eleştiren birini ilk defa görüyorum.Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

@aenescan1994

Hocam doğrusunu söylemek gerekirse Sinop'a vardığımızda akşam olmuştu şehre girmeden burna bakan bi tepede çay felan içmiştik yol kenarında şu tarihi cezaevinin çevresini bi gördük pek duraksamadık Sinop'ta o yüzden pek bir şey göremedik.Ayrıca Bartın'a geçmeyi planlamıştık ama yollar pek iyi değildi o yüzden geri döndük.
  • Gidersen hak vereceksin. Ankaradan ornek veriyorum goksu mogan gibi..
    Bir oraya git birde artvin karagole farki gor :)

Birde yukari yaylalari arastir buzul golleri var

• YEMEK ONERİSİİ!!!!!!!!!
    Artvine git kuzu doner vr caminin onunde kime sorsan gosterir yiyebildigin kadar ye kesinlikle pisman olmazsin!

• Giresun'a gelme, gezecek yer yok

Bu arada şaka bir yana, Görele/Giresun'dan geçerken, Deniz Pide'de hakiki Görele Pidesi yemeni, çarşıya girip Görele Kaymağı içmeni(kaymak içmek şeklinde fiil :D) tavsiye ederim.

İyi yolculuklar

---

Görele pidesi hakkında: bak BÜYÜK KONUŞUYORUM, tüm Karadeniz'de yiyebileceğin en iyi pidedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşil Giresun -- 31 Temmuz 2013; 23:45:15 >
  • @parcifal
    İkisinede gideceğim hocam teşekkür ederim.

@fb1907fb1907

Artvin'de yemek yemeden kuzu döneri mutlaka soracağım teşekkürler.

@Yeşil Giresun

Hocam kaymağı ilk kez duyuyorum ama bu sefer Giresun'a uğrarmıyız bilmiyorum.Pide'yi yol üstünde olduğu için yerim mutlaka.

Bu arada Görele Pidesi dediğin şu üzerine yumurta kırdıklarıysa biliyorum onu efsaneydi.

• Nigahdar kullanıcısına yanıt
    Yumurtayı her yerde kırarlar. Ama Görele'de pide bir başkadır.

Kaymak, halk arasında kaymak olarak geçer. Görele dondurması olarak da bilinir, google görsellerden rahatlıkla erişebilirsiniz. Görele zaten küçük bir yer, merkez camii'nin önünde toplanıyor bütün satıcılar, kolayca bulursunuz.

Karadeniz'de Gezilecek Yerler

Resim itici gelebilir, ama inanın denemeye değer

Bu arada bu adam akrabam ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşil Giresun -- 1 Ağustos 2013; 1:27:43 >

• İlla kuzu ye demiyorum artvinde doner ye kesinlikle cağ porsiyon fark etmez ama merkeze gidersen kesinlikle dedigim yerde ye sonra yazmayi unutma :)
    Edit: su an ramazan nedeniyle yapmiyorlar aksamda gidemiyorum taa istanbuldan geldim cok uzuluyorum yiyemeden gidecegim icin :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 1 Ağustos 2013; 2:01:00 >
  • @Yeşil Giresun

Hocam ilk olarak ilgin için teşekkür ederim.Giresun'a uğrarsak dediklerini mutlaka tadacağım.

@
    fb1907fb1907

Artvin Merkez'de yemek yeme durumumuz söz konusu olursa mutlaka yiyeceğim eğer yersem fotoğraflarıyla birlikte paylaşırım hocam teşekkür ederim ilgin için.
  • Bayram yaklaşıyor UP.
  • quote:

Geçen yıl Karadeniz turuna çıkmış oldukça memnun kalmıştık.Bu yıl ailecek tekrarlayıp yeni yerlere gidelim dedik.Geçen yıl Samsun,Ordu,Giresun,Sinop,Karabük ve Sümela Manastırı'nıgezdik. Bu yıl Trabzon'da konaklıyacağız.Planımız Trabzon,Rize,Artvin ve Gürcistan'ı gezmek.

Gideceğimiz yerler : Uzungöl-Maçka-Ayder-Hopa var şuanlık.Dönüştede Tokat civarını görmek istiyoruz.Ayrıca yemek olarak Akçaabat Köftesi,Çotanak Pidesi ve Samsun Menemeni yemiştik.O taraflarda gezilecek yer ve yemek tavsiyeselerini alayım.

Dostum bir trabzonlu olarak,gidebiliyorsan trabzon sultan murat yaylasına git bizim orda evimiz var her yaz giderim çok dehşet bir manzarası var.Ama birde kötü yanı var hava açıkken gidemessen yazık olur buluttan hiçbirşey gözükmüyor :))

Buda benim çektiğim birkaç resim.
     Karadeniz'de Gezilecek Yerler Karadeniz'de Gezilecek Yerler Karadeniz'de Gezilecek Yerler

• Nigahdar kullanıcısına yanıt
    Samsunluyum ben ama tavsiyeyi boşver neden karadeniz neden akdeniz değil ? Bişey yok burda gelme gelmeeeeeeeee.
  • terme yada ünye'de pide ye, samsunda takıl gerisini kaldır at
  • Orası nasıl bir yerdir mutlaka gitmeye çalışacağım not alıyorum bulutlar felan şahane atmostfer.

@
    XOTİX

Ailem'in Karadeniz sevdası büyük pek deniz-kumsal ikilisinden hoşlanmadıkları için mecburiyettten gidiyorum hocam.

Ama geçen sene gittiğim Orta Karadeniz'den epey memnun kalmıştım kafa dinlemeye birebir oluyor.Ki Doğu Karadeniz'in eksik kalır yanının olduğunu da düşünmüyorum, göreceğiz artık.

@
    SaMSuN990

Pideyi yedim geçen yıl yine yiyeceğim. Ama Karadeniz'i bu kadar beğenmeyenide ilk kez görüyorum he.

@Alkolog

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nigahdar -- 6 Ağustos 2013; 3:31:36 >

• tokat-niksar (çamiçi yaylası)-ünye-ordu devam edebilirsiniz.yiyecek olarak kesinlikle tokat kebabını öneririm,köfte vs. hikaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nineandnine -- 6 Ağustos 2013; 3:37:31 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.