Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.275
Cevap
5
Favori
80.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer gaz, petrol vb. ise şu kadar m3 bulundu, şu zamanda çıkarma işlemleri başlanacak, şu zamanda çıkarılmış ve taşınmış olacak gibi net şeyler söylemezlerse sadece gaz bulduk derlerse he he deyin geçin seçim yatirimidir. İleride miktarı az çıkarma maliyetini karşılamıyorlar vs. diyeceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır önceden müjde cart curt bekleyin diyorlar ki heyecan yukluyorlar haberin etkisini artırmış oluyorlar herkesin merakla beklemesini sağlıyorlar vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

    Hocam inşallah öyle olur ama bence Rusya çok darlar bizi.Eğer Karadeniz de olduğu doğruysa bir şekilde Rusya'yı atlatmamiz lazım.

    Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]

    rusya ile zaten doğalgaz alımı noktasında son 5-6 yılda azalttık.şuan en fazla doğalgaz alımını ize %55-60 oranında azerbeycandan temin ediyoruz,geri kalan alımları ise iran ve katardan alıyoruz.


    şimdi düz mantık düşünmek lazım;

    bu son 5 yılda gerek rusya gerek iran ile neden sürtüşme yaşanıyor?

    azerbaycan ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar sıcak şu dönemde,sen gider rusyadan aldığın gazı bırakıp komşu azerbeycandan alırsan ruslar atar giderde yapar,suriyede mevzuda çıkarır.


    2014 öncesi ise bu oranlar hemen hemen yarı yarıya %50 %50 gibi rusya-iran üzerinden yapılıyordu ancak irana uygulanan ambargolar ile doğalgaz alımlarının yoğunluğu rusyaya çevrildi,iranla alımlar azaltıldı ancak Türkiye halen irandan alımlar yapıyor ancak bu %10-15 arasıdır,bu durumda abd ile yapılan özel anlaşmalardan kaynaklı,adamlara kalsa hiç doğalgaz alımı yapılması istenmiyor.iranda ne yapıyor ? gidiyor suriyede ve ırakda pkkya destek çıkıyor,yönetim kadrolarını koruyor.


    birazda tüccar kafasında bakın şu olaylara.Siz yıllar boyu büyük anlaşmalar yaptığınız bir ülkeden alımları kesmeye başlarsanız karşı tarafda sizi eskisi gibi olmaya zorlamak için tüm argümanlarını kullanır çünkü ona muhtaçsınızdır enerji gereksinlerinden ötürü ama öteki tarafdanda gider rakip bir ülkeden alımları yapmaya başlarsanız bu seferde "sokak argümanı olarak racona ters" hareket etmiş olursunuz ve alım yaptığın ülekerde ürettiği mal elinde patlar ,zarar eder.rusyanında iranında bizle en temel sorunu budur.onlar istiyorlarki %50-50 eskisi gibi enerji alımları yapılsın,sonuçta komşu ülkeler bunlar (hesapta) dolayısıyla tüm bu çekişmeler ekonomideki asıl pasta payının azalmasından kaynaklı.Boşuna ruslar ve iran tarafı suriye ve akdenizde Türkiyenin güçlü olmasını istemiyor.


    şimdi birde karadeniz mevzusu çıktı.olay doğru çıkarsa gerçekten tüm dengeler değişir.yukarıdaki ruslardan alınan %33 lük gereksinim politik anlamda sıfıra indirgenmez ama %5-10 arasına çekilir.İranlada bu aynı şekilde yapılır.Bunlar normaldir.Siz enerji gereksinimlerinizin %80 kadarını çıkarıyorsanız %20 lik payını ithal etmenizde sakınca yoktur.Bunu rusyasıda yapıyor iranıda abd si de.Bu durum askeri harcamalardada aynen böyledir.Koskoca çin askeri harcamalarının %25 kadarını ithal etmekdedir mesela.Yani yerlilik anlamında her şeyi %100 yapmanın mantığıda yoktur,gerektiğinde siyasi argümanları sıcak tutmak için ithalat yapmak mecburidir,yeterki yıl sonunda cari açığınız patlama noktasına gelmesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 19 Ağustos 2020; 19:52:17 >




  • karadenizde bir şey bulunduysa akdenizde geri vitese taktık demektir.

  • Eksen değişikliği NATOdan çıkarsak veya s400 tam kapasite çalışırsa olur. Ben gündem oyalama, değiştirme diyorum. İstanbul sözleşmesi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snomask kullanıcısına yanıt
    Değil petrol Dünyada eşi benzeri olmayan katrilyonlar değerinde madenimiz olsun bunun nimetlerinde faydalanamayacağımızı hepimiz biliyoruz. Yoksa herkes ister petrol bulalım zenginleşelim
    Petrolün parası zengine gittikten sonra ne değişecek ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UMUT TACİRİ İŞ BAŞINDA

  • Doğalgazı açıklasalar ne olacak. Yine kendi sarayının doğalgazını karşılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    Hocam borsa veya bazı hisseler bu kadar değerlenmezdi, şimdi Dünya da değişim var, dolar değişiyor, altın geriliyor, borsa artıyor, bazı hisselerde ciddi değişimler başladı. Erdoğan in bu zamana kadar açıkladığı hangi şey de bu kadar düşüş değişim oldu aksine artış bile yaşandı, o yüzden birileri haberleri aldı devlete çok yakın kaynaklar şuan başladı hamlelere. Bekleyip göreceğiz ama enerji sektörlerinde hareketlilik başladı şimdilik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    O hisseler ne haberlerle hopluyor böyle bir şeye gerek bile kalmıyor.
    Halk oynatıyor o hisseleri böyle şeylerde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence halifeliğini ilan edecek herkes cübbe takacak hepimize hayırlı olsun der artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bir şey atmış ortaya, bende atayım Yunanistan i satın almışız. ;) Doğrudan AB ye geçiş sağlanmış oluyor. Ahahaha.

    Aklıma bir de pkk ile ilgili elebaslarindan biri mi imha edildi ya da ele geçirildi diye düşünmüyor değilim artı pkk bitti deyip değişim mi başlayacak acaba ve geçenlerde soylu ya soruldu Cemil Bayık öldürüldü mü diye 7 gün önce fazla gündem olmadı bu olay acaba buna işaret eder mi.

    Ama olayın içinde berat var, enerji bakanı var ve Erdoğan in dedikleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 19 Ağustos 2020; 20:6:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrol veya doğalgazla ilgili bir açıklama olacağını düşünüyorum fakat neden 2 gün sonra açıklanacak bunu anlayamadım? Müjde ilan edip bunu 2 gün sonra açıklayacağım demenin hikmeti nedir? Fikri olan arkadaşları bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    Ama hocam değerler ciddi değişim yaşıyor. Bakalım bekleyip göreceğiz. Aklıma gelen bir diğer ihtimal de cemil bayık ele geçirilip pkk bitirdiğinin duyurulması haberi diye çok düşük ihtimal görüyorum. 82 84 ten beri ülkemizde çok şehit verdiğimiz ve çok can yitirdiğimiz bir belanın teki bile yok olsa bu bile değişim olur Türkiye için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abingasi kullanıcısına yanıt

    Sen Türkiye'de yaşadığına emin misin? Çünkü burada yandaşların oluyor benim gördüğüm.

  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Özel bir prompter konuşması hazırlamaları lazım madem bu kadar müjde diyecek bir sürü madde bir sürü konu bir sürü söz hazırlanması lazım müjde için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Haberin etkisini artirmak, heyecan yaptırmak. Oy kazanmaya çalışmak.
    Değersiz bir habermiş gibi çoğu kişinin onu takip etmiyorken pat diye söylemesi garip olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.