Şimdi Ara

Karabasan mıydı? (Korkan gelmesin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah 8 de uyanıp tercih için okula gitmiştik ailece. Öğlen civarı eve geri döndük. Tabi cumartesi olduğu için iş yok güç yok herkes yattı geri. Benimde biraz başım ağrıyordu ve dün gecede geç yatmıştım, uykumu alamadım haliyle bende yatağa gömüldüm.

Gelelim asıl meseleye. Duvara dönük yatıyordum ve arkamdan biri gelip başımda beklediğini hissettim. Yatak yamuldu hafif yani arkamda yatağın uç kısmına birinin oturduğu belliydi. Bilincim açıktı yani uyanıkmış gibi hissediyordum. İlk başta ablam uyuyormuyum diye kontrol etmeye geldiğini sandım. Dibime kadar eğilince "Giiit" demek istedim ama olmadı. Sesim çıkmadı. Dedim noluyo lan. Arkamı döneyim dedim yok vücut kitlenmiş komple. Bildiğin hareket edemiyordum. Vücudum sızlamaya başladı baştan aşağı. Bilincim hala açık gibi hissediyorum yani bir yandan da düşünüyorum ki ulan heralde karabasan falan mı geldi ne. Normalde korkmam böyle şeylerden çünkü rüya diyip geçerim de bu sefer baya gerçek gibi hissedince tırsmaya başladım. Tepemde biri var bildiğin nefes alıyor gözlerimi de açamıyorum. Bir ara sanki açtım göz ucuyla saç gördüm gibi oldu. Ya da beynim ablamın geldiğini sanıp öyle canlandırdı kafamda, o yüzden ben öyle hatırlıyor da olabilirim. Sonra nolduysa işte bir an pat diye açtım gözlerimi hemen döndüm arkamı kimse yok. Kalktım hemen yataktan tabi bacaklarımda sızlama vardı hala uyuşmuş gibiydi. Gittim hemen bi ablama baktım yatıyo, döndüm anneme baktım o da mışıl mışıl uyuyor. Sonra dedim karabasan falandı diyip geçtim.

Ancak şimdi gecenin körü oldu korku gelmeye başladı tabi. Dediğim gibi normalde etkilenmem de bu aşırı gerçek gibiydi. Yani yatarken ki kıyafetlerim üstümdeydi onu hissedebilmiştim. Pencere üstten açıktı ordan gelen havayla perdenin sallanma sesi hepsini duyuyordum. Yatmadan önceki ortamla birebir aynıydı. Siz ne düşünüyorsunuz.

NOT: CSB değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rüya + uyku felci qnq, kara basan diye bişey yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertBsk M kullanıcısına yanıt
    Halk dilinde karabasan diye yaygınlaşmış ondan öyle dedim qnq. Uykusuzluk + stres vardı. Uyku felci belirtilerine baktım bunlar varmış yani o yönden içim rahat biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Rollins -- 31 Temmuz 2016; 3:31:35 >
  • ablandır
  • Karabasan işte. Siz uyku felci deyin. Biz karabasan diyecez. Neyse öyle olduğu zaman bildiğin duaları oku içinden. Besmele çek. Bağıramıyorsun zaten. İçinden oku.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olum çok kötü bişey o ya bir kere yaşadım dibine kadar o korkuyu hissettim daha sonra da bir kere olur gibi oldu ama bu sefer bedenimi uyandırmayı başardım erken kurtuldum. İlkinde aynı senin dediğin gibi oldu yan şekilde yatmıştım uyandım ne sesim çıkıyor ne vücudum hareket ediyor. Karnımın tam ortasında bir ağırlık var bedenime yayılmış ama merkezi karnımın tam ortası. O an zaten karabasan denen olayın bu olduğunu anladım ama ne yapmam gerektiğini bilmiyordum gözlerimi açmayı denemedim sımsıkı kapadım olur da açıp görmemem gereken birşeyler görürsem daha kötü olmayayım diye. Ardından bütün gücümü delicesine 1 koluma yönlendirdim biraz uğraşla kolumu kaldırabildim o an o kolun hakimiyetini kazanmıştım ve elimi karnıma ağırlığın olduğu yere doğru savurdum. Hani olmaz ama gerçekten de karnımda duran bişey var mı diye yoklamak için. Ben kolumu salladığım sırada birden o ağırlık kalktı, kalkarken hissettim geçip gittiğini ve o an ağırlık ile birlikte sımsıkı kapalı olan gözlerimdeki yoğun karanlık geçip normal olması gereken karanlığa dönüştü. Bir yandan da bağırmaya çalıştığım için bedenime hükmetmeye başladığım anda çığlığımsı bir ses çıkardım

• Okumadım mercan dede vardır diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 sene önce falan yaşadım.
    Sabah erke uyandım. Ayağımın ucundan kapıyı kesiyorum tam karşısı tuvalet ya da ben öyle hayal ediyorum. Ama kalkamıyorum direk aklıma bu mevzu geldi. Iı mıı diye ses çıkarmışım uyumuşum geri annem geldi kaldırdı ne oldu diye.

Yani karabasan diye bir şey yoktur. Nenelerin çocukları uslu olmas için kandırmacasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhaZiggs -- 31 Temmuz 2016; 4:18:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karabasan degildir. Karabasan olsa duramazsın zate. En kötü ihtimal uyku felcidir.

• 6.5 milyar insan arasından karabasan seni buldu knk
  • Su karabasan degildir diyen geri kafalilari gorunce ne bileyim.. uzuluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Giresunlufuk

Karabasan işte. Siz uyku felci deyin. Biz karabasan diyecez. Neyse öyle olduğu zaman bildiğin duaları oku içinden. Besmele çek. Bağıramıyorsun zaten. İçinden oku.

Blok

• Dostum vücudunun hemostazisi bozuluyor ve bu durumu düzeltmeye calisiyor, ama bunun somut olarak korkuyla bağlantısını kuramiyorum mutlaka vardir

• herşeyi de paranormale bağlamayın ya. Bildiğin uyku felci. O gördüğün (hissettiğin) şeyler beyninin aynı rüya gördüğünde yaptığı gibi seni kandırmasıdır. Tabii milletin o sırada aklımdan cin, ruh, dabbe geçtiğinden hep o tarz yanılsamalar oluyor.

Bilim Açıkladı

Bu arada uyku felçinin halk dilinde karşılığı karabasandır. Bilmeyenler vardır mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 31 Temmuz 2016; 10:23:02 >

• Genelde ters yatma ile alakalı. Vücut uzuvlarından birisine kan gidişi engellenmiş ve bundan dolayı karıncalanma hissetmişsen böyle şeylerin olması normal. Ya da stres de olabilir. Benim sana önerim pek önemseme. Karabasan diye de birşey yoktur. O zihnimizde canlandırdığımız korkularımızı simgeleyen bir tür hayal.

• Konuyu okumadım ama karabasan yalan.Sadece RAM uykusu anında uyandığın da bazen vücudun uyku felci evresinden çıkamıyor.Sen de ruhani bir yaratık zannediyorsun.

Gerçek olan tek ruhani varlık Cinlerdir.

• arada yorgun ya da alkollu yatinca oluyor. bi keresinde ruya gordum uyandim sandim yatakta yatarken birden tavana yukseldim. sonra tekrar uyandim evin icinde asili sekilde kapiya gittim. amuda kalkik vaziyette ama ellerle destek almadan. sonra gozler acildi 10 sn sonra hareket etmeye basladim. ruya icinde ruya olmasi korkuttu biraz. evde tek kalinca da yasadim. parkeler falanda eski arada ses cikarir. bu sefer etrafa bakmaya korktum. herhangi bi cisim gorsem bagirir cagirir gider arabada uyurdum

• Beni blokla lütfen

• Yatağının üzerin de yemek yediysen ve o yemek kırıntıları yatağına dökülduyse ondan olabilir çünkü bi benzeri bende de oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: SnavS

Su karabasan degildir diyen geri kafalilari gorunce ne bileyim.. uzuluyorum

blok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.