Şimdi Ara

kara şimşek(flip flop)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bunun daha önce çok kez sorulduğunu biliyorum
    flip flop devresi nasıl yaıplıyor (8 den fazla led ile)
    soldan sağa gidip sağdan sola geri dönüyor(kara şimşek-knight rider)

Saygılar

• elektronik bilginiz varsa bu şema işinizi görür olmadı, kadıköy yazıcıoğlu pasajı yada karaköy selanik pasajında hazır kit halinde bu devreler satılır montajlayıp kurarsınız

• vallahi şu üstteki devreden bişe anlayamadım
    ama güzel bir karaşimşek devresi yapan ve gören varsa paylaşırsa güzel olur bende yapıp pc min cd romun altındaki boşluga monte etmeyi düşünüyorum pc çalışırken devrede çalışsın işi ney

mümkünse 30 ledli olsun elimde dispileyler varda degerlensin 3x10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 30 Haziran 2008; 1:38:57 >
  •  kara şimşek(flip flop)

CLK ucuna 555 entegresi ile de pals verebilirsiniz. Ya da en güzeli pic le daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz .Hem farklı fonksyonlarda eklenebilir. Flash vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysfylmz -- 30 Haziran 2008; 2:25:21 >
  • Devre sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
     kara şimşek(flip flop)

http://www.allaboutcircuits.com/vol_6/chpt_7/6.html
  • 6 ledli olan devre dışında verilen devreler düz yürüyen ışık devreleri arkadaşlar. arkadaşın istediği ise ileri-geri sayıcı gibi çalışan bir devre. 6 ledli olan devre bu işi yapar. led sayısını artırmak isterseniz farklı bir devre kullanmalısınız.
    size bunun kaçlısı lazım?
  • yazıcıoğlunda hangi dükkanda satılıyor

daha basit halde bir devresi yok muydu bunların ben daha basitini görmüştüm bi ara ama o zaman ilgimi çekmemişti bi daha bulamadım
    yaparımda çok işim var uraşama onunla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 30 Haziran 2008; 23:01:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş flip flop devresi kullanırsın transistörleri biraz güçlü seçersin ledleri kara şimşek olacak konumda yerleştirir 2 zamanlı kara şimşek hazırlamış olursun

ama iyi bir şey olsun istiyorsan 4017 (1'den 10a kadar sayıcı) kullanman lazım zamanım yok diyorsan da elektronik malzeme satan yerlerde hazırı vardır alırsın kara şimşek sahibi olursun

tercih senin iyi çalışmalar

ayrıca demir döven arkadaşın verdiği devre de karaşimşek değil yürüyen ışık devresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murad4433 -- 1 Temmuz 2008; 1:33:33 >
  • @murad4433

karaşimşek devresi ile yürüyen ışık devresinin aynı şey olduğunu sanıyordum aradaki fark nedir?
  • karaşimşek soldan sağa doğru gider sağdaki en son led den geri döner yani bu sefer sağdan sola doğru gider
    yürüyen ise soldan sağa doru başlar ve sağdaki en son lede gelince direk sol en baştaki lede döner
  • quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

kardeş flip flop devresi kullanırsın transistörleri biraz güçlü seçersin ledleri kara şimşek olacak konumda yerleştirir 2 zamanlı kara şimşek hazırlamış olursun

ama iyi bir şey olsun istiyorsan 4017 (1'den 10a kadar sayıcı) kullanman lazım zamanım yok diyorsan da elektronik malzeme satan yerlerde hazırı vardır alırsın kara şimşek sahibi olursun

tercih senin iyi çalışmalar

ayrıca demir döven arkadaşın verdiği devre de karaşimşek değil yürüyen ışık devresi

teşekkür ederim
    satın almayı deniycem
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetinbattal

karaşimşek soldan sağa doğru gider sağdaki en son led den geri döner yani bu sefer sağdan sola doğru gider
    yürüyen ise soldan sağa doru başlar ve sağdaki en son lede gelince direk sol en baştaki lede döner

• herkese teşekkür ederim
  • 5 çift gidip gelenini aldım 5ytl ye(KARAŞİMŞEK odaya insanlar girince ben ses çıkartmaya başlıyorum kasannın önüne taktım bunu)
    hız ayarı da var
    ama istediğim kadar yavaşlatamıyorum
    bunu nasıl daha fazla yavaşlatabilirim

BASKI DEVRE
    malzemeler:
    2x 1kdirenç 1/4 watt
    1x 390R
    2x 10K47K
    2x 100KTRİMPOT
    2x BC548 NPN TRANS
    2x 4.7 UF ELEK.
    10x led
    1x 4017 ENTEGRE
    3x KISA DEVRE TELİ
    1x PCB K-28
  • bilen yok mu?
  • sanırım hız ayar trimpotunu (100k) büyütürsen olur. Örneğin 1Mohm tak.
  • peki diger devre malzemeleri o önerdiginiz potu çalıştırabilecekmi
    quote:

Orjinalden alıntı: don.vito

sanırım hız ayar trimpotunu (100k) büyütürsen olur. Örneğin 1Mohm tak.
  • osc deki trimpotun degerini büyüt veya kondansatörün
    senin için en kolayı kondansatör olacaktır kolaycana bir tane bulup deneyebilirsin
    2x4.7uf yerine mesela 2x 10uf bağla
  • evet kondansatör değiştirmek daha kolay olacaktır ama bu seferde yeterince hızlandıramayabilir diye düşündüm. Gerçi 10uf sorun olmaz sanırım.

quote:

peki diger devre malzemeleri o önerdiginiz potu çalıştırabilecekmi

@BİLAL85, sorun olmaz, çalıştırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi don.vito -- 25 Temmuz 2008; 1:31:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.