Şimdi Ara

kaputu değişen araç alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
21.758
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ufak bir kaza yaptim. Kaputun on kismi ve izgara yamuldu. Duzelttirip dalgali bir gorunumle dolasmak yerine kaputu degistirdim.

Yeni aldigim kaputta da tas izleri olustu.bazilari derin. Sık sık uzun yol yaptigimdan tas izleri zaten kacinilmaz. Biraz daha cogaldigi zaman cukurlari pastalatip boyatacagim yada degistirecegim.

Arabanin orjinalligi bozulmasin diye itici bir goruntuyle mi dolasayim. Ha satarken kusursuz araba fiyati istemek sacma olur, ayni sekilde kaput degisik diye oluculuk yapmak ta sacma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • motora bişey olmadıysa alınır
  • Alınır hocam, ben de aldım sattım hiç problem yaşamadım. Hatta kendi aracımla yaptığım bir kaza vardı forumda konusu da var önden darbe aldı, kaput değişti servis olduğu için ama içeri bakınca radyatörler ve ön panel haricinde darbe yoktu mesela. İyi bir ekspertiz ve yola çıkarak anlayabilirsiniz.
  • Galeriden ancak sıfır araç alırım o da istediğim araç kalmamıştır bayi ellerinde tanıdık vs sıfır alıp koymuşlardır.

Yoksa galeriden araba komple orjinal olsa da almam.

Şahıstan ise sen ben gibi ise eğer fotoğrafları varsa aracın durumu da bunu destekler durumda ise gözünün yaşına bakmam zaten piyasadan uygun fiyatlı olacaktır 1000 tl civarı o da benim bir yıllık yakıt param.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raja52

Alınır hocam, ben de aldım sattım hiç problem yaşamadım. Hatta kendi aracımla yaptığım bir kaza vardı forumda konusu da var önden darbe aldı, kaput değişti servis olduğu için ama içeri bakınca radyatörler ve ön panel haricinde darbe yoktu mesela. İyi bir ekspertiz ve yola çıkarak anlayabilirsiniz.

Sizin aldığınız aracın hasar kaydı ne kadardı? Sorgulayınca görünüyor muydu?

• alınır neden alınmasın en ufak bir tıklamada dahi yamulan bir şeyi düzeltmektense değiştirmek daha iyidir arabanın şasede problem yoksa alınır binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Kaput nispeten büyük ve altındaki desteği zayıf bir parça olduğundan değişebilir, ama sebebine de bakmak lazım. Mesela tampon da değişmiştir ama söylenmemiştir. Bu durumda önden darbe almış demektir, ön şasinin kontrol edilmesi gerekir.

Mesele o zaten. Kaputunun neden değişti önemli.
  • Geçen yolda yürürken bir kaza gördüm. Ufak bir araç trafik ışığında duramayarak önündeki kamyonun köşesine çarpmıştı. Düşük hızda çarptığı için hava yastığı filan açmamıştı. Tahminimce sadece tamponu, çamurluğu, kaputu, farı ve radyatörü zarar görmüştür. Gerçekten ufak bir kaza bu arada. Aracın önden 10-15 santimetrelik kısmı zarar görmüş sadece.

Bu aracı kasko serviste onarttığı zaman o zarar gören parçaların hepsi değişecek ve aracın yeni bir araçtan farkı kalmayacaktır.

Ancak sanayide düzgün olmayan bir serviste onarıldığı zaman çamurluğu, kaputu düzeltecek tamponu tamir edecektir. Yani galericinin elinde çamurluğunun ve kaputunun ucu boyanmıştır olarak satılacaktır.

İlk onarımda 3 parça değişenle hiçbir problemle karşılaşılmayacakken ikinci tip onarımda boyada çatlama, dalgalı görünüm, solma gibi durumlar oluşacaktır. Ayrıca onarılan plastik parçalar ayar da tutmayabilir. Yani 2 parça lokal boyalı denen araçta problemle karşılaşabileceksiniz(Zaten bunu engellemek için servislerde değişim olur.).

Ayrıca serviste çizik için bile parça değişebiliyorken sanayide tırtıklı cips gibi olmuş parçayı düzeltebiliyorlar. Yani değişen yada boya ile hasarın büyüklüğünü anlayamazsınız.

O yüzden serviste aracı kontrol ettirmeniz hava yastıklarının açılıp açılmadığına baktırmanız ona göre almanız gerekir. Ancak sizin baktığınız araçta hasar kaydı olmamasına rağmen kaputun değişmiş olması onarımın kaskodan değil şahsın kendi cebinden yaptırıldığını gösterir. Bu durumda onarımın sanayide yaptırılmış olma ihtimali yüksektir. Sanayide de temiz onarım yapılma ihtimali çok düşüktür.

• Alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: the_dark_boy

quote:

Orijinalden alıntı: raja52

Alınır hocam, ben de aldım sattım hiç problem yaşamadım. Hatta kendi aracımla yaptığım bir kaza vardı forumda konusu da var önden darbe aldı, kaput değişti servis olduğu için ama içeri bakınca radyatörler ve ön panel haricinde darbe yoktu mesela. İyi bir ekspertiz ve yola çıkarak anlayabilirsiniz.

Sizin aldığınız aracın hasar kaydı ne kadardı? Sorgulayınca görünüyor muydu?

Hasar kaydı 4500 lira idi. Sorguda çıkıyordu, arkadaş kazanın fotolarını da çekmişti. Aldım bindim sattım sorun yaşamadım.
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar
    2006 Astra 1.3 cdti enjoy buldum sahibinden.com da fiyat 29000
    Araca dıştan bakılınca temiz duruyor.

2008 de kaputu değişmiş, hasar kayıtlarında görünmüyormuş.

Araç galeriden satılık, aracı alsam daha sonra satarken sıkıntı yaşar mıyım?

2011 de Astra aldım kaputu değişik ama sorunsuz diye. 2 sene sonra satarken aracın 7 kez el değiştirdiğini 5-6 farklı kazaya karıştığını öğrendim. Satarken bunu ilana yazdım ve 1 saat sonra satıldı araç.

Polis tanıdığın varsa tüm geçmişini öğren.
  • Hafta sonu ufak bir kazaya karisan aracimizin kaputu degisiyor. Ic aksaminda hic bir problem yok. Eger boyle basit bir sey ise hic dert etmeyin.
     kaputu değişen araç alınır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dtsaykopat

quote:

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar
    2006 Astra 1.3 cdti enjoy buldum sahibinden.com da fiyat 29000
    Araca dıştan bakılınca temiz duruyor.

2008 de kaputu değişmiş, hasar kayıtlarında görünmüyormuş.

Araç galeriden satılık, aracı alsam daha sonra satarken sıkıntı yaşar mıyım?

2011 de Astra aldım kaputu değişik ama sorunsuz diye. 2 sene sonra satarken aracın 7 kez el değiştirdiğini 5-6 farklı kazaya karıştığını öğrendim. Satarken bunu ilana yazdım ve 1 saat sonra satıldı araç.

Polis tanıdığın varsa tüm geçmişini öğren.

İyi satmışsınız aracı, aracın dış görünüşü ve temizliğide önemli
    Sigorta şirketleride tüm kayıtları çıkarabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: harunresitz

Hafta sonu ufak bir kazaya karisan aracimizin kaputu degisiyor. Ic aksaminda hic bir problem yok. Eger boyle basit bir sey ise hic dert etmeyin.
     kaputu değişen araç alınır mı?

benim aklıma yatan aracında kazası böyle küçük olsa hiç düşünmeden hemen alırım ama kazaya dair fazla bir bilgi ve resim olmayınca, tramerde kazası çıkmadığından, sanayide herhangi birisine yaptırılmış olması beni düşündürüyor, kararsız kalıyorum

• galericidende galeridende beleş su bile verseler içmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.