Şimdi Ara

Kaptan olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Peki 4 yıl okurken İngilizceyi anladigim kadarıyla kendi imkanimla ogrenicem. Okulun zorluğu nasıl biliyor musun yani dersler açısından pek zorlanacağımı düşünmüyorum. Bı de bundan 5 yıl sonra sektör çok değişir mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jack sparrow dan ders almalısınız

Dındındırı-dındındırı-dındırrın-dın dırı dındındıdıdın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yap olum burdaki boş tavsiyeleri dinleme bak ali kaptan gibi olursun karOlin gibi birini bulursun yabancı ülkelerden kapağı oraya attınmı tamam hayatın kurtulur abini dinle ali kaptan hem cemile ile hem de karolini halletti bence bu işi yap hem parası iyi hem denizdesin ne güzel 👍🏻 😳😉

• Rez

• Karım ve çocuklarım yok ama zaten hedefim 10-15 yıl çalışıp yatırım yapıp pasif gelirle yaşamak. Belki sonrasında fizik öğretmenliği okuyup öğretmen olurum.

• Uzun süre sadece denizde oldugunu düşün hiç kara yok ağaç yok kafayı yersin zaten

• Yo yemem

• Geliri baya iyi bir video görmüştüm çok iş tecrübesi olmadan max 3 4yıl çalışarak pilotaj parasını çıkarmıştı.

• bursluysa piri reis hocam

• Restrop kullanıcısına yanıt
    Evet burslu neden öyle düşündünüz

• prü denizcilik üzerine kurulu bi üniversite denizcilik üzerine olan mesleklerde her türlü tercih edilmeli bence

• Eskiden u bölümün sıralamaları güzel mühendisliklerle hatta tıpla çok yakındı. İTÜ mezunu tanıdık bir ağabeyimden biliyorum.
    Hatta kazanabilmek için o dönem neredeyse hiç yapılmayan bir şey olan "mezuna kalma" olayını yaptı. Herkes salak açma tepkiler verdi. Kazandı İTÜ'yü gitti ne kadar saçma bir askeriyeden bozma hiyaralşi sistemi olduğunu vs. gördü. 1. Sınıfı bitirdi staj aradı. Tanıdık vasıtasıyla staja çıktı, gelince bırakmak istedi ama ailesi izin vermedi. Okurken bir yandan da garsonluk vs yaptığı için arta kalan zamanda sınava tekrar hazırlanamadı. İstemeye istemeye bitirdi okulu sonra bir kaç kez uzun sefere çıktı. 2. kaptan olacakken bıraktı mesleği ticarete atıldı. Baktı ticaret zor, yürütemiyor yarının belli değil kpss kasıp sahil güvenliğe girdi şimdi subay olarak takılıyor bir ilin kıyı kesiminde. Okyanus aşırı denize çıkanlara nazaran az kazanıyor fakat kafasında dert yok. Hayatını garantilemiş durumda.

DEÜ deniz ulaştırma işletme müh. (duim) Türkiye genelinde 2. sıradadır ama İTÜ'ye göre hiyeralşi sistemi, örf adet konusunda çok sıkıyor. Hani bir üst sınıfa abi çekiyorsun. Karakteri oturmamış insanların altında ego tatmini elemanı oluyorsun.
    Sene içinde 3 farklı lokasyonda derse koşturuyorsun. Buca(fakültenin bulunduğu semt)-İnciraltı(sadece 1 ders için gidiliyor sabahtan-öğlene kadar sonra tekrar buca'ya dönülüyor)-urla (pratik derslerin olduğu yer).
    Bu üç lokasyon arasında mekik dokuyorsun. Sabah buca'dan 7'de çıkıp urlaya gidiyorsun ders bitimi sonrası tekrer evinin-yrdunun olduğu BUCA'ya dönmek akşam saat 7-8'leri bulabiliyor. Dua et urla otobüsünde yer olsun yoksa ayakta 1.5 - 2 saat gdiyorsun F.Altay'a kadar. Oradan bir de Buca tarafına gitmek var aman aman.
    Dersler de salla paça işlenir çoğu hoca tarafından. Siz bunlardan fazlasını staja çıktığınızda öğrenirsiniz derler geçerler.
    Örenciye bok muamelesi yapan hocası çoktur ama öğrenciyi gözeten kral öğrenci işleri vardır. Her türlü yardımcı olmaya çalışırlar.

Yani bu kadar eziyeti kimse çekmek istemez, istemiyor da. Tamam mezun olunca 2.000-2.500$'la başlıyorsunuz ama hayatınızın 6 ayını armatöre kiralıyorsunuz. Karayla bağlantınız kesiliyor. Öğrencilik zamanı staj bulma zorluğu da cabası. Son dönemde bayağı bir duim açıldı. Çok mezun verip piyasadaki maaşları kırmaya çalışıyor armatörler.

Kimisi sündüre sündüre okuyor denize bir kaç kere çıkıp başka işlere geçiyor kimisi okurken başka alan belirliyor mezun olur olmaz o tarafa geçiyor. Kimisi de donduruyor okulu kpss-yks sınavlarına hazırlanıp başka tarafa sapıyor.

O yüzden sıralamalar 90 bin civarlarında.

Denizciliği seviyorsanız msü dho'ya gitmeniz onun dışında bayağı bi' düşünün. Sorun-soruşturun. Mezunlarla konuşun. Okula gidin öğrencilerle konuşun.

Ha bir şei unuttum o kadar gömdüm ama çok iyi bir yanı var. O da kısmen aile yapısının olması. Devre içinde birbirini kollama, yardımlaşma 10 numara olur.

Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun. Ben bildiim kadarını anlattım yavaştan sapıyorum.
    Alanımı değiştirmem lazım benim de.

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Denizciliğin piri geldi!

Bak hocam bu üstadımız bile hayırlısıyla pilotluğa geçiş yapacak. Oradan pay biç.

Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz hocam. Şöyle THY armasıyla boeing kokpitinde videonuzu dört gözle bekliyoruz.
    Allah kolaylıklar versin.
  • Meslek zor ve aylarca gemiden kalındığı için (belki başka sebepler de var ben etkili bunlar diye biliyorum) tercih edilmiyor. Bu yüzden kazanmak kolay ama başarıyla mezun olmak kolay demek değildir.

• ZındıkMümin23cm kullanıcısına yanıt
    Saol Kardeşim,

malesef ekonomik koşullar ve corona dolayısıyla pilotluk işi yavaşladı gibi.

bunun dışında kendi mevcut işimde de sıkıntılar var corona kaynaklı.

umarım çözüm bulabilirim ama bu yaz hiç planladığım gibi gitmiyor

• duim'den çok gemi makinelerini öneririm idealiniz yoksa.

gemi makine zabitleri belirli saatleri olan elemanlardır genelde,tabii gemide her saat her an her şey olabiliyor ama sorumlulukları daha az, limanda yükleme-boşaltma sırasında daha çok vakit geçirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meto343

Denizcilik lisesi mezunuyum şu an ehliyetim var 500 grosstone’a kadar. Bölümün puanları düşük çünkü yapılacak bir iş değil herkese göre. Mesleğe girenlerin çoğu ilk seferden sonra bırakıyor. Parası iyi ama o eziyeti çekmeye alınan para değmez. Mezun olduğum sene 30 kişiydik 20-25’i farklı mesleğe yöneldi.
    hocam beni yanına alır mısın sefere çıkarken bakalım yapabilecek miyim kendimi biraz tartmış olurum :)
  • gençler bu deniz ulastirma işletme ne oluyor Galatasaray üni önlisans programıymış ondan da oluyor mı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.