Şimdi Ara

Kapsamlı Riven Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Size detaylı bir Riven rehberi hazırlamak istedim.Daha önce hazırlamıştım fakat konuyu kaybettim ve konudaki bazı bilgileri düzenlemeye çalışırken sildiğimden dolayı baştan yapmaya karar verdim.Umarım beğenirsiniz.

Ben Kimim ?

Kapsamlı Riven Rehberi
    Riven ile bu sezon 37 maçta %70 Win Rate sahibim.

Riven the Exile
     Kapsamlı Riven Rehberi

Noxus'ta cinsiyet, ırk, toplumsal sınıf farkı olmaksızın her yurttaş iktidar sahibi olabilir. Önemli olan tek şey güçtür. Riven işte bu ideale olan bağlılığıyla yükselmek için çabalıyordu. Boyu ancak uzun kılıç kadarken, kendini bu silahın ağırlığını taşıyıp kullanmaya zorlayarak, askerlikteki potansiyelini küçük yaşlarda gösterdi. Acımasız ve etkin bir savaşçıydı; ama asıl gücü azminde yatıyordu. Çatışmalara zihninde bir şüphe kırıntısı dahi olmadan giriyordu: ahlaki duraksamalar yaşamaz, ölümden korkmazdı. Riven yaşıtlarının önderi, Noxus ruhunun simgesi haline geldi. Öyle seyrek görülen bir tutkusu vardı ki Üst Komuta onu Noxus sihirleriyle dövülüp büyülenmiş siyah taştan bir rün kılıcıyla onurlandırdı. Silah, dörtgen kalkanlardan daha ağır ve neredeyse onlar kadar genişti, tam da Riven'ın sevdiği gibi. Kısa süre sonra, Noxus işgaline katılmak üzere Ionia'ya yollandı.

Savaş diye başlayan şey, kısa sürede kıyıma dönüştü. Noxus askerleri ölüm meydanında korkunç Zaun savaş makinelerini takip ediyordu. Riven'ın hazırlandığı şanlı savaş bu değildi. Üstlerinin emirlerine uyarak, hırpalanmış ve dağınık haldeki düşmanın kalıntılarını yargısız infazla ortadan kaldırdı. İşgal devam ederken, Ionia toplumunun baştan kurulmayacağı, sadece ortadan kaldırılacağı anlaşıldı. O acı çatışma esnasında, Riven'ın bölüğü Ionia kuvvetleri tarafından sarıldı. Rakip onlara yaklaşırken, destek istediler. Ama bunun yerine, Singed'in başlattığı dehşet verici bir biyokimyasal yaylım ateşinin ortasında kaldılar. Riven etrafında, hem Ionia'lıların hem Noxus'luların ağza alınmayacak kadar iğrenç bir akıbete uğramasını seyretti. Bombardımandan kaçmayı başarmıştı ama o anıyı hafızasından silemedi. Noxus tarafından ölü ilan edilmesini, yeniden başlama fırsatı olarak gördü. Kılıcını parçalayarak geçmişiyle olan bağlarını kopardı ve kendi kendini sürgün ederek dolaşmaya, kefaretini ödemenin ve inandığı lekelenmemiş Noxus idealini kurtarmanın bir yolunu aramaya başladı.

''İçimizdeki şeytanlara sinsice yataklık eden bir yer var, savaşın ve cinayetin kesiştiği sınırda.''

Statları

Can:
    414 (+86 seviye başına)
    Saldırı Gücü:
    51 (+3 seviye başına)
    Saldırı Hızı:
    0.625 (+3.5% seviye başına)
    Hareket Hızı:
    345
    Can Yenileme:
    2.5 (+0.5 seviye başına)
    Zırh:
    19 (+3.2 seviye başına)
    Büyü Direnci:
    30 (+1.25 seviye başına)

Statlar hakkında:Gayet dengeli statları var fakat tek bir sorun var o da oyun başında can yenilenmesinin olmaması.Biraz sıkıntı yaratabiliyor.Bunu da itemler ile kapatacağız zaten.

Skiller

Kapsamlı Riven Rehberi
    Rünlü Kılıç:Riven'ın yetenekleri kılıcını yükleyerek, normal saldırlarının fazladan fiziksel hasar vermesini sağlar. Riven'ın kılıcı üç kereye kadar yüklenebilir ve her saldırıda bir yük harcar.

Kapsamlı Riven Rehberi
    Kırık Kanatlar:Riven bir dizi saldırıya geçer. Bu yetenek kısa süre içinde üç kez aktifleştirilebilir ve üçüncü darbe, yakındaki rakipleri geri savurur.
    Riven, kısa mesafe sıçrayarak bir darbe indirir. Bu yetenek, 2 defa daha aktifleştirilebilir.1. ve 2.
    Kullanım: İleri doğru saldırır ve temas ettiği bütün birimlere 10/30/50/70/90 (+40/45/50/55/60% Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir.3.
    Kullanım:İleri doğru sıçrayıp, yere bir darbe indirir ve 10/30/50/70/90 (+40/45/50/55/60% Saldırı Gücü) fiziksel hasar verip, yakındaki rakipleri çarpma noktasından uzağa savurur. Bu sıçrama, geçilemez araziden geçmesini de sağlar.Riven imlecin üstünde bulunduğu birimi hedef alır; herhangi bir hedef yoksa, o sırada yüzünün dönük olduğu tarafa saldırır.

Kapsamlı Riven Rehberi
    Ki Patlaması:Riven bir Ki Patlaması yaratarak, yakınındaki rakiplerin hasar alıp sersemlemelerine neden olur.
    Riven'ın kılıcı bir rün enerjisi patlaması yaratarak yakındaki rakipleri şoke ederek 0.75 saniyeliğine sersemletir ve 50/80/110/140/170 (+100% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar verir.

Kapsamlı Riven Rehberi
    Yiğitlik:Riven kısa bir mesafe ileri sıçrayarak, gelen hasarı engeller.
    Riven imleç doğrultusuna atılır ve 1,5 saniye boyunca en fazla 90/120/150/180/210 (+100% ek Saldırı Gücü) hasarı önleyen bir kalkan kazanır.

Kapsamlı Riven Rehberi
    Sürgün Kılıcı:Riven yadigâr silahını enerjiyle yükler ve Saldırı Gücü ile Menzil kazanır. Ayrıca, bu süre boyunca güçlü bir menzilli saldırı olan Rüzgâr Darbesi'ni bir defaya mahsus olarak kullanabilir.
    Riven'ın silahı 15 saniyeliğine ruhani enerjiyle dolup taşar ve Riven'a %20 ek Saldırı Gücü (+20% ek Saldırı Gücü), hasar veren büyüleri ile saldırılarına fazladan Menzil ve bir defaya mahsus olarak Rüzgâr Darbesi kullanma imkanı kazandırır.
    Rüzgâr Darbesi: Riven vurduğu bütün rakiplere 80/120/160 (+60% ek Saldırı Gücü) ila 240/360/480 (+180% ek Saldırı Gücü) fiziksel hasar veren bir şok dalgası gönderir. Rakiplerin Canı ne kadar azsa, verilen hasar o kadar artar.

Skill Kombosu:Q + AA+ Q + AA + W + AA + Q + AA + E +AA Bu kombo koridorda takasa girmek için kullanacağınız kombodur.Rakibin gap closer ını harcatabilirsiniz.Yararınıza dokunur.W yu atana kadar rakip o takastan çıkmaz.Bu kombo ile takaslardan üstün çıkabilrsiniz.Eğer rakibin size yüksek hasar vuracağı bir skilli varsa o skilli atmadan önce E nizi atabilirsiniz.Bunun dışında Riven da kesin bir kombo yoktur.Rakibin skillerine ve bulunduğunuz yere göre değişir bu kombolar.

Rünler
    Ad ve Zırh zaten fix.CD rünleri koymamın sebebi ise Riven ın çok fazla CD ye ihtiyacı olması ve AD heroların çoğunda MR ın yetmesi
     Kapsamlı Riven Rehberi

Kabiliyetler

Kabiliyetler 21-9 fix.
     Kapsamlı Riven Rehberi

İtemler

Kimi bu başlangıcı sevmez ama aşırı agresif bi oyuncu olduğum için en sevdiğim başlangıçtır.

Kapsamlı Riven Rehberi Kapsamlı Riven Rehberi Kapsamlı Riven Rehberi Kapsamlı Riven Rehberi Kapsamlı Riven Rehberi Kapsamlı Riven Rehberi

Opsiyonel İtemler: Kapsamlı Riven Rehberi
     Kapsamlı Riven Rehberi

Oyundayken

Buraya kadar biraz sessiz oldu fakat burdan sonra bayağı konuşucam :)

Early Game:Oyun başında agresif biriyseniz rakibinizden önce 2. seviyeye ulaşıp W ve Q ile takasa girin.Takaslarda ve fightlarda önemli olan tek birşey var.O da pasifinizi kullanmak.Pasifiniz her skill attıktan sonraki normal saldırınızın daha fazla vurmasını sağlar.Pasifi kullanmak derken her skillden sonra bir norma saldırı yapmalısınız.Örneğin Lvl 2 de Q+AA+W+AA+Q+AA+Q+AA şeklinde bir sıra ile rakibinizden %60 can alabilirsiniz.Böylece rakibiniz kule altına siner ve o oyunu onun için cehenneme dönüştürmeye başlayabilirsiniz.Eğer Elixir ile başlamışsanız 3 lvlda tekrar bir agresiflik yaparak rahatlıkla FB alabilirsiniz.Eğer Elixir bitmeden kill alabilirseniz oyun o zaman başlar sizin için.6 lvl olduğunuzda rakip jungler dan fazla korkmayın.2v1 yapabilecek hale gelebilirsiniz 1 tane killiniz varsa.

Mid Game:Yavaş yavaş fightların başladığı zamanlara geldik.Bu zamandaki fightlarda yapacağınız şey fighta sonradan girmektir.Ultinizi açtıktan sonra kombonuz ile rahatça tfyi alabilirsiniz.Bütün skillerimiz alan olduğu için focuslanırken bile diğer rakiplere vurabiliriz.

Late Game:Late gamede TF lerde yapabileceğiniz 2 şey vardır.İlki sonradan girmek ikincisi ile flash ile rakibin tam ortasına atlayıp W ile stunlarsınız.Böylece hem takımınıza hem de kendinize çok güzel pozisyon yaratırsınız.Sonra kasan rakibe kolayca E ile focuslanabilirsiniz.

Matchup

Kapsamlı Riven Rehberi:Bu eşleşmede önemli olan şey Aatrox un pasifidir.Pasif dışında her türlü üstün çıkabilirsiniz bu lane den.Pasif için ise ormancınızdan yardım isteyebilirsiniz.Ya da Aatrox tan önce 3 lvl olursanız takasa girerek pasifini alabilirsiniz.Ama dikkatli olmanız gerekir. Zorluk:Kolay

Kapsamlı Riven Rehberi:Pasifi sayesinde earlydeki kırılganlığınızı kullanarak sizi çok fazla zorlayabilir.Bu lane de önemli olan önce lvl almaktır.Eğer Darius tan önce 2 lvl olabilirseniz takastan üstün çıkarsınız.Böylece Darius kulesinin altına sıkışıp kalır.Eğer önce 2 lvl olamazsanız farma odaklanıp ormancınızdan yardım bekleyin.Eğer aynı lvl ken takasa girerseniz zararlı çıkacağınızı garanti edebilirim. Zorluk:Orta

Kapsamlı Riven Rehberi:Oldukça kolay bir eşleşme.Yapacağınız tek şey bolca takasa girip takaslarda E niz ile Q larını dodgelamak.Bunu yaparsanız çok kolay bir lane olur.Sihirdar büyülerimizden biri tutuştur olduğu için ultisini de kolayca ctleyebilirsiniz Zorluk:Kolay

Kapsamlı Riven Rehberi:Tamamen oyunculuğa bakan bir eşleşme.Çoğu kişi Garen in Riven ı counterladığını sanar fakat yanılıyorlar.Tam size Q attığı sırada E atarsanız hem Q damage ı yok sayar hem de Garenden uzaklaşırsınız.Burda önemli olan önce level almaktır.2.seviyeye ulaştıysam agresifliğin dibine vurup Q ve W ile takasa girerim.Takastan üstün çıkarsam Garen için o koridor biter.Eğer Garen kule altında kalırsa dikkat etmeniz gereken bir konu var.O da pasifi.Pasifi neredeyse pot basmış gibi can yenilediği için pasifini gördüğünüz an kule altında bir tane Q vurup E ile çekilin.Böylece pasifi iptal olur.Çok zorlanır. Zorluk:Orta

Kapsamlı Riven Rehberi:En nefret ettiğim eşleşmelerden biridir.Base AD si aşırı yüksek.Oyun başındaki kırılganlığınızı kolayca kullanabilir.Ayrıca takasa girdiğinizde bir normal saldırınızı size yansıttığından pasifiniz boşa gider.Oyun başındaki takaslarda pasifiniz çok önemli olduğundan sıkıntı yaratabilir size.Bu eşleşmede takasa girmekten kaçın ve ormancınızın yardımını bekleyin.Eğer önce level alırsanız rakibin minyonları azsa takasa girebilirsiniz.Minyonları çoksa aşırı damage çıkartır ve ölümünüze bile yol açabilir.Eğer 2 lvl takasından üstün çıkarsanız biraz daha agresif oynayabilirsiniz.Ama çok fazla olursanız cezalandırır. Zorluk:Zor

Kapsamlı Riven Rehberi:Bu eşleşme için ne zor ne kolay diyebilirim.Tamamen oyunculuğa bakar. Zorluk: ?

Kapsamlı Riven Rehberi:Ah o pasifi varya.Oyun başında pasif ve Q atabilirse yarı canınız götürür ve ormancınızın yardımı olmadan birşey yapamazsınız.Bütün şampiyonlarda dediğim gibi 2 lvl agresifliği koridorun seyrini değiştirebilir.Önce 2 lvl olup takasa girin.Eğer olmazsa farma odaklanın ve ormancı yardımını bekleyin.Oyunculuğa bakan bir eşleşme. Zorluk:Orta

Kapsamlı Riven Rehberi:Sıra geldi en çok zorlandığım koridora.Kazanmanız biraz sıkıntı olabilir bu koridoru.E si ile pasifinizi yok ettiği için büyük bir damage eksikliğiniz olur.Takasa girmeye çalışırsa tam üstünüze atladığı sırada E ile uzaklaşın.Sonra Q ve W ile vurun.Eğer E ile stundan kaçarsanız üstün çıkarsınız takastan.Biraz reflekslerinize bakan bir koridor.Kesinlikle takasa girmeyin.O gelsin size.Yoksa aşırı zararlı çıkarsınız.Farm yapıp ormancınızı bekleyin.Kill alırsanız rahatlayabilirsiniz. Zorluk:Zor

Kapsamlı Riven Rehberi:Nefret ederim bu koridordan.Dürter dürter durur sizi.E-Q combosundan kaçın.Eğer E -Q yu kaçırsa bile takasa girmeye çalışırsa takasa girin.Kesinlikle üstün çıkabilirsiniz.Koridorda önemli olan kulenizin altında farm yapmanız.Yoksa ağır sonuçları olabilir.Zaten lane i pushlayacağı için ormancınızı çağırarak kill çıkarın. Zorluk:Zor

Acil bir işim çıktı.Geri kalan şampiyonlara devam edeceğim bugün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saelen -- 15 Ağustos 2014; 21:43:03 >

• Güzel ama resimler tekrar yükle çoğu gözükmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barisbu

Güzel ama resimler tekrar yükle çoğu gözükmüyor.

Resimleri düzelttim.Youmuuda bir sorun var heralde onu hallederim.İtemleri de aşağıya doğru olmuş onları düzelticem şimdi.
  • Resimlerde hala sıkıntı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Animation calcelden hic bahsetmemisin. Birde fast combo. (Tahminimce fast comboyu yapamiyosundur zaten)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsalih37

Animation calcelden hic bahsetmemisin. Birde fast combo. (Tahminimce fast comboyu yapamiyosundur zaten)

ikisi de aynı şey değil mi zaten
  • cok dayanıksız bir build olmuş kendi görüşüm bir banshee almakta fayda var ne olursa olsun araya flash atıp girme konusunda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amumu Rehber
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mobilde resimler görünmüyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • riven ya adamım <3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lilpackage

quote:

Animation calcelden hic bahsetmemisin. Birde fast combo. (Tahminimce fast comboyu yapamiyosundur zaten)

Ayni sey ama tam olarak degil animation calcel dedigim olay e veya flash ile skill animationlarinin olusmamasini saglamaktir. Rivenda kullanaciniz en iyi kombo e-hydra-w-r-q-r-q bu komboyla hem hydra ve w nun animationlarini yok edebilir hem de en kisa zamanda en yuksek hasarinizi vurabilirsiniz.

Fast combo da q-aa-q-aa-q-aa olayi ama oto atak animasyonlarini resetlemek skiller kadar kolay degil 500 tane riven oyuncusundan 1 kisi anca yapabilir zorlugu yonuyle ayri belirtmek istedim ben

• eline sağlık

• quote:

quote:

quote:

Ayni sey ama tam olarak degil animation calcel dedigim olay e veya flash ile skill animationlarinin olusmamasini saglamaktir. Rivenda kullanaciniz en iyi kombo e-hydra-w-r-q-r-q bu komboyla hem hydra ve w nun animationlarini yok edebilir hem de en kisa zamanda en yuksek hasarinizi vurabilirsiniz.

Fast combo da q-aa-q-aa-q-aa olayi ama oto atak animasyonlarini resetlemek skiller kadar kolay degil 500 tane riven oyuncusundan 1 kisi anca yapabilir zorlugu yonuyle ayri belirtmek istedim ben

ben genel olarak animation cancel ile yapılan combolara fast combo diyorum rivenda

• Bir ara ayrıntılı okuyacam özellikle xin - pantheon ve quinne karşı nasıl oynadığını yazarsan iyi olur
  • quote:

Onlar aklımda matchup lardan sonra onları da yazıcam.Fast combo işi biraz sıkıntılı doğru alıştırma yapıyorum günde 1 kere botlarla iyice çözmek için.Cancel dan da bahsedicem dediğim gibi yarın halledebilirsem tabletten halledicem olmazsa akşam 12 gibi hazır olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Only Heartseeker

quote:

Onlar aklımda matchup lardan sonra onları da yazıcam.Fast combo işi biraz sıkıntılı doğru alıştırma yapıyorum günde 1 kere botlarla iyice çözmek için.Cancel dan da bahsedicem dediğim gibi yarın halledebilirsem tabletten halledicem olmazsa akşam 12 gibi hazır olur.

Birde gulme ile q resetlemeyide eklersen sevinirim cok hizli bir sekilde burstleyebiliyoruz bu sekilde q ile

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Only Heartseeker

quote:

Birde gulme ile q resetlemeyide eklersen sevinirim cok hizli bir sekilde burstleyebiliyoruz bu sekilde q ile

Gülme olayını bilen var mıymış ya :D Pek bilen olduğunu sanmıyorum.Pek beceremiyorum gerçi onu ama açıklarım burda.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekamran

Mobilde resimler görünmüyor.

Açıkçası bunun çözümünü bilmiyorum ben de yeni farkettim.Bilen biri varsa söylerse sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

E-w-hydra-r yapmaktansa e-r-w-hydra yaparsanız hem ultiyi hemde w+hydranın animasyonlarını iptal etmiş olursunuz. :)

• Riven poroları toplanmış. Helal qnqlar. Hadi başarılar kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damtier

quote:

quote:

quote:

E-w-hydra-r yapmaktansa e-r-w-hydra yaparsanız hem ultiyi hemde w+hydranın animasyonlarını iptal etmiş olursunuz. :)

Duruma gore degisir hocam ben genelde ya bunu ya da e-hydra-r-w-q-r-q yu kullaniyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.