Şimdi Ara

Kaportada küçük noktalar halinde paslanmalar oluştu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.a 2014 toyota corolla almıştım inci beyazı bide boya koruma attırmıştım. üzerinde küçük küçük nokta paslanmalar oluştu. ne yapabilirim bayii pasta cila yaparız dedi. en fazla onu yaptırabilirim heralde.



  • Muhtemelen taş izleridir. O noktalara aracin boyasindan alip surun. Onun disinda yapilacak pek bir sey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taş izi değil eziklik yok ayrıca yüzlece var üst kısımlarda sıfır araba zaten dediğim gibi küçük kalem noktaları gibi boya sürülcek gibi değil
  • mxa M kullanıcısına yanıt
    Pas lekesi gibi görünen bir ilaç lekesi olmasin? Fabrikada araca duruyorlar koruma amacli o kalmistir belki. Kil uygulayin olan bolgelere bir degisiklik olacak mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok pas lekesi kimsenin başına gelmedi galiba
  • Önce kil ile uygulayın, daha sonra cilalı şampuan ile bir temizleyin. Araç beyaz renk demişsiniz, benim aracımda beyaz renk, sinek pisliği de olabilir büyük ihtimal.Araç kaportasında kuruduğu zaman çok zor çıkıyor sinek pisliği, meguiarsın reçine temizleyici tarzı ürünü var kil + meguiarsın bahsettiğim ürününden kullanırsanız hiçbir şey kalmaz ( eğer ki sinek pisliği ise)
  • Merhabalar,

    sorunu nasıl çözdünüz,

    Benim araçtada aynı şey söz konusu

    aracım 2014 corolla, aracta kalem ucu ile nokta koymuşsunuz gibi izler var. pasta cila yaptırmak istemiyorum.

    corollada kaportaya karşı bir garanti ösz konusumu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mxa M kullanıcısına yanıt
    newonw1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaslar merhaba. aracim 2013 cvt incibeyazi renk. anlatilan ayni boyada nokta miktari minik pas gorunumleri bendede olustugunu araci alip belki bir yil gectikten sonra bende farketmistim. Arabayi yikarken gozum igne ucu buyuklugunde pas gorunumune takildi. sungeri uzerinde biraz ovalamamla kayboluyordu. ve aracin heryerindeydi. plastik olan camurlukta dahi vardi. dikkatli ve yakindan bakilmazsa farkedilmesi zor. araba toyota protectte yaptirmistim sozde. hemen servise gittim. incelediler ve uretimsel birsey olmadigi ve kullanici yonlu hata dediler. arabami park ettigim yerin yakininda insaat calismasi tarzi faaliyet sonucu ucusan demir tozlarinin boya uzerine yapismasi ve zamanla olusan durum diyerek cevapladilar. pasta cila yapalim duzelttin cikartin dedigimde, pasta cila protecte zarar vercegini sadece donel sipinal cila makinasiyla heryerini fircalar gibi yapalim, sonuc elde ederiz dediler, yapildi, azalma oldu ama tamamen gitmedi. suanda hala goruyorum boya uzerinde, kesin cozum bulamadim.

    ben biraz protectte sorun dusundum cunku protectli araba park halindeyken yagmur yagdiginda arabada su tutuyor. yagmur sonrasi diger araclardaki su bir saatte buharlasir yada kururken benim aractaki su damlaciklari bes alti saat yuzeyde kaliyor. ve bana gore bu olusumlar bundan kaynakli diye dusundum. ama servis protectte duran aracta su tutma normal ve bu sonuc olmaz dedi. ikna olmadim ve bu sebepten kimseye protectte onermedim cevremde.


    bence inci beyazi boyali herkes boya yuzeyini yakindan ve dikkatli incelese acaba ayni kac kiside var gorulur. bu soruyu diger konu basliginda da paylasmistim daha once ama karsilasan yada pek ilgilenen belkide goren olmadi. simdi konuyu gorunce demekki iki kiside daha varmis. bence servise gidip olayi sorun. olus sebebi ve cozume yonelik neler cikacak?

    @newonw1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gokhantr26 G kullanıcısına yanıt
    Hızlı cevap için teşekkürler.
    Birkaç gündür araştırmalarımdan sonra o noktaların reçine izi olabileceğine karar verdim. Bugün oto san sitesinde ustaya gösterdim.
    Bakar bakmaz bunlar reçine izi boya koruma yapalım geçer dedi. Açıkçası içim rahatladı. Bu sabah verdim akşam aldım aracı, akşam olduğu için floresan ışığı altında kontrol ettiğim kadarı ile noktacıklara dair birşey göremedim. Yarın gün ışığında tekrar kontrol edeceğim. Hızlı karar vermiş olmayayım ama şuan için sonuçtan memnunum.
    Bu arada en son geçen 2016 şubat ayında yetkili serviste boya koruma yaptırmıştım ama bugün ki gibi boya üzerinde bir tabaka hissi oluşmamıştı bende. Şuan dokunduğumda kaygan bir yüzey hissediliyor ve yüzey oldukça parlak görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.