Şimdi Ara

Kaplumbağa Akvaryumu Hakkında Bilgi Alabilir Miyim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,ben ölüm fanusundan kurtulup kaplumbağama akvaryum aldım.İçinde ısıtıcı,filtre ve kuru alan için taş var.Derece almayı unuttum ve spot lambayı bulamadım ama en kısa zamanda alacağım.Sorularıma gelecek olursak;

1.Filtre her zaman açık kalmalı mı?(Kaplumbağam filtrenin oluşturduğu akım yüzünden yüzmekte zorlanıyor.)

2.Isıtıcıyı kaç dereceye ayarlamalıyız?

3.Filtreden dışarı çıkan beyaz boru ne işe yarıyor ve bu kabloyu ne yapmamız lazım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..SS'de atıyorum..

http://imageshack.us/photo/my-images/836/sam0362b.jpg/

• 2- 26 derece
    3- Bahsettiğin sanırım hava borusu filtrenin su verdiği boruda bi delik olucak o deliğe o boruyu takınca hava üflüyo
  • İstanbuldaysan, tüm malzemeleri toplam kaç liraya aldın acaba? Bende ölüm fanusunda besliyorumda, en kısa sürede (ocak ayında düşünüyorum) kurtarmak istiyorum.
  • Su kaplumbağası mı ? Ss'den anlaşılmıyor.

Not: Konu yanlış yerde 15 gün uzaklaştırma her an gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgehan.

2- 26 derece
    3- Bahsettiğin sanırım hava borusu filtrenin su verdiği boruda bi delik olucak o deliğe o boruyu takınca hava üflüyo

bazı sitelerde 27-28 derece diyorlar su kaplumbağamı alalı 5-6 ay oldu 3-4 cm boyu vardır.

3.Peki teşekkür ederim.

acaba iç filtre her zaman açık kalmalı mıdır??
  • @DaY_WaLkeR. Evet su kaplumbağası.Bu konuyla ilgili bir bölüm bulamadım.

@jericho_!4 Evet İstanbul'dayım.. Toplam 127 TL tuttu..Tabi bunların içinde yem ve vitamin de var.Poşette kurutulmuş karides 2 TL ve Deep Fix Reptivit Vitamin 4 Tl..

edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi böbrek.avi -- 28 Aralık 2011; 20:40:42 >
  • Benimdüşüncem;

Su kaplumbağaları suyu çok hızlı kirletirler. (belli bir boydan sonra). filtre pek bir işe yaramıyor. Sık sık suyu değiştirmek daha doğru.

kaplumbağa için ısıtıcıya gerekyok. Oda sıcaklığı uykuya yatmaması için yeterli olacaktır. Akvaryumun üst kısmına bir akkor flamanlı bir ampul koyman yeter de artar. taşların üstüne çıkıp, o ampülün ısısıyla bazı zamanlar kurumak isteyecektir.

Ara sıra akvaryumun içine ucuzundan lepistes atabilirsin, canlı yem niyetine. Kaplumbağana hareket gelir onları kovalarken. Cani değilim, doğal olaylar bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Su 26-27 derece olmalıdır eğer su ısıtıcısız 26-27 derecede ise ısıtıcıya gerek yoktur. (Aynı zamanda ısıtıcı yan takılmamalıdır)

Ufak filtrenin o suyu temizlemesi imkansızdır zaten o boyutlarda akvaryum için filtre gereksizdir her halukarda su değişimi yapacaksın 3-4 günde bir defa yoksa kokudan durulmuyor.

Bende zamanında baya beslemiştim şu an ise cichlid türü balıklardan besliyorum aynı zamanda üretip satıyorum 200*50*50 akvaryumum var 2 haftaya kadar ikinci akvaryumu almayı planlıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.