Şimdi Ara

kapasitör ne demek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler öncelikle merhaba subwooferlara sanırım bağlanan kapasitör ne işe yarıyor hiç kullanmadım mesajlarınız için teşekkürler

• kapasitör amplifikatörün 12v beslemesine bağlanır.. elektrik depoladığı için anlık voltaj düşüşlerini önler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

kapasitör amplifikatörün 12v beslemesine bağlanır.. elektrik depoladığı için anlık voltaj düşüşlerini önler..

aynen katılıyorum ve şunları eklemem lazım dediğimiz rms değeri 1000 watt diyelim ki her zaman 1000 watt çekmiyor fakat bazen gerekli olan rms değerini çekmesi gerektiğinde tam performans vermesi için depolonan elektirği çekiyor ve bu sayede aküye yardımcı oluyor , çabuk bitmesi ömrünün kısalması gibi sorunları da engelliyor.Bir tür kondanstör diyebilir.Örneğin pc lerin psu ları var elektriğe tak sonra çıkar hemen kapanmaz bir süre ışığı yanar. İşte bu da kondansatörlerdeki depolanan elektiriği gösterir sadece pc psu larındaki değil içinde kondansatör olan herşey için geçerlidir diyebiliriz şimdi tabi bunların farad gibi bir birimi var ne işe yarıyor dersen oda depoladığı elektrik verebileceği anlık güç gibi birşey fakat pek araştırmadım kesin birşey söylemem doğru olmaz.Nasıl bağlanacağını sorucak olursan imzamda var oradan inceleyebilirsin...

• @bygamer ve @djoz teşekkürler bilgiler yardımcı oldu kullanmak iyi olur
  • kondansatör'ün büyük halidir. Anlık olarak güç depolar.
  • cevabımı aldım teşekkürler @EminKader
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.