Şimdi Ara

Kapanan bir oyunun PVP serverını kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar daha önce oynadığım bir oyun vardı oyuncu sayısı oldukça yüksek ve şirket iflas ettiği için kapandı. Oyunun clienti ve başkası tarafından yapışan emülatör ve server dosyası var, oyuna girebiliyorum ama oyunun içeriği bomboş, tüm NPC,MOB,Quest herşey kaybolmuş. Bir oyunun serverını tekrar oluşturmak ne kadar zor olabilir ve ne gibi bir yol izlemek gerekir? Ayrıca oyunun yapımcısı telif atabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuwafuwaboy -- 14 Eylül 2019; 17:47:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konuyu takipteyim. Aynı şeyi bf2 için yapmak istiyorum.
  • Merhaba. Öncelikle bunu yapmanın yasal olup olmadığını konusunda tam bir kesinliğe varmalısınız. Eğer ki oyun kapandıktan sonra oyunun hala telif hakları devam ediyorsa, pvp serveri açmak risklidir. Telif haklarının devam edip etmediğini anlamak için oyunun yapımcılarıyla iletişime geçebilir yada farklı şekilde kısa bir araştırma yapabilirsiniz. Bunun dışında neredeyse bütün oyunların (Şuan en çok oynanan Knight, Metin2 PVP serverleri olan oyunlar için de geçerli) telif hakları gereğince oyunun dosyalarının kopyalanmasını geçin içindeki bir modelin bile alınıp kullanılması yasaktır. Gel gelelim yapımcılar bu kurala hitaben kolay kolay bir dava açıp üstüne düşmez. Telif hakları olduğunu varsayarsak o oyunun, gerisi yapımcıların kararına kalıyor. İsterlerse üstüne düşerler pvp serveri izinsiz açtın diye, isterlerse görmezden gelip boşver diyip geçerler. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyip pvp serverlerına izin veren yapımcılar da aslında bir nevi kendilerinin güzelce reklamını yapmışlardır şimdiye kadar. Kısacası riske atmam derseniz bir şekilde yapımcı şirketle iletişime geçip konuyu açıklığa kavuşturabilirsiniz. İletişime geçemiyorum, ortalıkta görünmüyorlar, ufak bir risk olsun derseniz pvp serverini dilediğiniz gibi açabilirsiniz.

    PVP serverlerinin kurulumu bambaşka bir olaydır eğer ki sıfırdan pvp serverini siz kurucaksanız. Bildiğiniz üzere birçok pvp serveri olan oyunların pvp serverini açmak çok basit, hazır emulatörlerle 30 dakikada sorunsuz bir server açabiliyorsunuz. Fakat daha önce pvp serveri açılmamış bir oyunun alt yapısını yeniden düzenlemek gerçekten zor olacaktır. Ben oyun yapımcısı olarak şimdiye kadar sıfırdan oyun yapma üzerine yoğunlaştığım için, işin tersine mühendislik bölümünde pek tavsiye veremeyeceğim. Çünkü yapımcıların o oyunu hangi düzenekte ve hangi server bağlantı türüyle bağladığını bile anlamamız zor olabiliyor. O yüzden oyun içeriğinde NPC, MOB, QUEST vs. hatalarını almanız gayet olağandır. Yani kısacası bu bölümde de başınız epey ağrıyabilir. Fakat dediğim gibi bir şeyi ne kadar çok isterseniz o kadar kolay gelecektir. Bizim için her zaman böyle oldu.




  • zombirock mı bahsettiğin :D
  • Draxhtar D kullanıcısına yanıt
    Hayır. Dragonball Online MMORPG

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun server ve client dosyaları varsa yaparsın ancak telif sorunu var. Zaten ondan dolayı pvp serverlar uzun soluklu olmuyor. Hem telif yemesende kim güvenip senin serverında oynar. Hiç uğraşma derim.
  • Zorluğu ne kadar yetenekli bir programcı olduğunuza bağlı.

  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    Bu telif olayı bikaç yıl önce çözüldü. Eğer oyunun kendi sunucuları artık faliyette değise kendin sunucu kurabiliyosun. Hatta bu durumda oyunun multiplayer özelliğini açmak için crack kullanmak da serbest.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar teliften ziyade bu işlemi yapmak için adım adım bir rehber hazırlansa gerçekten çok işe yarar yabancı sitelerdeki kaynaklar ingilizce olduğu için yapabileceğimiz varsa da yapamıyoruz. Anlayan kimse varsa böyle bir rehber hazırlarsa çok memnun olurum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.