Şimdi Ara

Kapalı Ortamda TSM Konser Çekimi İçin ^^FOTOLAR GELDİ :)^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumdanda bilen arkadaşlar bilir ekipman olarak d80+18-135 ve 50mm lens+orite marka dandik sayılabilecek 165 cm boyunda bir tripodum var..

Bugün bir arkadaşın ricası ile Türk Sanat Müziği konserinde fotoğraf çekmeye karar verdim. Konserde benden istenen işte sahneye çıkış zamanı,sunucunun fotoğrafı,solo türkü söyleyecek arkadaşların fotoları,arada protokol ve seyirci fotoları yani bir nevi konser kompozisyonu oluşturmamı istiyorlar..Çekim yapılacak mekan 1000 kişilik büyük bir kapalı konferans salonu.. Salonda konser sırasında sadece sahne ışıklandırması olacak ve bu ışıklandırmada sarı fonda ve çok çok iyi bir ışıklandırma sayılmaz gerçi konser konseptine görede normal bir durumda.. İşte ben burada fotoğraf çekeceğimde elimdeki d80+18*135 ile nasıl performans elde edilir iç çekimlerde çok fazla iyi kare yakaldığım söylenemez sizce ISO ne olmalı ? malum diyafram max 3.5 acıklık oluyo ve zoom yapacagım zamanlarda olacak o zaman da 5.6 ya kadar cıkacak diyafram değeri bu konumda hangi ayarları kullanmam iyi olur istenilen fotolar ortaya çıkar mı ?

beyaz dengesi ne konumda olmalı ?
    ıso ne olmalı _? (gerçi d80 iso performansıda belli ama :( )
    vsvs.. aklıma gelmeyen diğer yardımlar..

ben burada fotoğraf çekmek istiyorum ilk defa böle bir deneyime sahip olacağım diğer taraftanda iyi birşeyler ortaya çıkaramayabilirim diye korkup hiç girmesem mi diyorum..Aslında kendime güvenim baya var ama ortam koşulları ne gösterir onu merak ediyorum ;) mesela yakın sahne çekimlerinde tepe flası olmadığından nasıl sonuclar elde ederim merak ediyorum :S malum kendı flasının aydınlatması çok kötü ve fotoğrafta çoğu yer karanlık çıkıyor..

üstadlardan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum ... güzel ve açıklayıcı yorumlarda bulunursanız sevinirim ;)

ARKADAŞLAR ÇEKİMLER BİTTİ ŞİMDİ ÇEKTİĞİM FOTOLARI PAYLAŞMAYA GELDİ !!!

yorumlarınızı beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoxi -- 28 Nisan 2010; 20:16:56 >

• devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoxi -- 28 Nisan 2010; 20:19:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Şöyle anlatımlar buldum umarım işine yarar

http://www.bascek.com/5730/konser-cekimi-ekipman-secmek/
    http://www.bascek.com/5725/konser-fotografciligina-giris/
    http://www.bascek.com/5829/konser-fotografciliginin-puf-noktalari-i/
    http://www.bascek.com/5872/konser-fotografciliginin-puf-noktalari-–-ii/

eyw hocam sabahtan beri onları hatim ettim diyebilirim teşekkür ederim ilginiz için ;)

• Bakim bende neler yazıyormuş ilerde lazım olur bekli
    Ufak bi tavsiyede bulunayım, konser ve bunun gibi kapalı mekanda olan faliyetlerde flash kullanma. Karşıdakinin dikkati çok dağılır. Kimi konserlerde ya flash ya da fotoğraf makinesi yasaktır zaten. :)
  • O zmn tek şans cmoslu bir makine bulucan vericen isoyu.birde sabit diyaframlı lens tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 20 Nisan 2010; 22:45:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

O zmn tek şans cmoslu bir makine bulucan vericen isoyu.birde sabit diyaframlı lens tabi

yaw ne bileyim yaa aslında onu bulabilirimde şimdi kendi makinen kadar hakim olamayabilirim gibi geliyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.fotokritik.com/1523063

*Foto.Mak.NIKON D40
    *Perde Hızı1/13 sn
    *Diyaframf14
    *Odak Uzaklığı18 mm
    *ISO (ASA)ISO-1600
    * Çekim Modu Manuel
    Nikon Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3.5-5.6G ED

bu foto örnek olabilir gibi;diğer fotolara da baktım genelde bu değerler kullanılmış ;

1/10 - 1/100
    iso 800-1600-3200

edit;imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhns -- 20 Nisan 2010; 23:00:23 >
  • 1/13 sn de hareket olunca bulanık çıkmaz mı hocam?Bana göre en az 1/30 dan aşağısı olmazsa daha mantıklı gibi geliyor.Tabi ona göre diyafram da değişir.Sonuç olarak flaşsız çok zor ama olacaksa da cmos sensörlü bir alet gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: stres

1/13 sn de hareket olunca bulanık çıkmaz mı hocam?Bana göre en az 1/30 dan aşağısı olmazsa daha mantıklı gibi geliyor.Tabi ona göre diyafram da değişir.Sonuç olarak flaşsız çok zor ama olacaksa da cmos sensörlü bir alet gerek

walla bana 1/13 iyi bile geldi 1/30 imkansız gibi birşey yaa fotoyu inceledimde biraz daha aydınlık ve net olsa benden istediğim kareleri elde edebilirim gibi ama verdiğiniz ıso değerli nikon ccd sensör için biraz fazla gelebilir kanısındayım

• Diyaframı çok açmış arkadaş ama f14 3.5 değerlerle çekilirse 30 un üstüne çıkar çok rahat. isoda 1600 de. ama şöyle bir sorun var eğer diyaframı açık tutarsan bu seferde ışıklar çok patlayabilir. Ve tabi bu tür çekimlerde eğer isoyu çok yükseltirseniz noise falza olur yani cmos sensör gerek birazda. Ama face falan atarlar normal ekran boyutundan bakıcaklarsa o kdrda dikkat çekmez noise. Bende konser çekimleri yapıyorum ama ışıklandırma iyi olan bir ortamda yakından çekiyorum. geneldede 50 mm f2 lensi kullanıyorum ama f2 gibi bir değerde ışık bakımından net fotoalr çıkıyor ancak alan derinliği sıkıntısı olaibliyor o yüzden f2 de çekim yaptığımı söyleyemem. eğer biraz daha dar alanda çekim yapacaksan. Flaş gücüyle oyanyabilirsin. flaşı yükseltip çekim yapıyorum eğer tek kişiye odaklanacaksam. onun dışında geniş açı çekimler için flaş gücü yetersiz kalıyor. Ya arka plan çok karnlık çıkyor yada ön plandakiler çok patlıyor. bunun için tepe flaşı şart. ama flaş kullanmamaya çalışın mümkün lduğunca az kullanın. zaten pozisyon hep aynı oluyor. 3-4 tane geniş açı fotoğraf çekin tüm sanatçıları alan mümkünse farklı açılardan. ama çokta göze batmayın seyircilerin önünden geçme gibi rahatsız edici şeyler yapmamaya çalışın tabiki. Diğer çalışmalarınızda kişilere yönelik olsun. enstrümanlarıyla falan. mesela bir karem vardı. onu sizinle paylaşayım. daha çok karem varda. Bazı sebepleden dolayı paylaşamıyorum...Konser fotoğrafçılığı gerçekten çok zor bir iş onu belirtmek istiyorum.

Geniş açı çalışmalarımda var ancak maalesef bunu paylaşabiliyorum sadece.

• Benim bildiğim konserlerde flaş kullanımı kesinlikle yasak ama bazıları hariç olabilir tabi.Mecbur flaşsız çekecek diye düşünüyorum.Yanlış okumadıysam k-x de 3200 ısoda bile kabul edilebilir fotoğraflar çekiliyormuş.K-x ciler ne diyor bu konuda.
  • a_gls

saol hocam güzel ve açıklayıcı yazından dolayı artık ne yapacaz dediğin gibi yapacaz yaa daha önce sağlam ekipmanlı bir fotoğrafçı bu konserde fotolar çekmiş ben olayı anlattım ama fotoğraftan anlamayan kişiler olduklarından dolayı makine mi makine ? fotoğraf o çekti sende karanlık maranlık çekersin tarzında yaklaşıyorlar ondan durumu anlatmak biraz zor oluyo bakalım yarın sabah hazırlık çekimleri yaptıktan sonra olayı anlayacaz
  • Kendini çok kasma kardeşim illaki 10 karenden biri güzel olur deneye deneye öğrenirsin zaten. bnde ilk çekimimde aynı sorunları yaşadım. ama çok cidid problem olmadı. Çektim gitti. :D
  • Şunuda belirteyim s5700 ile düğün fotoğRafı çekmişliğim var bayada güzel iş çıkarmıştım. Noise i o kdar problem etmeyin. çok göze batmıcak şekilde yükseltin. ama crop filan yapıcaksan çekimden sonra işte ozmn sorun olur. Body olarak d80 işini görür merak etme. bu tür çekimlerde olay objektifte bitiyor bence.
  • quote:

Şunuda belirteyim s5700 ile düğün fotoğRafı çekmişliğim var bayada güzel iş çıkarmıştım. Noise i o kdar problem etmeyin. çok göze batmıcak şekilde yükseltin. ama crop filan yapıcaksan çekimden sonra işte ozmn sorun olur. Body olarak d80 işini görür merak etme. bu tür çekimlerde olay objektifte bitiyor bence.

Artık iyi kötü birşey yapacağım bakalım insallah ışık tahminiminden iyi olurda bende güzel fotolar çekerim güzel fotolar çıkmazsa herşeyi geçtim ben mutlu olamam yaa neyse bakalım hocam saol verdiğin bilgiler için inşallah en iyi şekilde bu işin altından kalkarım yaa

• 800 ISO ile başla, olmadı 1600'e çık. Diyafram öncelikli çekersin zaten, diyafram 3.5 gibi olsun, kurtarırsa 4-5 olsun.
    Beyaz ayarını sonradan yaparsın, illa ki beyaz giymiş birileri vardır. RAW çekmen lazım yani. ISO'yu dert etme, D80'in ISO'su o kadar da kötü değil, hatta 800 ISO'da 400'den daha az gren verir diye biliyorum. Flaş serbest olsa bile ben olsam tercih etmem, flaşsız daha güzel çıkar.

Bir de önlerden yer kapmaya bak, eğer oturduğun yerden çekeceksen. Spot metering kullanma ve de makinayı titretme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

800 ISO ile başla, olmadı 1600'e çık. Diyafram öncelikli çekersin zaten, diyafram 3.5 gibi olsun, kurtarırsa 4-5 olsun.
    Beyaz ayarını sonradan yaparsın, illa ki beyaz giymiş birileri vardır. RAW çekmen lazım yani. ISO'yu dert etme, D80'in ISO'su o kadar da kötü değil, hatta 800 ISO'da 400'den daha az gren verir diye biliyorum. Flaş serbest olsa bile ben olsam tercih etmem, flaşsız daha güzel çıkar.

Bir de önlerden yer kapmaya bak, eğer oturduğun yerden çekeceksen. Spot metering kullanma ve de makinayı titretme.

hocam yer sıkıntısı yok yaa bi nevi konser fotoğrafçısı olacağım anladım hocam verdiğiniz bilgileride aklımın bi köşesine attım hepsini birleştirip bişeyler ortaya çıkarmam lazım artık

• Çıkar çıkar rahat ol. Yılların fotoğrafçısının şunun surasında bir konser fotorğafımı çekemiceksin
  • quote:

Çıkar çıkar rahat ol. Yılların fotoğrafçısının şunun surasında bir konser fotorğafımı çekemiceksin

tabe canım yaa yıllardır foto ile ilgileniyorumda eksiklerim daha çok var yani neyse bakalım artık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.