Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017 haziran ramazan zamanı gittik. herşey çok güzeldi hatta balon fiyatı sorduk 250 tl dediler. çok geldi vazgeçtik. gece otel sahibi eski baloncuymuş ahbapları var. odaya geldi son anda tur iptal olmuş 7-8 kişilik vip tur katılırmısınız dedi 180 tl. direk atladık balona. ozamanlar çok turist gelmiyodu ama belki ondan şanslıydık.
  • Bizde ne yazık ki esnaf, esnaflığı kendi eliyle öldürüyor
  • Esnafların çoğunluğu öyledir. 3 kururşluk malı 30 liraya satarlar, çalışanın sigortasını ödemez, kendi bağkur primini ödemez af bekler, alışverişten sonra fiş kesmez, malı bozuk çıksa müşteriyi tanımaz, vergi levlaharı ise ya matrahsızdır ya da 3bin TL kâr, 450tl gelir vergisi yazar; ammaaaa altlarında passatla, jettayla, mercedesle gezmekten geri kalmazlar.

    Sen git müşteriyi kazıkla, vergiden çal, sigorta primini ödeme sonra da "böyyük firmalar ekmeğimize göz dikiyor" de...

    Hiç kusura bakmasınlar kurumsal firmalar en azından faturanı fişini sormadan veriyor, faturalı satış olduğundan iyi kötü malının arkasında duruyor ve istihdam sağlıyorlar.

    Bu söylediklerimin tersi dürüst esnaf yok mu? Tabiki var. Ama inanın çok küçük bir azınlıktalar.
  • arkadaşlar bende bu bölgede yaşıyorum bu bölgede turizm yapmak zor zanaat şu nedenlere zor ;

    1- Bölge insanı özelliklede Nevşehir şehir merkezinde kalan insanların bu bölgeye katkısı yoktur şöyle ki büyük bir çoğunluğu hizmet sek₺örü ile ya da kısıtlı imkanlarla geçinen insanlar belli bir zümre var onlar hariç tabi ,

    2-Bölgede şehrin insanlarından sonra geriye kalan ilçelerde Merkez(Uçhisar,Kaymaklı)Ürgüp(Ortahisar,Mustafa paşa),Avanos(Çavuşin,Zelve,Özkonak)Derinkuyu,Hacıbektaş(Türbe Ziyareti Aşık Mahsuni Şerif Kabri),Gülşehir,Kozaklı kaplıcaları olarak turizme açılmış alanlardır,

    3-Bu alanlarda sezonluk turizm yapılmaktadır.Özellikle bölgede yer alan insanlar özellikle de Göreme,Ürgüp gibi yerlerde insanlar daha çok turist kafilelerine yönelik organizasyonlar yapıyor böyle olunca da ister istemez fiyat politikaları baya bir yüksek oluyor ha bu demek olmuyor ki yerli turisti kazıklayayım kesinlikle yanlış bir bakış açısı bunu kimse tasvip etmez peki ne yapmalı ???

    4- Yerli turistler için paketler hazırlanmalı bu bölge için gezi pake₺leri konaklama,ulaşım,yemek gibi organizasyonları tertip edecek bir oluşum haline getirilip insanlara sunulmalı ve bunu devlet sigortasında yapmalı bu yaşanılan örnekler en aza inecektir.




  • Kapadokya güzeldir gidin görün..



    2 defa gittim 2 sindede bahse konu olan olaylari yasamadim..



    balon 100euroydu euro 3 tl idi.. bu pahali balondu.. balonda fiyati balona alinan toplam kisi sayisi belirler.. otobua gibi dolu olanlar ucuz minibus gibi olanlar normal taksi gibi olanlar pahalidir..



    gidin gorun..mumkunse ucakla gidip orda araba kiralayin kendiniz gezin.. bide ören karti cikardinizmi 10 numara..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewr -- 13 Eylül 2018; 21:46:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    İnsanların parası olmadığı için para hırsından geberiyorlar gibi geliyor sana.Milyar dolarlık şirketin varken hala vergi kaçırmak para hırsından gebermektir.Kuş yemini pahalıya satmak para hırsından gebermekten çok fakirliktir,yanlıştır,ahlaksızlıktır ayrı ancak bu insanların bu noktalara gelmelerinde ülkenin icinde bulunduğu durumunda payı yok değil ha sadece buna bağlayabilir miyiz tabiki bağlayamayız ancak eğitim seviyesi düşüklüğü,kültürel yozlaşma,terör,gerilim,siyasi olaylar,maddi yetersizlikler ve bunun getirdiği yan etkileri,hukuksuzluk,kadın-erkek ilişkilerinin çarpık olması,hobisizlik(parasızlık/zamansızlık) gibi bir sürü şey birleşince insanların karakterleri bozuluma uğruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuya katılmakla beraber, şu yaşıma kadar yurtiçi-yurtdışı o kadar yere gittim. Kapadokya gezimizi en alt sıraya koyabilirim. En kötü deneyimimizdi. O kadar direksiyon sallamamıza değmedi. Üzerine peşin ödenmiş rezervasyon olduğundan bir gece kaldık Buranın esnafına süper diyenler, dışarıdan gelenin gözüyle bakmıyorlar. Yemekler bile kazık bu bölgede ve kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 13 Eylül 2018; 22:6:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bu sene nisan ayında eşimle birlikte kapadokya-göremede 1 hafta tatil yaptık. Ancak bu söylenenlerin hiçbiri ile biz karşılaşmadık. Her gün farklı bir restorantda yemek yedik. Hiçbirinde kötü bir muamele görmedik. Özellikle steakhouse harila bir mekandı. Henüz istanbulda öyle hamburger yemedim ben.
    70 euro verip uzun tura çıktık. ( sanırım kırmızı turdu adı). Orada gene 20 kişilik kafilede tek türk biz olmamıza rağmen rehber önce bize anlatır sonra yabancılara anlatırdı. Otel desem gene öyle sahibi çok iyi ve muhabeti güzel bi insandı.

    Bilmiyorum biz çok memnun kaldık. Fiyatlarda fahiş falan degildi. Su 1 lira. Kiremit ( güveç benzeri bir yemek) 20 liraydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 13 Eylül 2018; 22:9:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek artık turist değil yerliyi kazıklıyorlar, eskiden turist kazıklanırdı. şimdi ne oldu da böyle oldu acaba üniversite araştırma konusu olması lazım bu hususun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Draqonn

    İnsanların parası olmadığı için para hırsından geberiyorlar gibi geliyor sana.Milyar dolarlık şirketin varken hala vergi kaçırmak para hırsından gebermektir.Kuş yemini pahalıya satmak para hırsından gebermekten çok fakirliktir,yanlıştır,ahlaksızlıktır ayrı ancak bu insanların bu noktalara gelmelerinde ülkenin icinde bulunduğu durumunda payı yok değil ha sadece buna bağlayabilir miyiz tabiki bağlayamayız ancak eğitim seviyesi düşüklüğü,kültürel yozlaşma,terör,gerilim,siyasi olaylar,maddi yetersizlikler ve bunun getirdiği yan etkileri,hukuksuzluk,kadın-erkek ilişkilerinin çarpık olması,hobisizlik(parasızlık/zamansızlık) gibi bir sürü şey birleşince insanların karakterleri bozuluma uğruyor.

    Doğrudur hocam. Açıklamada yanlış diyebileceğim pek birşey yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Bir kez kendim gitmiştim zaten ama iki hafta önce bisiklet yarışı için de gidince biraz daha fazla gördüm. Dediğiniz gibi aman aman bir özelliği yok ve bir gün normal bir insana gezmek için yeter. Ha çok meraklısı da iyi bir kaya hotelden güzel bir kazık yiyip iki gün gezse kendine gelir herhalde artık o kadar kazık yedikten sonra. Bim vs. yerler ucuz beslenebilecek bir şeyler almak için biçilmiş kaftan böyle yerlerde. :D
    Aynen hocam öyle yerlerde bim A101 olmasa çıkamazsın işin içinden ne hayır izin veriyolar orda bim A101 açmaya şaşırdım dogrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kapadokyada yaşayan biri olarak söylüyorum. Balon meselesinde acenta ve balon şirketinin fiyatı farklıdır çünkü acentalara balon biletini satın alıp üstüne kar koyarak satarlar. Sizin ilk gidip fiyat sorduğunuz dükkan acenta olabilir mi ? (Çünkü para kazanmak zorundadır adam boşuna bütün gün dükkanda oturmaz). Bunun yanında yabancı ve yerli fiyatları farklıdır ama yerli turiste daha uygun fiyattan verilir ama 180 euro olan fiyatın yerli turiste 180 türk lira olmasını beklemek hata olur , Bahsettiğiniz deluxe uçuş fiyatı şu an yabancıya 220 euro civarı bölgede birçok firma var fiyat üç aşağı beş yukarı aynıdır. Ben anlattıklarınızda biraz samimiyetsizlik görüyorum.



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ben anlatılanların biraz kurgu olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 20 yıldır bu bölgede yaşayan bir insan olarak esnafın para hırsı olduğu konusuna katılıyorum fakat bahsedilen fiyat politikasının tam tersi olduğunu düşünüyorum hatta kanıtlayabilirim. Nevşehir bildiğiniz üzere küçük yer ve biz burada ticaretle uğraşan herkes aşağı yukarı birbirimizi tanıyoruz. Bahsettiğiniz restoranın burada ismini verebilir misiniz?
    Genelde fiyatlar turistlerden kur bazında alınır ya da tl etiket varsa yerliden o etiketin 1/3'ü alınır. Bazen yarısıdır bu durum böyle ilerler. Burada ki kaliteli restoranların bazıları belirli acentalara aittir ve bazıları da acentalarla anlaşmalıdır. Çanakçılar hediyelikçiler bile öyle. Haliyle komisyonlar ve turistleri çarpma durumu burada başlar.
    Ancak bu denli kötülenmesini doğru bulmuyorum. Gittiğiniz yerde gece mekanlarında bile istediğiniz yeri seçebilir, oturabilirsiniz.
    Sonuç olarak arkadaşlar bölgemiz çok güzel ve gerçekten bölgeyi bilen biri ile gezerseniz çok keyif alırsınız. Ayrıca sahil kesimlerine göre çok daha uygun bir tatil yapabilirsiniz.




  • Lütfen üzerinize almayın, sizi tanımıyorum sizinle alakalı değil diyeceklerim. %100haklı olabilirsiniz.



    Ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum aynı konu hakkında olduğundan.



    Yakın zamanda Kapadokya'da kısa bir tatil yaptım ve çok memnun kaldım. Tek rahatsız eden şey bir kaç yerli turist çiftti.



    İlki restoranda 10 lira verince kendini 100 liralık eziyet etmek zorunda hisseden tiplerdi. O kadar da güzel değilmiş. İstanbulda daha güzelini yiyoruz filan diye laf sokmalar filan, rezillikti. Kulaklık takıp müzik dinleyerek yemek yedim.



    2.si hava durumu yüzünden ilk yarım saatte uçuşa izin verilmedi, 2. yarım saati beklerken



    http://shm.kapadokya.edu.tr



    Japon, Çinli, Amerikalılar ve İngilizler heyecanlar dualar ederek kuzu kuzu beklerken sürekli öf pöf diyip görevlilerle tartışan (ki en çok onlar uçurmayı istiyor, uçuramazlarsa karları azalacak) bir çifte denk geldim.

    Açıkçası çok moralimi bozmuştu bir çok açıdan.



    Konunun hukuki boyutunu bilmiyorum ama bir özel kurumun değişik fiyat verebilmesi, hatta isterse hiç hizmet sunmama hakkı olmalı.



    Bazı eğlence organizasyonlarında bilette yazar. Organizatorler sebep göstermeden çıkartabilir vs. diye.



    Kimse kimsenin kölesi değil. Üç kuruşa esir almaya çalışmak standart ülkemizde maalesef. Düğün fotoğrafçısı arkadaşım fotoğraf işin en basit kısmı, kaprislerle insanlarla uğraşmak için alıyoruz asıl parayı demişti.



    Şikayetçi olduğum bu konu ile ilgili daha kapsamlı bir yazı



    https://www.mserdark.com/turklerin-ortak-nefreti-turkler/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GarçonBlanc G kullanıcısına yanıt
    .
  • Benzer durumlar ile bende denk geliyorum. Bu yaz Kemerde otelde kalıyoruz. Otele gidene kadar 3 farklı fiyat verdiler. Akşam yemeklerini dışarıda yiyorduk. Bir gece otel yiyelim dedik. dışarda 2 kişilik yemek 40 tl Otelde dandik doymadıgımız yemek 70 TL. Artık otelde falan kalmayacam. Daire vs kiralayacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizimcilerde şaşırdı arkadaş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eylül 25 de evlilik yıldönümümüzdü eşime süpriz yapacaktım 1 günlük balon vs ama balon çokmuş ya:(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balona binmeden ölmek istemiyordum ama o kadar pahalı olduğunu duyunca ben gidiyorum diğer tarafa, daha fazla beklemeye gerek yokmuş meğerse.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.