Şimdi Ara

Kanli tuy dokmeye basladi ve ucamiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    7 ay once aldik ama fotoda ki gibi aynisi hic buyumedi muhabbet kusumuz. Yavru diye almistik ama .

Sorunumuz ise;
    kanat altinda tuylerini dokmeye basladi. Ustelik kanat tuylerini de. Kanat tuylerinin uclari hafif kan var. Ve kanadinda da hafif oluyor. Bazen tek ayak uzerinde uyukluyor yada bekliyor. Genelde bi uyku halinde gozlerini kapatiyor yada kisik bakiyor. Ucamiyor:( veterinere goturcem ama okdr panikledim ki birde buraya yazmak istedim.

Kafesini haftada bir temizler suyunu degisirim. Zaten sadece geceleri kafesinde gun icinde hep evde serbest.

Fotolardan bisi soyleyebilirmisiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_acar -- 1 Temmuz 2015; 9:13:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

Merhaba oncelikle,
    7 ay once aldik ama fotoda ki gibi aynisi hic buyumedi muhabbet kusumuz. Yavru diye almistik ama .

Sorunumuz ise;
    kanat altinda tuylerini dokmeye basladi. Ustelik kanat tuylerini de. Kanat tuylerinin uclari hafif kan var. Ve kanadinda da hafif oluyor. Bazen tek ayak uzerinde uyukluyor yada bekliyor. Genelde bi uyku halinde gozlerini kapatiyor yada kisik bakiyor. Ucamiyor:( veterinere goturcem ama okdr panikledim ki birde buraya yazmak istedim.

Kafesini haftada bir temizler suyunu degisirim. Zaten sadece geceleri kafesinde gun icinde hep evde serbest.

Fotolardan bisi soyleyebilirmisiniz..

Eşi varmı. Dişi kuş stresten kendi yapabilir.

• Esi yok. Aldigimizdan beri 7aydir bizimle. Vitamin vermedik hic sadece quiq kabuklu yem verdik. Yemesinde suyunu icmesinde bi sorunu yok.
    Her sabah kafesten cikariyoruz aksama kadar evin icinde pinekliyor. Sabit bir kac yerde.

Ayaginin tekini bazen iceri toplu goruyoruz. Genelde aksamlari gordugumuz icin uykulu bi hali oluyor. vucutta kanat alti tuyleri yoluk dokuk kansiz ama kanatlarini yolmus yada dokmus bilmiyorum tuylerin.ucu ve kanadi hafif kanli. Ucamiyor :( 7ay once yavru die aldik ama yasli bu kus diyen de var. Bide erkek bu diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_acar -- 1 Temmuz 2015; 12:38:51 >

Esi yok. Aldigimizdan beri 7aydir bizimle. Vitamin vermedik hic sadece quiq kabuklu yem verdik. Yemesinde suyunu icmesinde bi sorunu yok.
    Her sabah kafesten cikariyoruz aksama kadar evin icinde pinekliyor. Sabit bir kac yerde.

Ayaginin tekini bazen iceri toplu goruyoruz. Genelde aksamlari gordugumuz icin uykulu bi hali oluyor. vucutta kanat alti tuyleri yoluk dokuk kansiz ama kanatlarini yolmus yada dokmus bilmiyorum tuylerin.ucu ve kanadi hafif kanli. Ucamiyor :( 7ay once yavru die aldik ama yasli bu kus diyen de var. Bide erkek bu diyorlar.

benim kuşun kanatındnda öyle kan var tabi eşi var.Bir yere çarpmıs kafes içinde yaralanmıs vs olabilir yada ağızı ile tüy bakımı yaparken kanatmıs olabilir.Tüy dökümünde büyük ihtimal halsiz tüyler dökülmesi vs vitamin takviyesi yapın bir doktorda baksın en sağlıklısıı

• quote:

Esi yok. Aldigimizdan beri 7aydir bizimle. Vitamin vermedik hic sadece quiq kabuklu yem verdik. Yemesinde suyunu icmesinde bi sorunu yok.

Erkek olsaydı mavi olurdu birde 7 ay önce almişsınız yani cere rengi tam oturmamış desem değil yani yetişkin kuş erkek olsaydı ya mavi yada pembe görünürdü. Ayağını karnına çekip durmasından bi sıkıntı yok geneli o şekilde rahat ediyorlar. Ama tabi her ihtimale karşı ayağını bi kontrol et. İp dolanmasi falan olmasın aklımızda şüphe de kalmasın. Bence stresten kendisi koparıyor. Suyina vitamin kullan yoksa ilerde kötü sonuçlar doğurabilir. Hem tüy dökümünüde hafif yollu atlatmasına yardımcı olur. Birde kaşıntı varmı ona dikkat et. Belki parazitten kaynaklı aşırı kaşınıp, kaşıma işini ileriye götürebilir.

• veteriner düy dökümünde dedi. kanat altı ve kanat. ayrıca kanlı kanat ve tuylerı ıcınde cıkan tuyler ters cıkmıs oyuzden dedı. bır tanesını kendı kopardı batıkonladı 2-3 gun sonra da dıger tuy u ben cekıp batıkonlamaya devam edıcem. ve vitamin takvıyesı yapacakmısım.

veteriner düy dökümünde dedi. kanat altı ve kanat. ayrıca kanlı kanat ve tuylerı ıcınde cıkan tuyler ters cıkmıs oyuzden dedı. bır tanesını kendı kopardı batıkonladı 2-3 gun sonra da dıger tuy u ben cekıp batıkonlamaya devam edıcem. ve vitamin takvıyesı yapacakmısım.

Geçmiş olsun hocam tekrardan.
    Daha Fazla Göster
  • Sagolsun. Allah tum canlilara dermanini sifasini verir inslh.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.