Şimdi Ara

KANGAL NEDEN BU KADAR ABARTILIYOR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

KANGAL NEDEN BU KADAR ABARTILIYOR?

(En Son Oy Tarihi: 2.5.2020)
Giriş
  • yanlış rivayet, kangal köpeği ortaasya çoban köpekleriyle aynı kandandır. Ortaasya'da hala benzer köpekler olmasına ragmen anadolu'daki şartlara çok iyi uyum sağlamış, daha iri ve güçlü bir cins haline gelmiştir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Auto CAD

Arkadaşlar bir yerde duymuştum ;

- Bir rivayete göre bu sivas kangallarının türkiye ile hikayesi şöyleymiş.

Bundan Çok eskiden Osmanlı imparatorluğu zamanında ( yıl tam belli değil eski işte ) o zamanlar dünyanın yarısı Osmanlı devletinindi.Avusturya Macaristan Kralı nın emri ile Kralın baş yardımıcısı mı vezirimi her neyse Osmanlı imparatoruna hedie vermek için ve aynı zamanda bir mesaj iletmek için gelir.Ki gelirkende rivayete göre nerden geldiği bilinmez o kervan ile arada kaynayıp gelen köpek kangal köpeği ve o bahane ile tesadüfen anadoluya girmiş ve burada kalıp soyunu devam ettirmiş...

Sadece duyduğum budur.Sadece bir rivayet

• bi ara 7 tane kurt inmiş köye acıktığı için koyunları yemek için 3 tane kangal hepsini mıhlamış öldürmüş die duydum ne kadar doğru bilmem..
  • Anadolu'ya Türkler ile gelmiştir.Bilmeden konuşuyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KediQ

bi ara 7 tane kurt inmiş köye acıktığı için koyunları yemek için 3 tane kangal hepsini mıhlamış öldürmüş die duydum ne kadar doğru bilmem..

Yuh,abartının bu kadarı.
    1.Kurt yazın köye kolay kolay inmez bu yüzden kışın olduğunu düşünüyorum.Kış şartlarında her zaman kurt 1 adım önde başlar.
    2.Kurt açsa en sinirli ve en saldırgan,avı için herşeyi göze almış demektir.
    3.Ve 7 tane kurt diyorsun,boru mu bu?7 tane kurt orada o 3 kangalı tabuta koyar.
    4.Bu kesinlikle olur demiyorum ama %'ye vurursak burada kangalın şansı %10'a gelir.
    5.Şimdi kangal taraftarının teki gelir bana derki "Sen kangalın ne olduğunu bilmiyorsun".Aksine ben bunları gördüm.3 tane kurt bizim köye inmişti.Kangal vardı yandaki evde koyunları korumak için falan...Kurtlar gece geldi sesler falan duyduk.El fenerini falan aldık bi baktık bizim kangal inliyor...Yara bere içinde...Silah sesini duyan kurtlar da kaçmıştı zaten...

• quote:

Orjinalden alıntı: melihyildiz

yakında bizim kangal dinazor dövdü diyecekler, güçlü hayvan olabilir ama boynunun ne kdr hassas olduğuda biliniyor, anlatılanlara baksak dünyanın en güçlü hayvanı falan sanacağz ama yok oyle bişey, iri köpek o kadar bırakında o cüsseye güçlü olsun ama aslan falan yuh yani

kangalın boynu hassas oldugu için tasma takıyolardı adını hatırlamıyorum babama sorarım sonra sivri demirler var kurt tutmasın diye
  • Aslan falan alamaz 4 tane kangal tabi ki güçlü hem de çok güçlü bir köpek ama aslan falan hikaye o kadar da değil yani
  • quote:

yakında bizim kangal dinazor dövdü diyecekler, güçlü hayvan olabilir ama boynunun ne kdr hassas olduğuda biliniyor, anlatılanlara baksak dünyanın en güçlü hayvanı falan sanacağz ama yok oyle bişey, iri köpek o kadar bırakında o cüsseye güçlü olsun ama aslan falan yuh yani

Boynuna korumalığıda taktın mı ?

•  KANGAL NEDEN BU KADAR ABARTILIYOR?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerista07

quote:

Boynuna korumalığıda taktın mı ?

Yav istediğin şeyi taksan neye yazar.İstersen akıllı füze takAslan bu aslan...Hey Allahım.

• yok bir kangal 3 kurt yer yok 3 kangal 1 aslan yer tam ilkokul muhabbetleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: vires

yok bir kangal 3 kurt yer yok 3 kangal 1 aslan yer tam ilkokul muhabbetleri

OYUN OYNAYAN ÇOCUK ÇOK OLDUĞUNDAN BURDA O YÜZDEN BU TÜR MUHABBETLERİ SEVİYOLAR....
    OKU OKU GÜL...
  • gerçekten çok uysal bu kangallar.
    toplamda 3 tane köpeğim var.
    1.si alaman kurdu
    2.si kızıl kurt
    3.sü sivas kangal

kurtların önünden yemeğini almak cesaret ister ama kangalın ağızındaki kemiği çekip alabilirsiniz tabiki sahibi olmak kaydı ile.
  • hadi yeni olaylar bekliyoruz,kim daha iyi sallıyo bakalım
  • şu köpek şunu döver yarışına girer burası.. 10-18 yaş arası bi el atsın yeterki
  • bir belgeselde duydum
    1-dünyada gelmiş geçmiş dna sı bozulmayan tek köpek
    2-dünyanın en güçlü köpeği
    3-göğüsüyle bir vuruşunda insanı öldürebilecek güçte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genle yüklü gemi -- 14 Eylül 2008; 13:09:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erk4n

gerçekten çok uysal bu kangallar.
    toplamda 3 tane köpeğim var.
    1.si alaman kurdu
    2.si kızıl kurt
    3.sü sivas kangal

kurtların önünden yemeğini almak cesaret ister ama kangalın ağızındaki kemiği çekip alabilirsiniz tabiki sahibi olmak kaydı ile.

Evet bu hayvanda başka birşey var. Ben daha önce 2 tane besledim. Birde Alman kurdu vardı.

Mesela Alman kurduna yemek verirken dirk yemeğe saldırıyordu.

Ama kangala yemeği veririken elimizi yalıyordu. Sonra biz çekilince yemeğe abanıyordu.

Çok asaletli , dost canlısı ve güçlü bir hayvan

• Forumdan kangal'a ''Delikanlı'' diyen bile gördüm.Tabi anadolu çocuğu ya
    Amerikan köpeği olsa kedilere parçalattırırlar anasını satim.
    Bu forum harbi komedi,köpeğin bile milliyetçiliğini yapıyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: K®ATOS

bir belgeselde duydum
    1-dünyada gelmiş geçmiş dna sı bozulmayan tek hayvan
    2-dünyanın en güçlü hayvanı

Dünyanın en güçlü hayvanımı? Naptınız ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thermaltake

quote:

Orjinalden alıntı: K®ATOS

bir belgeselde duydum
    1-dünyada gelmiş geçmiş dna sı bozulmayan tek hayvan
    2-dünyanın en güçlü hayvanı

Dünyanın en güçlü hayvanımı? Naptınız ya

dünyanın en güçlü hayvanı ossuruyla dagları deviriyo
  • pardon hayvan yazdığım yerlere köpek olacaktı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.