Şimdi Ara

Kanaryam erkeksiz yumurta yaptı... Saka'dan olabilir mi? [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar tepeli kanaryam var. dişi. 1 haftadır yuva yapmaya çalışıyor. Yanında 5-6 aylık erkek saka kuşumda var.

Bu sabah eşimin bana gönderdiği resim.. İlk yumurtasını yapmış..

Kanaryam erkeksiz yumurta yaptı... Saka'dan olabilir mi? [SS'li]

Heyecandan yumurtaları eline almış koltuğa koyup resmini çekip bana gönderdi. Eline almasından ziyade içleri boştur diye tahmin ediyorum. Zaten çatlatmış yumurtaları... 5 aylık Saka'dan olabilir mi?

Eşi olmayan bir kanarya böyle yumurta yapar mı?

Yanına bir erkek alsam yine yumurta yapar mı?

• Sizi üzmek istemem ama o yumurtalar boştur. Sakanın zaten çok genç olmasını geçtim, kanarya ve sakadan yavru almak için özel kafesler kuruluyor. Saka kuşu öyle ha deyince çiftleşmez.

O değil de bu mevsimde yumurtlayan bir kanaryayi da ilk kez görüyorum, kanaryalar genelde ilkbahar yaz dönemlerinde yumurtlar. Çok garip :)

Yanına erkek bir kanarya alırsanız tabiki yavru sahibi olabilirsiniz :)

Canlıların yumurtlaması için illa erkeğe ihtiyaç yok. Vücut belirli aralıklarla yumurta hazırlar ve belirli süre döllenmeleri için bekler. Biyolojik tanımını bilmiyorum ama yanında erkek olunca herhalde hormonların etkisi artıp daha sık yumurta üretiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorunmezBKZ -- 1 Aralık 2015; 9:53:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GorunmezBKZ

Sizi üzmek istemem ama o yumurtalar boştur. Sakanın zaten çok genç olmasını geçtim, kanarya ve sakadan yavru almak için özel kafesler kuruluyor. Saka kuşu öyle ha deyince çiftleşmez.

O değil de bu mevsimde yumurtlayan bir kanaryayi da ilk kez görüyorum, kanaryalar genelde ilkbahar yaz dönemlerinde yumurtlar. Çok garip :)

Yanına erkek bir kanarya alırsanız tabiki yavru sahibi olabilirsiniz :)

Bende boş olduğunu tahmin ediyorum.

Peki yanına şimdi bir erkek alsam yeni yumurta yapmış dişi bir dahakine ne zaman yumurtlar?

edit: saka kafesinde pek durmuyor kapısı açık genelde dışarıda... kanaryayıda arada çıkartıyorum dışarı fakat kavga ediyorlar çok... acaba o aramı mecimeği fırına verdiler diyorum ama daha kafa tüyleri çıkmadı sakanın o kadar genç...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 1 Aralık 2015; 9:52:18 >

• shakircan kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi kuşun bu mevsimde yumurtlaması garip geldi bana. Dişi bu mevsimde yumurtlamaya hazır olsa bile erkek hazır olmayabilir, o yüzden bisey diyemem ama yanına erkek alırsanız en azından bahar aylarında tekrar yumurtlayacağından emin olabilirsiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir eş al
  • Kuşlarda bu durum kızgınlık yumurtası olarak adlandırılıyor. Sakadan olma ihtimali de çok düşük olduğu için bana göre de boştur.
    Diğer sorunuza gelecek olursa kuşlar çok sık yumurtlar. Eğer yanına kızışmış bir erkek alırsanız ve anlaşırlarsa döllü yumurtalar 1 aya kadar gelir diye tahmin ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.