Şimdi Ara

Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.ben iki kanarya sahibiyim hayatımda ilk defa besliyorum cok bilgim yok yardıma ihtiyacım var. Kanaryaları sıcak hava sebebiyle çeşme altında serinletmek istedim. Birisi dişi biri erkek. Sonra balkona çıkardım kurulansınlar diye. Galiba dişisi üşüttü. Ertesi gün dişi halsiz gözükmeye basladı. Uçsunlar neselensinler diye balkona saldım ama o bir köşeye pısıp moralsiz durdu. Yumurtaları vardı hiç yatmadı hep bir koşede durdu sonra uyuklamaya başladı. Kanatlarını aşağı saldı. Poposunda yapışık birikmiş kakası vardı temizledim. Patates püresi demiş bazı forunlar onu verdim. Kuşçu saf avisol plus içirmemi söyledi ve havuç irmik yumurta sarısı karışımı yedir dedi günde iki kere. Esmeyen sıcak yere aldım kafesleri ayırdım dinlendiriyorum. Bugün 3. Günü hala uyukluyor ve sağına baya eğimli şekilde hatta fotodakinden daha fazla. Yemini az yiyor ancak havuçlu karışımı severek yiyor. Avisol pluslı su iciyor. Hep uyukluyor. Yanına yaklaşınca sallamıyor bile uykuya devam ediyor hiç ses çıkarmiyor. Daha yapabileceğim bir şey var mı bilenlerden rica ediyorum nedir bu rahatsızlık ve elimden gelen başka bir şey var mıdır??

    Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?


    Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?







  • Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?
  • Üşütmüş. Islakken sonra balkonda rüzgara maruz kaldıysa hastalanmış olabilir. Polen varsa verin. Marketlerde satılıyor ben m... adlı(ad vermek yasak mı bilmiyorum) aldım ve günde dört beş tane veriyorum. İyi geliyor. Mutlaka kafes etrafını da giysi ile sarın sıcak tutsun.(açık alan kalmalı tamamen sarılı değil) cereyana asla maruz kalmasın. Vitamini tek ilaç yoluyla da sağlamayın, zengin içerikli mamalar hazırlayın. Yeşil mercimek haşlayın verin, oirinç pilavı haşlayın. Zerdeçal ve karabiber ile de bu haşlanmış bakliyatları zenginleştirebilirsiniz.( faydalı bahaaatlar, çok kullanmamak şartıyla)
  • Bir markete gidip soracağım. Direk polen istiyorum dersem farketmez değil mi çesitleri falan var mıdır ki bakayım. O baharatları da denemeye başlıyorum. Ancak bir farklilık var şöyle ki hala ay şeklinde yatıyor yine kakası yapışmıştı bu arada vitamin ve yumurta havuç irmik karışımını severek yiyordu sevinmistim ama kakayı görünce temizlemek için kulak temizleyici ile ıslattım derken şişkinlik gördüm galiba bu sefer de kabıza çevirdi. O fotoyu da paylaşacağım. İkınma hareketi deniyordu ard arda ama çıkaramiyordu. Zeytinyağı ile temizledim şişlik gitti. Ancak hayvan elimde dahi uykudan kafayı kaldiramıyor hep uyku halinde. Bu sefer o karışıma mamaya kumundan ekle dedi petshop şimdi onu yapıyorum. Bir de bakliyat baharat da deneyecegim. Cevaplar için tesekkur ederim.

    Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?
    Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adar25 -- 8 Temmuz 2020; 23:21:48 >




  • adar25 kullanıcısına yanıt
    ne baharatı yada poleni anlamadım. sürekli uyuyor çünkü hasta ve ishal.

    gidip aspur alacaksın. popoda dışkı varsa ishal hala. normal kuş, popoda dışkı olmaz ve canlı olur, uyumaz sürekli.
  • Sumito S kullanıcısına yanıt
    Aspur aldım ve avi-diar aldım. Galiba yarım saattir kafasını aspurdan çıkartmadı yedikçe yiyor nasıl bir şeymiş öyle. Hareketlendi biraz tünekten tüneğe geçiyor arada sendeliyor yine de. Artık daha az uyuyor. Iyileşeceğini ümit ediyorum. Yalnız boynu normalde de eğimli durur oldu endişelenmeli miyim acaba?

    Mercimek haşladım, zerdeçal ve karabiber attım bir tutam. Ona pek yanaşmadı. Pirinç de deneyeceğim. Polen denk gelmedi şimdilik bakacağım.

    Çok teşekkürler bilgiler için içim daha rahat.
  • Saatte bir kontrole gittiğimde kuşu hep yemlik başinda didikliyor halde buluyordum. Cok mu yedi çatlıcak mi diye düşünüyordum ama galiba yemeye çalışıp yiyemiyor. Yemler yerde bütün duruyordu. Saatlerce çabalamış ama tek tük çiğneyebilmiş. Artık ezip tabağa koydum ne kadar doğru yaptım bilmiyorum ama içinden secip yiyebildiğini göruyorum hata yapmıyorum değil mi?Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?

    Bu arada ses çıkarmaya başladı çok mutluyum erkeğiyle karşılıklı birkaç ötüş yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adar25 -- 9 Temmuz 2020; 16:22:17 >




  • adar25 kullanıcısına yanıt
    çay tabağınında yemiş gözüküyor. aspur öyle değişik bir şey, içi boş iken doluda gözüküyor. aspur yemiyorsa eğer, bir tabakta ez diğerinde öyle normal kalsın. ezdiğin aspurun kırıntılarını yerler. ishale karşı aspur ve yulaf tohumu iyi gelir. aspur dışında normalde ne yiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 9 Temmuz 2020; 17:53:16 >
  • Cay tabagindakiler ezdiklerim içlerinden seçip öyle yedi. Yemliktekiler normal olarak duruyor. Cay tabagindan yemeyi tercih ediyor. Daha öncesinde beaks karışık mama veriyordum meyveli olan. Bir de sarı jelatin yem verdim. Hep karışık verdim özellikle renkli parcaları çok severek yiyorlar diye ve daha besinli olur diye düşünüyordum. Ilk defa aspur duydum şimdi yulaf tohumu da ekleyeceğim. Suyuna avi diar koyup, ağizdan avisol plus ve birkaç damla elma sirkesi enjekte ediyorum. Böyle devam ediyorum doğru değil mi? Içim rahat etti sayenizde.
    Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?




  • adar25 kullanıcısına yanıt
    Sürekli takipte kalın. Etkiyi birkaç güne görmeniz lazım. Dışkıları hep kontrol edin ve enerji durumuna bakın. Yemi avcunuza koyup da yedirmeye çalışın, yemleri kırıp kıramadığını gözlemlemiş olursunuz.
  • adar25 kullanıcısına yanıt
    Ağızdan elma sirkesi vermeyin. Ağıe gelir. Elma sirkesini suluktaki dolu suyuna üç veya dört damla olarak damlatın. İlaç konusunda bilgim yok, yönlendirme yapmak istemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumito -- 9 Temmuz 2020; 19:34:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adar25

    Cay tabagindakiler ezdiklerim içlerinden seçip öyle yedi. Yemliktekiler normal olarak duruyor. Cay tabagindan yemeyi tercih ediyor. Daha öncesinde beaks karışık mama veriyordum meyveli olan. Bir de sarı jelatin yem verdim. Hep karışık verdim özellikle renkli parcaları çok severek yiyorlar diye ve daha besinli olur diye düşünüyordum. Ilk defa aspur duydum şimdi yulaf tohumu da ekleyeceğim. Suyuna avi diar koyup, ağizdan avisol plus ve birkaç damla elma sirkesi enjekte ediyorum. Böyle devam ediyorum doğru değil mi? Içim rahat etti sayenizde.
    Kanaryam duştan sonra hastalandı, bilgi verebilecek olan var mi?
    avisol plus, elma sirkesi gerek yok ağıza. ağır olur, özellikle sirke.


    suya koysan yeterli. 10-12 damla filan, + 3-4 elma sirkesi yeterli olur. ertesi gün yıka. ballı kraker veriyorsan ishal yapar verme. renkli parçalarda boya kimyasal, zararlı. avidiar ise tedavi sonrası ver. iyileştikten sonra yine ishal kesilince. şimdi etki etmez. ne kadar aspur yerse o kadar iyidir.




  • Tamam tüm söylediklerinizi dikkate alacağım ve takipte olacağım. Çok çok teşekkür ederim inşaAllah iyileşecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.