Şimdi Ara

kanal ve stream için kaliteli kitle nasıl elde edebilirim??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. donanım habere girmeyeli yaklaşık 8 yıl oldu bu satırları yaşlı gözler ile yazıyorum. 6 yıldan fazla süredir lol oynamaktayım. bir süredir yayın işi ile uğraşıyorum. yaşım 20 üniversite okumaktayım fakat sevdiğim şey peşinde ilerlemek daha mantıklı gelmeye başladı. bi kaç ufak sorum olacak; sizce içeriği daha kaliteli oyunculara ulaştırmak için ne yapabilirim? oyunculuktan çok mizahi yönü olan içerik ortaya koymaya çalışıyorum bu arada. popüler türk kanalları gibi değil fakat, daha kaliteli bir kitleye hitap etmek istiyorum. bana göre yayınlarımın tek eksiği kitle. kalite olarak 720p 30 fps veriyorum, diamond 3 oyuncusuyum daha da yükselmekteyim. boğucu bir overlay'im yok sade ve basit bir yapısı var kanalın. bunları sözlü belirtiyorum çünkü forum kuralları gereği kendi çıkarlarımız doğrultusunda link paylaşmak yasak anladığım kadarıyla? umalım ki yardım istemek konusunda serbestlik vardır da paylaşıp görüşlerinizi dinleyebileyim :v

    özetle kendi kitlemi nasıl oluşturur bunu nasıl büyütebilirim? maddi imkanlarım oldukça kısıtlı. her gün giveaway yapacak kapasitem yok. dediğim gibi öğrenciyim aynı zamanda. isteyen olursa twitch ve youtube kanal linklerimi gönderebilirim içerik hakkında fikir edinmeniz için :>







  • Türkiye standartlarını baz alacaksam "kaliteli" olarak nitelendirebileceğimiz insan sayısı çok az, ve bunların büyük bir kısmı zaten yayın izlemekten uzak insanlar.

    *Kaliteli Yayın" yapmanın sana izleyici olarak geri dönüşü neredeyse hiç olmayacak, zira insanlarımızın bir şeyin kaliteli veya kalitesiz oluşunu sorgulayacak fikri yok.

    Onlarca yayıncı gördüm aylardır yayın yapıp da hala 10-20 izlenen.

    Yapabileceğin en iyi şey, kendi reklamını doğru platformlarda verip insanlara "bunu neden izlemeliyim" sorusunun cevabını vermen.
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    teşekkürler öncelikle ilgi için. aynı şekilde düşünmekteyim. yapmak istediğim şey aslında biraz da buna yönelik. kalitesiz içeriğe ilgi gösteren insanları buraya doğru çekmek. 2 aydır yapıyorum ben de görebildiğim en yüksek izlenme sayısı 24
    önerebileceğiniz herhangi bir platform var mı peki?
  • babe magnet kullanıcısına yanıt
    Malesef yok. Olsaydı zaten ben de ordan faydalanıyor olurdum

    Başta yapabileceğin en temel şey, belli bir kitleyi izleyen insanlara, o izlediği kişiden daha kaliteli şeyler yaptığına inandırma. Burda da şöyle bir sorun oluyor, az önceki postumda da bahsettim zaten insanlar kaliteli veya kalitesiz kavramlarını algılayamıyor, önüne sunulan ilk seçeneğe razı oluyor. Dolayısı ile daha iyi alternatif çeşitlere başvurmuyor.

    Ama illa bir yerlerde bunun farkını anlayacak 3-5 insan olacak, onları da cımbız ile toplayacaksın.
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    haklısın :v
    cımbız ile toplama kısmında, sabırlıyım zaten bu konuda. acele etmiyorum fakat twitch gerçekten bu gibi yayıncıların önünü açmak için herhangi bir yola başvurmuyor. örneğin şu an çektiğim en büyük sıkıntı yayın kalitesinin değiştirilememesi. herkes gerçekten hızlı internet kullanamıyor, ya da günün belirli saatleri internet hızlarında azalma oluyor vesaire. bu sebeple izleyicinin büyük kısmını kaybediyorum. 720p 30 fps stream'i source'ta takılmadan izlemek onlar için gerçekten işkence oluyor. sub butonu almadan da quality seçilemiyor. bu bayağı engelleyici bir durum örneğin benim için
  • Şöyle bir yöntem izlersen garantisi var, her gün günde 12 saat challenger eloda yayın yaparsan bir kaç ayda güzel bi kitle edinirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babe magnet kullanıcısına yanıt
    Subs butonu almadan da açılıyor o özellik, biraz kitlesi olan ve düzenli yayın açanlar için veriliyor diye biliyorum.

    Fikrimi soracak olursan 360p lik bir yayını takılarak ilerleyen 1080p lik yayına tercih ederim. Ayarlardan düşürebilirsin.
  • twitch kitlesi son 3 senede çok değişmediyse liginin, oynadığın oyunun yayın kalitesinin pek bir önemi yok. 3 sene önce hazır lise bitmiş, yeni bilgisayar almışım neden yayın açmayayım diyerekten yayın açıyordum. genelde hs, gaming talk show, ya da limbo gibi oyunlar oynuyordum. 1 ay boyunca hergün açmıştım en sonunda 15-20 kişilik sürekli izleyici kitlem oldu. 20 kişi ne çok az demeyin yaptığım yayın 360p, hiçbir grupta/forumda paylaşmamıştı ve arkadaşlarımın izlemediği 15-20 kişiydi. oyunları iyi mi oynuyordum dersen hs dışında hayır. hsda da o zamanlar legend düzeyde oynuyordum. yayında 0 dan hesabı rank 10'a 2 haftada kasmıştım hatta. şimdi açtığımda 5 kişi anca izliyor.
    izleyici kitleni arttırmak ve bir kitle oluşturmak istiyorsan hergün aynı saatlerde yayın aç. burada bir tane konu aç her gün upla. face üzerinden paylaşabileceğin gruplar var onlarda paylaş. bazı streamerların toplulukları var onlarla iletişime geç yayınımı paylaşır mısınız de. dh de yayın açan arkadaşlardan rica et yayınları bitince seni hostlasınlar. böyle böyle gelişir yükselirsin.




  • 1 küfür et

    2 duvara kafa at (kamerada olabilir)

    3 anırarak bağır

    4 feedle

    5 kilo al koca g.lüler daha çok izleniyor

    6 arada bir ağla

    aradan bir kaç ay geçince


    7 eski yaptıklarımdan çok pişmanım de
  • Ben 3 aydan beri youtube videosu atıyorum şu an 920 abonem var.Sen uğraşıp güzel videolar yaptığın sürece kendi kendine aboneler de geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yayın değil ama arada youtube videoları izliyorum. Şahsen bir yayıncıda aradığım 3 özellik var.



    1. Çok iyi oynamalı ve heronun inceliklerini göstermeli

    2. Diksiyonu düzgün ve saygılı olmalı.

    3. Ciddi olmalı, komiklik yapcam diye gevezelik yapmamalı.



    Psikolol mesela arada açar izlerim. Hatta tek izlediğim Türk kanal onunki diyebilirim. Tabi aktif değil video atmıyor ama bende 7/24 açıp izlemiyorum zaten. Çoluk çocuktan oluşan kitle izlemez sanırım onu, sıkıcı gelir onlara. Kaliteli bence yaptığı iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.