Şimdi Ara

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
13
Favori
591.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanal tedavisinde rontgen sart mi ? Disim kirildi ve icini acti. Cok kotu durumda oldugunu ve kanal yapmasinin sart oldugunu soyledi.

Ilk seans sinirleri aldi ve ilac koyup gecici dolgu yapti.

Ikinci seans kokleri temizledi ve kanali bitirdi.

Doktorum cok tecrubeli. Aile discimiz.. Ama herkes rontgen yazinca merak edip sordum..

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bazen13

Ben 5 dişimi kanal tedavisi yaptırdım. Hepsinden önce röntgeni görmeden kanal tedavisi yapmadı. Şöyle röntgen çektirdim her seferinde.

Kanal tedavisi yapılmış diş ağrır mı?
  • Ben de diş problemi yaşayanlardanım. Yaş 30. En son diş doktoruna orta okul öğrencisiyken gitmişimdir. Şimdi problem alt dişlerde, hem sol hem sağdaki 20'lik dişlerin yanındaki dişlerde. Sağdakinin bir kısmı sert bir şey yerken kırıldı. Dolgu yapılması gerekiyor. Asıl problemli olan sol taraftaki hafif sallantılı arada ağrı yapıyor. 3 ay evvel geceleri uyuyamıyordum birkaç gün ağrıdan. Sonra duruldu. Bugünlerde tekrar nüksetti. 3 ay önce yaşadığım zaman bir çok doktora gittim. İlk başta 20'lik diş problemi sandık ama röntgende 20'lik problemi olmadığını söylediler. Sol taraftaki diş için kanal tedavisi yapılacağını söylediler ama çene yapım küçük olduğu için ilgilenmek istemedi özellikle gittiğim bir devlet hastanesindeki doktor. Başka bir hastaneye yönlendirdi fakat orasının da sistemi farklı randevulu bir sistemi var randevuyu 3,4 ay sonraya veriyor. Özeller ise malum ücretli. Hafif sallantılı olan ne kadar sürede ilerleyip kendiliğindrn çıkabilir? Gerçi diş problemlerinde fazla bekleme yapmamak gerekir iltihaplanma, çürüme gibi problemler başlıyır bu sefer. İzmir'de bu işin uzmanı devlet hastanesinde görevli diş doktoru bulabilirsem iyi olacak sanırım.

• http://hamzakeskin.com/soru-cevap/kanal-tedavisi-yapilan-dis-agri-yapar-mi/

Yukarıdaki linkte yazılanları uyguladıktan sonra ağrınız geçmiyorsa hekiminize başvurmanızı öneririm..
  • Kanal tedavisinden vazgeçtim. Bugün özel bir diş kliniğine gittim. Önce kanal tedavisi yapmaya karar vermiştik sonra vazgeçtim direkt dişi çektirdim. Kanal tedavisinin 3,4 seanstan oluşması her seansın 1 saat sürmesi benim gibi çenesi küçük, ağzını fazla açmakta zorlanan ve nefes darlığı çeken biri olduğum için vazgeçtim. Diş çekiminde ise dişin bir kökü çıkarılamadı onu da pazartesi cerrah bir doktor ile halledeceğiz sanırım. Şu anlık acı ağrı hissetmiyorum. Düne kadar çektiğim işkence yok en azından.

• Keşke kanal tedavisi yaptırsaydın. Her diş çok değerli. Ben 13 sene önce kanal tedavisi yaptırdım ve halen hiç sorunsuz dişimi kullanıyorum.
  • Oyle sanildigi gibi kotu birsey degil fakat belli bir surec ugrastiriyor git gel git gel , bide ilk basta yapilirken degilde eve gittiginin aksaminda baya agriyor agri kesici en yakin dostunuz oluyor 1-2 gun
  • Merhaba. 1 ay önce kanal tedavisi yaptidim ve 1 ay içinde hiç ağrı sızı olmadı ama bir kac gündür kanal tedavisi yaptırdıgüm dış elle dokunamicak şekilde çok ağrı yapıyor. Doktoruma gittim ağrı kesici ve antipiyotık verdi. 1 ay olur bu ağrı dedi ama pek bana güven vermedi

• Merhaba 2 seans süren bir kanal tedavisi yaptırdım.şikayetim soguk sıcak hassasiyetiydi bişey içtigimde soguk yada sıcak sag üst arka dişim sızlıyodu doktora gittigimde film çekti ve filimde aslında bi sorun görülmedigini ama şikayetlerimi giderme adına kanal tedavisi yapacagını söyledi ilk seans ve geçici dolgu yapıldı fakat 3 gün inanılmaz agrı çektim evet soguk ve sıcak hassasiyetim sona erdi fakat diş etim,diş köküm inanılmaz derecede agrıyodu doktora tekrar gittim normal dedi agrı kesici verdi.bugün gittim ve 2.seansı yaptık dolgu yapıldı ama şiddetli bı agrı çekiyorum öylekı şu an gece saat 3 ve uyuyamıyorum.öyle bır agrıki beynimin sag tarafı tamamen uyuşmuş gibi ve dayanamıyorum.allah rızasi için bana yardım edin.ne yapmam gerek

• Kanal tedavisi hakkında tüm merak ettiğiniz sorulara cevap bulmak için https://www.disagrisinaneiyigelir.net/kanal-tedavisi/ adlı yazıyı , kanal tedavili diş ağrısına ne iyi gelir sorunuza cevap bulmak için https://www.disagrisinaneiyigelir.net/dis-hekiminden-kanal-tedavili-dis-agrisina-ne-iyi-gelir-tavsiyeleri/ adlı yazıyı okuyabilirsiniz.

• Merhabalar 2.5 ay önce sag üst ilk azi disime cürük nedeniyle dolgu yapilmisti ama agrimaya devam ettiginde doktora tekrar gittigimde dis kökünün cekilmeye basladigini söyledi ve tek seanslik kanal tedavisi yapildi ve filmde sorun olmadigi söylendi 2gun agriyip daha sonra normale dönmustu disim fakat 10.gunden sonra hassasiyet ve bazende hafif agri yapmaya basladi iki ay gecmesine ragmen hassasiyet gitmedi ve su an sidddetli bir sekilde gözumden yas getiricek sekilde agriyor sizce sorun ne olabilir ?

• Tuba hocam ben kanal tedavisini 3 ağustosta yaptırdım neredeyse 2 ay oldu feci sızlıyor ağlıyorum şuan çenemi damakla birleştiremiyorum azı diş bu arada diğer tarafta kanal tedavilik başka bir azı diş var ondan fazla ağrı yapıyor en yakın zamanda gideceğim ama ne olur acaba bu dişime geçer mi yoksa başka bir şey yaparlar mı? Ve ya ağrıyı nasıl geçiririm :(
  • Arkadaslar devlette artık çok sağlam..Eskisi gibi değil hepsi işini bilen iyi yapan insanlar.Özele gidip o kadar para dökülmenize gerek yok.
  • Ben 2 sene önce kanal tedavisi olmuştum dişimin o dolgusu zamanla azaldı en sonunda geçenlerde çok fena ağrı girdi 2 gündür ağrıyp hekime gittim kanal tedavisi yapıcam dedi ama bu halde bir şey yapamam dedi antibiyotik ve ağrı kesici verdi ikisinide içiyorum ama bana mısın demiyor daha randevuya 4 gün var ağrıdan duramıyorumda nedir bu durum bi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

• Üst azı dişimin yanındaki dişim son 1 haftadır ağrımaya başladı yaklaşık 15 sene önce dolgu yapılmıştı. Sanıyorum dolgunun değişmesi gerekiyor. Çürük olabilir mi aynı zamanda yoksa hava aldığı için mi yapar? Umarım içi çürük değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet bir şey bu kanal tedavisi. Tam 7 kez iğne yaptı ağzıma. Sol tarafım tamamen kaydı lakin yine de hissettim o çürüğü temizleme acısını. Resmen ağladım. Böyle bir ızdırap olamaz. Üstüne üstlük kökleri de temizleyemedi. Tam anlamadım ama başka bir doktora, hocam çıkmıyo kanallar falan dedi ne demek istedi anlamadım. Sonra üstüne kaplama yaptı gri. Metal kaplama oluyormuş sanırım. 2 gün oldu, dün iyiydim bugün ağrım var. Ağrı kesici iyi geliyor ama o da akşama kadar idare ediyor. Sizce bu ağrılar normal mi?
  • Kanal tedavisinden sonra bir dönem ağrı olması normaldir. 15 gün geçtikten sonra ağrı hala ayni şiddette devam ediyorsa tekrar müdahale gerekebilir. İhmal etmemek lazım.

• Ctrlshft kullanıcısına yanıt
    Burda ağrının nasıl başladığı ve ne kadar sürdüğü önemlidir. Eğer soğuk bir şey içtiğinizde başlıyor ve anlık bir ağrı oluyor ve hemen geçiyorsa dolgu, ağrı uzun süre devam ediyorsa kanal tedavisi gerekir.

Ağrı kendiliğinden başlayıp devam ediyorsa veya gece zonklayan bir ağrı olup uyutmuyorsa yine kanal tedavis gerekir

Eğer diş çok harapsa çekime gidebilir

• Kanal tedavisi sırasında ve sonrasında ağrı olur mu gibi bir video var şurada:

https://www.youtube.com/watch?v=o631bjqqMSw
  • ağrı yapacağını sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.