Şimdi Ara

Kanada, tarihi yasayı onayladı: Sosyal medyalarda haber devri bitiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kanada, tarihi yasayı onayladı: Sosyal medyalarda haber devri bitiyor
    Sosyal medyanın gücü, erişimi ve kaynakları onu ilk günden bu yana haber ve reklam sektöründe baskın bir güç haline getirdi. Bu durum pek çok geleneksel haber kuruluşunu finansal anlamda zor bir duruma soktu. Kanada Parlamentosu tarafından kabul edilen yeni bir yasa ise sosyal medya platformlarının her bir paylaşılan içerik için haber kuruluşlarına ödeme yapmalarını talep ediyor.



    Sosyal medya platformları medya şirketlerine ödeme yapacak



    Kanada Hükümeti tarafından sosyal medyanın Kanada'da yayınlanan haber içeriklerini yeniden yayınlama kabiliyetini sınırlamak için önerilen bir yasa tasarısı kraliyet onayını aldı. C-18 olarak da bilinen Çevrimiçi Haber Yasası, sosyal medya devleri Google ve Meta'nın kendi sosyal medya platformlarında paylaşılan ve yeniden kullanılan her türlü haber içeriği için medya kuruluşlarına ödeme yapmasını öneriyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni WhatsApp özelliği: Mesajlar süreli sabitlenebilecek



    Kanada Hükümeti tarafından yapılan basın açıklamasına göre yasa, haber kuruluşları ile büyük çevrimiçi medya platformları arasında giderek büyüyen uçurumu kapatacak ve ülkenin haber endüstrisinde adaleti ve sürdürülebilirliği artıracak. Yasa tasarısı Google, Meta ve haber kuruluşları arasında gönüllü ticari anlaşmaları teşvik ederek hükümetin asgari düzeyde müdahalesiyle "basının bağımsızlığını korumayı" amaçlıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Google ve Meta bu karara pek de sıcak bakmıyor.



    Meta, platformlarından haberleri kaldırıyor



    Kanada, tarihi yasayı onayladı: Sosyal medyalarda haber devri bitiyor
    Tasarının kabul edilmesinin ardından Meta, tasarıya uymayı planladığını doğruladı, ancak muhtemelen Parlamento'nun amaçladığı şekilde değil. Şirket, ücretli anlaşmalar yapmak yerine, Kanadalı kullanıcıları için Facebook ve Instagram'da haber erişilebilirliğini sona erdirmeyi planladığını belirtti.



    Kanada’nın Çevrimiçi Haber Yasası, altı ay sonra yasallaşacak. Herhangi bir zaman çizelgesi verilmemiş olsa da Meta, yasa yürürlüğe girmeden ve uygulanmaya başlamadan önce yerel haberleri platformundan kaldıracağını doğruladı.



    Google henüz tasarıya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı, ancak şirket arama motoru ve sonuçlarından haber bağlantılarını kaldırmanın da bir olasılık olduğunu ima etti. Ek olarak yasadan etkilenecek olanlar sadece Meta (Instagram, Facebook, WhatsApp) ve Google değil, aynı zamanda Twitter ve TikTok da etkilenecek.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/99186-canada-online-news-act-wants-social-media-companies.html







  • Kopyala-yapistirin önüne nasıl geçilecek??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parası olan haber girecek yani. Hesapta özgürlük ülkesi ama paran varsa özgürlük veriyorlar işte.

  • Çok komik ve garip bir karar olmuş. Benim anlamadığım haber/medya kuruluşlarının her sosyal medya sitesinde bir hesapları bulunuyor ve kimse bunlara zorla açtırmadı bu hesapları. Kendileri açıp kendileri paylaşıyorlar. Sorsan özgürlük ülkesi, haber alma özgürlüğünü kısıtlayan bir hareket bu. Bir şekilde önüne bir duvar koyuyorlar. Ki bunu talep eden medya/haber kuruluşlarıysa biraz kendi topuklarına sıkmışlar gibi, bu platformlar haber göstermeyi durdurursa kullanıcılar bu platformlarda haber gösteren hesaplara yönelecektir.

  • Haberi kendi sitesinden takip etmek varken haber gösteren başka hesaplardan takip etmeleri de sorgulanmalı tabii.
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Tüm Evrupa ABD vd diğer kapitalizmin öncü dünyanın en zengin ülkelerinde durum bu. paran varsa sağlığın yerinde, paran varsa haberler yolunda paran varsa en güzel online oyun konsolu sende ve oyunlar.Hatta paran varsa online oyunlarda kral sen ve ekibin. Sosyal adalet ve eşitlik diye bir şey yok. Doğunun yardımlaşması yok batıda her şey BEN için.

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Burada kast edilen bu değil; içeriklerin, yeniden içerik olarak yapılmasının önüne geçiliyor (dediğiniz gibi olsa da odak noktası ilgili kuruluştan başka bir yere çekilmiş oluyor) ve bazı haberler yerel kalıyor ama sosyal medya bu haberleri yerellikten çıkartıyor. Özellikle haberi ilk yapan yerel haber kaynakları için sıkıntı...

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Sosyal Ağ şirketlerinin paraları var. Haberleri aktarmak isterlerse haber şirketlerine ödeme yapacaklar siz nasıl anladınız anlamadım bile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Başkanım sıra buraya da gelirse ödeme yapar mısınız? Yoksa kapatır mısınız haber bölümlerini?

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    parası olan değil. sosyal medya'yı genelde yahudiler yönetir. görsel medyayı da yahudiler yönetiyor.


    ama arada işte kendi çapında birşeyler yapmaya çalışanlar çıkıyor. işte bunları yapması için o kişinin de para ödemesi gerekiyor.

  • FnT45K F kullanıcısına yanıt
    Doğuda sosyal adalet ve eşitlik nerede var? Ben olmaktan kastın bireysellik ise zaten öyle olmalı. Sürü gibi yaşamanın bir anlamı yok. Saçma bir yorum yazmışsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

    Geç gördüm, kusura bakma ama ben yazımda doğuda var demedim batıda yok dedim. Bireysellik konusunda fikrinize katılmıyorum, her şey dengeli olmalı. Evet sürü gibi de olmamalı ama sürüden de kopmamalıyız. Fikirler ve insanlar. Felsefe :)

  • Denge önemli tabi ama bireysellik de önemlidir. Yoksa özgün fikirlerin ortaya çıkması zor olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.