Şimdi Ara

Kanada'da yüksek lisans yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
4.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, ben yazılım öğrencisiyim 2. sınıf, 2 yıl sonra okulum bitecek ve kanada'da yüksek lisans yapmak istiyorum ama maddi durumum yeterli değil. Size soracağım şeyler de bununla ilgili, orada yaşayan ya da okumuş olan, bilgisi olan varsa anlatabilir mi? Yani benim orada burs alabileceğim rahat yerler olur mu? E malum ev gideri falan olacak. Aç kalmayalım yüksek lisansa gidiyoruz diye. Çok teşekkür ederim hepinize şimdiden.

• Eğer çok istisna bir durumun yoksa, çok yüksek bir ortalama ile bölüm birinciliği + herhangi bir spor/sanat dalında ödüller gibi düşündüğün şekilde bir burs bulman imkansız. Hem okul parası hem de yaşam masraflarını karşılayan bir burs bulamazsın, en iyi ihtimalle çok iyi ve parlak bir öğrenci isen okul parasının bir kısmını hatta belki de tamamını karşılayabilecek bir burs bulabilirsin, ancak yaşam masrafları için kendin harcama yapman gerekiyor. En iyi şansın Türkiye'de sana burs verebilecek kişiler/dernekler bulmaya çalışıp başvurman olur.
  • Çok teşekkür ederim bilgilerin için
  • Doğru bilgiler, ikinci şansın da illa kanada değil Amerika olabilir diyorsan, Amerika'da direk PH.D programlarına başvurabilirsin. Asistanlık çıktığı zaman maaş da alıyorsun, ve herhangi bir ücret ödemiyorsun.
  • Nasıl yani biraz daha detay verseniz? Ph. e başvuırdum diyelim, ingilizcem yeterli, ama orada yaşamımı ve yüksek lisans ücretini karşılayacak maddi gelirim yok. Nasıl olacak? Ve orada kalma şansım nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justwatchdarkness

Nasıl yani biraz daha detay verseniz? Ph. e başvuırdum diyelim, ingilizcem yeterli, ama orada yaşamımı ve yüksek lisans ücretini karşılayacak maddi gelirim yok. Nasıl olacak? Ve orada kalma şansım nedir?

Ph.D, doktora programıdır, yüksek lisans programı değildir. Eğer asistanlık çıkar ve maaş alırsan çok iyi şartlarda yaşamasan da, geçimini sürdürebilirsin. Orada kalma şansın konusunda kimse bir şey söyleyemez, o şansı yaratacak olan sensin. Eğer insanlarla aran iyi olursa, alanında güzel şeyler ortaya çıkarabilirsen kalmaman için bir sebep olmaz, ancak gidip de her yüksek lisans/doktora yapana gel burada kal demiyorlar.
  • Çok teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Justwatchdarkness

Nasıl yani biraz daha detay verseniz? Ph. e başvuırdum diyelim, ingilizcem yeterli, ama orada yaşamımı ve yüksek lisans ücretini karşılayacak maddi gelirim yok. Nasıl olacak? Ve orada kalma şansım nedir?

Evet PH.D doktora programıdır, ama ben bütünleşik doktoradan bahsetmiştim. Yani lisans eğitimin bitince direk yerleşebiliyosun bu programa. Zaten en az 5 yıl civarı sürüyor, ilk iki yılında normal masterini yapmış oluyorsun. Ücret ödemiyorsun ve asistanlık çıkarsa tatmin edici bir maaş alıyosun. Bir yandan asistan gibi çalışırken bir yandan da eğitimine devam ediyorsun. Maddi olarak kendini geçindirebilceğin tek yöntem bu ekstra bir burs vs. bulmadıkça.
  • Bir arkadasim turkiye de ahim sahim olmayan bir universiteyi yuksek GPA ile bitirdi. Simdi Kanada da 2 yillik comp sci okuyor burslu olarak cebine de 1000 dolar geliyor aylik.

Nasil yapti dersen cok basit. Kanada da UToronto, Ubc ve McGill universiteleri en iyileridir bunlari bosveriyorsun. Sonra geriye kalan 20 universiteye research assistant aliyorlar mi diye bakiyorsun (vveya projeler gerektiriyor mu). Alan akademisyenle konusup burs ve stipend olayini hallediyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı durum hemen hemen tüm ülkelerde de aynı zaten niye diye soracak olursan bizzat bu devletin işine geliyor ilkokul lise ve uni yi başka yerde okumuş vasat üstü olursan adam zerre harcama yapmadan bedava eleman alacağı için bursun en alasını bile verir yeter ki ben ... Ulkesinde çalışacağım de

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadlyDazz

Hocam aynı durum hemen hemen tüm ülkelerde de aynı zaten niye diye soracak olursan bizzat bu devletin işine geliyor ilkokul lise ve uni yi başka yerde okumuş vasat üstü olursan adam zerre harcama yapmadan bedava eleman alacağı için bursun en alasını bile verir yeter ki ben ... Ulkesinde çalışacağım de

Her yerde yok bu olay. Ornegin avrupa da sadece Ph.D icin var cogu ulkede.

Olayda devletin isine gelmiyor. Universite ve akademisyenin isine geliyor. Universite akademisyene butce verir. Akademisyen bu butceyle seni ise almis gibi oluyor cunku arastirma akademisyenin sectigi konu. Boylelikle akademisyen sadece mentorluk yapiyor, arastirmiyor. Ustelik kagit vs yazdiginda akademisyen adini da koyman gerekiyor yazar olarak. Universite nin isine geliyor cunku daha cok arastirma demek daha yuksek siralama ve daha cok yerden funding almasini sagliyor.

• Suan Kanada'da asistanlik(Teaching Assistant) ve ayni zamanda master yapan arkadas ile birlikte kaliyorum. Arkadas UBC den aylik ortalama 1.700 CAD aliyor ve ona da cok rahat yetiyor. Tabi arkadasin mezun oldugu universite bilkent ve ortalamasi iyiydi (3.85/4.00).Yani diyecegim eger iyi bir ortalaman ile birlikte iyi bir universiteden mezun olursan ve son olarak Ingilizce yeterliliginde varsa kabul alabilme sansiniz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ennsatir -- 19 Mayıs 2015; 23:06:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.