Şimdi Ara

Kan Grubuna Göre Beslenme Diyetleri 4 Grup

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kan Grubuna Göre Beslenme Diyetleri : Kan grubu, insanların kanlarındaki antijen ve antikorların farklılıklarına göre sınıflandırılan bir gruptur. Kan grubu diyeti, farklı kan gruplarına özgü beslenme önerileri sunar. Ancak, bu diyetin bilimsel dayanağı tartışmalıdır ve kan grubunun beslenme gereksinimlerine etkisi konusunda henüz yeterli kanıt bulunmamaktadır.

    Bununla birlikte, kan grubu diyeti takipçileri genellikle şunları önerir:


    Kan grubu 0, avcı-toplayıcı atalarımızdan miras kalan en eski kan grubudur. Kan grubu 0 diyeti, daha yüksek protein ve az miktarda karbonhidrat içermesi nedeniyle, daha fazla hayvansal protein, et, balık, yumurta ve sebzelerin yanı sıra, tahılları, süt ürünlerini ve bakliyatları sınırlandırmayı önerir.


    Kan grubu A, tarımsal bir döneme ait olan bir gruptur ve diyetleri tahıllar, sebzeler ve meyveler gibi bitkisel bazlı yiyeceklerle zengindir. Bu nedenle, kan grubu A diyeti, bitkisel yiyeceklerin ağırlıklı olduğu ve az miktarda hayvansal protein içeren bir diyet önerir.


    Kan grubu B, bir göçebe döneme ait olan bir gruptur ve diyetleri daha çeşitli bir seçenek sunar. Bu nedenle, kan grubu B diyeti, et, balık, süt ürünleri, tahıllar, sebzeler ve meyveler gibi birçok yiyeceği içeren dengeli bir diyet önerir.


    Kan grubu AB, nadir bir kan grubudur ve diyet önerileri, kan grubu A ve kan grubu B diyetlerinin birleşimini içerir. Kan grubu AB diyeti, az miktarda hayvansal protein, sebzeler, tahıllar ve meyveler gibi bitkisel yiyeceklerin ağırlıklı olduğu bir diyet önerir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onrd3mr -- 25 Şubat 2023; 19:24:16 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.