Şimdi Ara

Kan Bağışı ve Faydaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
29.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende biraz yüksek tansiyon var,birde genel anlamda üstümde hep bi halsizlik,uykusuzluk var,fiziksel aktivitelerde normal insanlara göre daha çabuk yoruluyorum,acaba vermemin sakıncası var mıdır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kelli felli

Arkadaşlar bende biraz yüksek tansiyon var,birde genel anlamda üstümde hep bi halsizlik,uykusuzluk var,fiziksel aktivitelerde normal insanlara göre daha çabuk yoruluyorum,acaba vermemin sakıncası var mıdır?

kan vermek için git bunları doktora bir bir anlat..o söyler verip veremeyeceğini... biz bilemeyiz...
  • arkadaşlar 3 ayda 1 kan verip 40lı yaşlarımda habere çıkmayı istiyorum

fakat bu verdiğim kanların kaydı alınıyor mu

şimdiye kadar 2 kere kan verdim. bunlarda bi forum doldurup görevliye verdim ve kan verdim. bunlar elektronik ortama taşınıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

arkadaşlar 3 ayda 1 kan verip 40lı yaşlarımda habere çıkmayı istiyorum

şimdiye kadar 2 kere kan verdim. bunlarda bi forum doldurup görevliye verdim ve kan verdim. bunlar elektronik ortama taşınıyor mu?

anlamadım ben.. habere çıkıcam derken neyi kastediyorsunn?

kızılayda verdiğin kanlar kayıt altına alınıyor... form dolduruyorsun görevli sisteme giriyor... ben 5 kere verdim.başka yerde hiç vermedim... bilmem kaç kan vermeye madalya veriyorlar...
  • millet kan verdikten ne kadar süre sonra vücut eski haline döner ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

millet kan verdikten ne kadar süre sonra vücut eski haline döner ?

bişi olmuyor aslında... ilk gün fazla yormazsan kendini bişi olmaz..
  • yani bir günde vücüt toplar mı kendini , o zaman neden 3 ayda bir kan verilmesi öneriliyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

quote:

arkadaşlar 3 ayda 1 kan verip 40lı yaşlarımda habere çıkmayı istiyorum

anlamadım ben.. habere çıkıcam derken neyi kastediyorsunn?

kızılayda verdiğin kanlar kayıt altına alınıyor... form dolduruyorsun görevli sisteme giriyor... ben 5 kere verdim.başka yerde hiç vermedim... bilmem kaç kan vermeye madalya veriyorlar...

ana habere çıkartıolar ya bazen 50li yaşlarda adamları. işte ben şu kadar kan verdim diye adam orda hayvani bi sayı sölüo.

sonra insanları kan vermeye çağırıyo teşvik edio fln.. öle yapıcam ben de

@ slyman_b

vücudun kendine gelmesi max 1 gün sürer. hatta ben kan verdiğimde vücudumda hiç bir değişiklik hissetmiyorum.

3 ayda bir olmasının nedeni şu olabilir. sınuçta kalp yeni kan pompalıyor vücuduna. sen kan vermenin b.kunu çıkartırsan uzun vadede belki sorunlar çıkar

tamaen salladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortingenStrasse -- 22 Mayıs 2009; 0:33:56 >

• @MortingenStrasse sen ünvan peşindemisin hayat kurtarma peşindemi

ama şunu biliyorum bi sayı var o sayıya gelince kızılay sana altın madalya birde bir belge veriyor... o belgeyle istediğin zaman istediğin yerdne kan alabiliyorsun
  • ikisi de

Karneye göre 10 kere kan bağışlayana Kızılay kuruluş yıl dönümünde bronz madalya veriyor.
    25 defaya gümüş, 35 defaya altın madalya, 45 defaya da plaket veriyor.

bi forumdan böyle bi mesaj gördüm.

altına daha çok var.8 sene falan.
  • quote:

ikisi de

Karneye göre 10 kere kan bağışlayana Kızılay kuruluş yıl dönümünde bronz madalya veriyor.

benim 6 oluyor

az kaldı demekki madalya almaya

• Bende yarın arkadaşımla beraber kan vericez Çapa kızılaya Benim 0 rh - arkadaşın da 0 rh +Bakalım ilk defa vericezUmarım ters bişi olmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

quote:

ikisi de

benim 6 oluyor

az kaldı demekki madalya almaya

boş ver ya napçan madalyayı hayır işi bu

• hayırlısı yine verdik..
    bu iş güzel iş...
  • beyler bişey sorcam kan verdikden sonra o bölge morardı. baya oldu geçmedi bi sorunmu var normal mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: -TRioN-

beyler bişey sorcam kan verdikden sonra o bölge morardı. baya oldu geçmedi bi sorunmu var normal mi ?

normal.
    hatta şuana kadar gecmiştir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: -TRioN-

beyler bişey sorcam kan verdikden sonra o bölge morardı. baya oldu geçmedi bi sorunmu var normal mi ?

iğneyi çıkardıktan sonra çok sıkı bastırmak gerekiyor...

geçen hafta gene verdim...
  • Kan vermeye devammmmmmmmmmmmmm

• quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

yani bir günde vücüt toplar mı kendini , o zaman neden 3 ayda bir kan verilmesi öneriliyor ?

Çünkü üretilen yeni kan hücreleri 3 ayda olgunlaşıyor. Verdiğin kanın işe yaraması içinde olgun alyuvar olması gerekiyormuş. 3 ay beklememizin sebebi bu. Daha dün kan verdim ve aynı soruyu sordum bu cevabı aldım.

Morarma olayına gelirsek. Arkadaşlar iğne çıktından sona orta parmağınızı dirseğinize, baş parmağınızı pamuğun üzerine koyup en az 10-15 dakika boyunca aşırıya kaçmayacak şekilde sıkıca tutun. Eğer bu dediğimi yapmazsanız kan damardaki delikten dışarı, deri altına akar ve en az 1-2 hafta kolunuz mor dolaşırsınız. Tecrübeyle sabittir :D
  • Bende vermek istiyordum bi ara ama zaten kanım A+ 4 kişiden birinde var o yüzden vazgeçtim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.