Şimdi Ara

Kan Bağışı ve Faydaları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
28.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • güncel
  • "Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır"
    Güldürdü :'(

    Kan bağışının bu tarz faydaları yoktur, sonuçta dolaşım sistemindeki temiz kanı veriyorsun.Ayrıca zaten hali hazırda sürekli yeni kan hücreleri üretiliyor, eskileri yıkılıyor.Manevi rahatlık için verilmelidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciclista

    "Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır"
    Güldürdü :'(

    Kan bağışının bu tarz faydaları yoktur, sonuçta dolaşım sistemindeki temiz kanı veriyorsun.Ayrıca zaten hali hazırda sürekli yeni kan hücreleri üretiliyor, eskileri yıkılıyor.Manevi rahatlık için verilmelidir.

    Kalp krizi geçirmenin bir çok sebebi olabilir. sadece bir şeyden dolayı kal krizi geçirmez insan.
    Kan bağışlamakta direkt olarak kalp krizini asla önlemez.
    Mesela damarları tıkalı fakat farkında olmayan bir hasta kan bağışı yapması durumunda, daha o an bile kal krizi geçirebilir.
    Fakat kan bağışının dolaylı yoldan kalp ve damarlara çok faydası vardır.
    Kendimden örnek vereyim, kısa ve net. Kolesterol ve trigleseridim çok yüksek oldugu için kan bağışının faydası olacağını düşündüm, haklıda çıktım.
    Yuzde 40 oranda değerler düşmüştü. hiçbir ilac kullanmadan.
    Trigleserid ve kolesterol fazlalığıda kalp ve damarlar için kötü sonuclara yol açabilir.
    Yani GÜLDÜRMEMELİ...


    İKİ AYRI ARAŞTRMA:

    http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/17073047.asp

    http://www.sabah.com.tr/saglik/2013/07/05/kan-vermek-kalp-krizini-onluyor




  • Böyle faydalı bir konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Benim geçen gün 3.kan bağışım oldu.
    Bunun 2 tanesi tam kan bağışı, 1 tanesi aferez. Normal kan bağışı 10 dakika kadar sürerken aferez işlemi 1 saate yakın sürüyor.
    Aferezde kan alınıyor, lösemi hastaları için gerekli olan kısmı ayrıştırılarak alınıp kalanı bağışçıya iade ediliyor.
    Aferez bağışı kan bağışından daha sık yapılabiliyor. Kan bağışı en sık 3 ayda 1 yapılabilirken aferez haftada 2 kere yapılabiliyor.
    Kan vermek isteyen ve merkezlere gitmeye zamanı olmayanlar için mobil ekipler de var.
    Kan bağışı ile ilgili ayrıntılı bilgilerin olduğu Kızılay'ın kanver sitesinin linki aşağıda.

    http://www.kanver.org/




  • 14.den dolayı elendim ben :) (haşimato troid)
  • Kan bağışlama zamanım gelmiş
  • Bende uzun zamandır kan vermek istiyordum gerek iş güç gerek vakit bulamadığımdan hep salladım durdum, bugun belediye anons yaptı kızılay kan aracı ilçemize geldi diye hemen koştum verdim iğne hiç acıtmadı personel çok bilgili ve ilgili, 4 dakikada 450 gramlık poşet doldu, iş bitiminde çokoprens ve kızılay markalı meyvalı soda ikramında bulundular 5 dakika orda oturup dinlenip ikramları oracıkta götürüverdim çıkarken manevi huzurla çıktım, vücudum özellikle kafam o kadar hafiflediki böyle olacağını bilsem 10 sene önce başlardım kan vermeye, gerçekten hem manevi olarak huzur veriyor hemde sağlık açısından , korkmayın gidin verin, bir kere de olsa denemeye değer bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer başınızdaki doktor bilgili ve tecrübeliyse çok şanslısınız. Diğer türlü koca iğneyle işiniz zor. Ben de sadece bir kez verdim yemekten hemen sonra midem bulanmıştı hemen ayaklarımı kaldırdılar kolonya koklattılar geçti. Numaramı da verdim bağışınız sahibine ulaştı diye mesaj geldi. İnsan o an mutlu oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende bu gün gidip bağış yapmayı düşünüyorum daha önce hiç yapmadım ama babam ve yakım çevremden bağış yapanlar oldu .
  • Ocak ayında Çapa'ya gidip vermiştim ve ne yalan söyleyeyim sonlara doğru insan "artık bitsin" diye düşünmeye başlıyorsa da bittikten sonra güzel bir şey yapmış olmanın verdiği huzur kesinlikle paha biçilemez verdikten sonra zaten sizi biraz istirahat ettiriyolar gidip oturuyorsunuz koltukta dolaptan soda almıştım ve çikolatalı kek yemiştim normalde insanları sevmeme rağmen pek sosyal bir insan değilim ama orada başka kan veren insanları görünce de mutlu olmuştum,herkes birbirine karşı saygılı ve yardımseverdi. Kesinlikle gidip verin arkadaşlar insanın kendisi için bir şey yapması güzel ama başkası için bir şey yapmış olmanın verdiği huzur çok daha güzel, iyi insanlar bunu hissedecektir bence.Konu sahibi arkadaşa da çok teşekkür ederim böyle bir konu açtığı için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 5 Ağustos 2017; 23:25:9 >




  • 3 ayda bir kan bağışlarsanız eğer vücudunuzdaki demir çok düşecektir. Kan bağışı azalmasın diye bunu söylemezler benden demesi. Senede 1 kezden daha sık kan bağışlamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.

    hiçde inandırıcı gelmedi millet kan versin diye uydurma gibi geldi bana zaten faydalarının çoğu uydurmaya benziyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 6 Ağustos 2017; 17:20:11 >
  • 1 Yıl sonra hortlatayım konuyu.
    Arkadaşlar aynı zamanda trombosit bağışına da önem verin. Bu gerçekten çok eksikliği çekilen bir konu. Özellikle kanser çocukların trombosite ihtiyacı oluyor. Üstelik trombosit yılda 24'ü geçmemek üzere 2 haftada bir verilebiliyor. Süreç biraz daha uzun 1-130 saat arası sürebiliyor. Ancak bir çocuğun o geçeyi rahat uyumasına, ailesinin de bir gece de olsa rahat ve huzurlu hissetmesine veile olmuş oluyorsunuz. Lütfen trombosit bağışı için de zaman ayırın.

    Ve özellikle kök hücre bağışı için örnek verin hazır kızılaya gitmişken. %5 ihtimalle bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Ancak bu süreç biraz daha dikkat gerektiriyor. Eğer kök hücreleriniz bir hasta ile uyum sağlarsa uygulanan prosedürleri önceden bilmeniz gerekli. Elbette bir insanın hayatına karşılık (ki sizden ilik almak dışında başka hiç bir çaresi yok) çok ufak prosedürler.

    Belki şu an kök hücrenizin uyacağı bir kişi var. Ancak siz aman sonra giderim dediğiniz için belki de o kişi hayatını kaybedecek. O yüzden lütfen mümkün olduğunca çabuk bir şekilde kök hücre örneği vererek gönüllü bağçı olunuz.

    Teşekkürler.




  • eskimemesi gereken bir konu..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.