Şimdi Ara

KAMUFLAJ BEDENLERİ-TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
25.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En çok merak ettiğim konudur şu kamuflaj teslim alınırken bedenin nasıl belirlendiği. Ezbere göre mi veriyorlar yoksa biz mi söylüyoruz? Bildiğim kadarıyla A-1, B-3 , D-5 şeklinde tuhaf beden isimleri mevcut.

Mesela ben 1,78 boyunda 67 kilo ağırlığındayım. Benim bedenim ne olur? Başlarından savmak için uzun veya kısa kamuflajlar kakalayıp maymuna dönmeyelim orada :D

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askeri Kamuflaj Bedenleri: Tecrübeli Arkadaşlardan Yardım

Askerliğe adım atacak kişilerin sıklıkla sorduğu sorulardan biri "Askeri kamuflaj bedenleri nasıl anlaşılır?" konusudur. Bu yazıda, tecrübeli arkadaşlardan yardım alarak kamuflaj beden ölçülerinizi doğru bir şekilde belirlemeye yönelik rehberlik sunacağız.

Askeri Kamuflaj Beden Ölçüleri

Askeri kamuflaj bedenleri, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) beden ölçüleri tablosuna göre belirlenir. Bu tabloda, boy, kilo, göğüs çevresi, bel çevresi, kalça çevresi ve kol uzunluğu gibi ölçüler yer alır. Beden ölçülerinizi doğru bir şekilde belirlemeniz, size uygun bedenlerde kamuflaj kıyafetleri almanızı sağlayacaktır.

Tecrübeli Arkadaşlardan Yardım

Kamuflaj bedenlerinizi belirlerken tecrübeli arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Askerliğini yapmış kişiler, beden ölçülerinizi doğru bir şekilde almanıza ve uygun bedenleri seçmenize yardımcı olabilirler. Tecrübeli arkadaşlarınız, size TSK beden ölçüleri tablosunu açıklayabilir, ölçülerinizi alabilir ve size beden tavsiyelerinde bulunabilirler.

Askere Girmeden Önce Yapılması Gerekenler

Askere gitmeden önce aşağıdaki adımları izleyerek kamuflaj beden ölçülerinizi doğru bir şekilde belirleyebilirsiniz:

• TSK beden ölçüleri tablosunu inceleyin.
    • Tecrübeli bir arkadaşınızdan yardım alın.
    • Beden ölçülerinizi dikkatlice alın.
    • Uygun bedenleri seçin.

Sonuç

Askeri kamuflaj bedenlerinizi doğru bir şekilde belirlemek, askerlik süreniz boyunca rahat ve uyumlu kıyafetler giymenizi sağlayacaktır. Tecrübeli arkadaşlarınızdan yardım alarak ve TSK beden ölçüleri tablosuna dikkat ederek, size uygun bedenlerde kamuflaj kıyafetleri seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • başçavuş sana şu uyar diyor veriyor

eğer olmazsa koğuştaki arkadaşlarınla değiştiriyorsun
  • acemi birliğinde hiçbir zaman bedenine göre vermezler her zaman çok büyük olur sonra sen kendin terziye yaptıyorsun sistem böyle işliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: denkel

acemi birliğinde hiçbir zaman bedenine göre vermezler her zaman çok büyük olur sonra sen kendin terziye yaptıyorsun sistem böyle işliyor

terziye yaptırıyorsun derken heralde acemilikten sonra yaptırabilirsin ancak. Yani acemilik boyunca bol giysilerle gezicez öyle mi?
  • Yat kalk sürün yaparken güzel görünme gibi bi derdin olmayacak emin olabilirsin. Çok çok büyük bi beden denk gelmişse küçük gelen biriyle değiştirirsin. Olmadı bölük terzileri olur onlar daraltır. Merak etme komutanların gözündede düzgün görünmen lazım çünkü onlarında komutanı var
  • komutanlar verir , gündüz gidersen uygun olur ama aksamüstü aksam allaha emanet
  • ahanda herkesin merak ettigi konu guncellemek lazm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAP hakkında yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen bu konu onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komutan pek sallamaz çavuş verir. Göz kararı verilir. Dağıtım iznine gittiğinde daraltıp getirirsin. Normalde daraltmak yasak ama herkes daralttı bi tane ceza alan görmedim.
  • Gençler biraz yukarıda askere gitmeden önce bende bilgi almaya çalışıyordum bu konuda. Şöyle anlatayım kısaca, orada bu işten anlayan askerler var, size bakıp bedeninize göre vericekler kamuflajı. Çok büyük veya çok küçük gelirse zaten, komutana da söyleyebilirsiniz. Ama büyük ihtimalle uygun bedeni bulursunuz.

Kamuflajlar bol kesimdir. Acemilik bitene kadar terziye merziye dokunduramazsınız zaten. Fırsatınız olsa bile dokundurmayın da zaten. Dayak manyağı olursunuz orada hiç bulaşmayın. Acemilikte oranın temposuna, askeri düzene vs. alışmaya çalışın. Dağıtım iznine gidince hemen ilk günü bir terzie uğrayın, çok dar olmayacak şekilde daraltın kıyafetlerinizi. Sakın aşırı daraltmayın, ölçülü davranın. Dayak yersiniz benden söylemesi.
  • usta askerler veriyor. 3 aşağı 5 yukarı çok orantısız bir vucudunuz yoksa tam dengini veriyorlar ellerinde varsa. boyunu kilonu söylüyorsun ona sana veriyor. benimkiler tam olmuştu ne dar ne çok geniş. hafif bir potluk olacak oda normal zaten. askerliğim boyunca hiç terziye vermedim. ama siz siz olun uzun dönemlerin yaptığı gibi kamuflajı tayt gibi yaptırmayın çok iğrenç duruyor.
  • Valla ben de acemilikte bol kamuflajla dolaşmıştım :) Genelde herkes öyle dolaşıyor.Ustaya gidince anlıyorsun ama bunu :)
  • üzerine cuk diye oturan kamuflaj hayal etme, o kalabalıkta kimse senin derdini dinlemez. acemi birligi biter çarşıda terziler alışkın istedigin gibi yapıyorlar.

349.kd dedenden selamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.