Bir kamu kurumuna web sitesi hazırlıyorum. Kurum bir eğitim kurumu ve sitede kitap tavsiyesi bölümü var. Bu kitapların tanıtım sayfasından o kitabın kitapyurdu.com'daki satış sayfasına link vermeyi düşünüyorum. kitapyurdu.com da sizin yolladığınız ziyaretçinin gezdiği sayfa adedine göre tıklama komisyonu, eğer yolladığınız ziyaretçi o kitabı alırsa extra bir komisyon veriyor. Ya da kurum bir eğitim kurumu olduğu için eğitimle ilgili reklamlar olabilir, mesela dersane, kolej vb. özel eğitim kurumlarının reklamı alınabilir diye düşünüyorum.
Hiçbir kamu kurumunun sitesinde diğer kamu kurumlarına verilen linkler dışında herhangi bir reklam görmedim. Ancak reklam alınamayacağına dair de bir mevzuat yok sanırım. Ve kamu kurumlarının yayınladıkları gazete, dergi gibi yayınlarında reklam bulunduğuna çok defa rastladım. Aceba internet sitesine reklam almaları da serbest mi? Kurumun da bu konuda bir bilgisi yok.
Bu konuda bilgisi ya da fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim..
tabii ki yasak bunu sormana gerek yok ki.. sadece Bir kamu kurumunun web sayasına girmen yeterli ama tabi bulamadım ki dersenwww.emekli.gov.tr
Arkadaşım kendinden emin bir tavırla "tabii ki yasak" derken bildiğin bir yasa, yönetmelik vb. birşey var da ona göre mi konuşuyorsun yoksa kamu kurumlarının sitesinde hiç reklama rastlamadığın için mi böyle deyip çıkıyorsun? Eğer kamu kurumlarının sitesinde hiç reklam görmediğin için böyle bir fikir yürütüyorsan bunu ben de biliyorum ve ilk mesajımda belirttim. Hiçbir kamu kurumunun sitesinde reklam bulunmaması yasak olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca kamu kurumlarının web sitelerinde olması ve olmaması gereken şeylerle ilgili bir-kaç resmi yazıya ulaştım. Sadece T.C yasalarına, ahlaka aykırı içerik barındırmaması, böyle sitelere link verilmemesi, Türkiye ve Atatürk ile ilgili bir bölüm bulundurulması, yazım kurallarına dikkat edilmesi vb. koşullar var, "reklam alamazlar" diye bir ibare yok. Ama ben yine de benim ulaşamadığım başka bir resmi yazı ya da bu konuda resmi bir bilgi var mıdır diye merak ediyorum, o maksatla da başlığı açtım ve foruma sordum.. Elbette fikirleri de merak ediyorum ama fikrini bilgisi zanneden ve öyle ifade eden fikirleri değil..
ben yasak değil diye biliyorum,hatta gördüm gibime geliyor,ama adresi hatırlamıyorum şu an..
siteyi yaptıgın kuruma sorsana u konu hakkında bir fikirleri yok mu?
yasaktır sanırım..meclisspor formasına reklam aldı diye kıyamet kopmuştu...tarafsızlık bakımında reklam almazlar herhalde...
Keşke adresi hatırlayabilsen savasay, ne güzel örnek olurdu..
Siteyi yaptığım kurumun da bu konuda net bir bilgisi yok hussoloji, yasak olduğuna dair resmi bir yazı falan yok ama onlar da bilmedikleri bir ayrıntı olabileceğini düşünerek biraz çekiniyorlar..
Bu arada niye öyle düşünüyorsun ki Ağlamak, reklam almak taraf olmak değilki, sonuçta kurum bu reklamdan para kazanacaksa ne kadar güzel bir olay, ben yetkili kişi olsam cezalandırmak yerine ödüllendiririm walla o kurumu.. Bizim memleket bir garip, bir ara kendi bilgi birikimiyle uçak yapıp uçuran adamı da alıp değerlendirecekleri yerde adama ceza vermişlerdi hatırlarsanız.. Komik walla. İnsan iyi birşey yaptığı için cezalı duruma düşebilir bu ülkede.. O bakımdan kuruma gelir sağlayacak reklamları almadan önce devlet babaya yük olmadık, kuruma finansman sağladık diye sakata gelir miyiz bilgi almak istedim bu konuda. Umarım bir bilen çıkar..
walla ben tasarlayan firmanın en altta logosunu görmüştüm bir kamu sitesinde. ama normal şekilde reklam veriliyor mu bilmiyorum. Bakmak lazım. Bende merak ettim şimdi! Bir kamu siteside ben yapıyorum ve kendi eklamımı vermek için anlaşmıştım!
Aceba en doğru bilgiyi nerden alabiliriz .. by ThundeR bir de sen sorsana sitesiniz hazırladığın kamu kurumuna, belki onların bilgisi vardır...
Bir bilgi alabildin mi By ThundeR ?
quote:
Orijinalinden alıntı: by ThundeR
walla ben tasarlayan firmanın en altta logosunu görmüştüm bir kamu sitesinde. ama normal şekilde reklam veriliyor mu bilmiyorum. Bakmak lazım. Bende merak ettim şimdi! Bir kamu siteside ben yapıyorum ve kendi eklamımı vermek için anlaşmıştım!
Tasarımı yapan firmanın en alttaki minik logosu "reklam" statüsünde değil yalnız. O logo eklentisi sözleşme olarak anlşma içersinde yer alıyor. Yani o minik logoyu baz alarak düşünme bu reklam alma olayını.
Bu soru cevapsız kalacak sanırım..
konunun tasarımla bir ilgisinin bulunmamasından kaynaklanmakta ....
hukuk forumlarına sormayı denesen bi de ...
Kusura bakma Ozgür. Artık eskisi gibi pek sık giremiyorum özel işlerden dolayı. Yok. bilgileri yokmuş. Ama sanırım ufak bi logo atarım bende aşaıya. o şekil yani. Slmlr.
quote:
Orijinalinden alıntı: ozgur77
Bu soru cevapsız kalacak sanırım..
Önemli değil by ThundeR, teşekkürler sorduğun için.. Kolay gelsin..
arkadaşım bildiğim kadarı ile yasak değil http://www.izmir-tarim.gov.tr/ burası izmir tarım il müdürlüğü nün web sitesi burada reklam var reklam verme şartnamesi bile hazırlamış adamlar ayrıca bende bi resmi site hazırlıyorum bizde reklam alacağız son olarak bu soruyu hukuk forum larındaki hukuk çulara sormak daha mantıklı gibi geliyor...
Sağolasın abormen. Uzun süredir cevap aradığım konuya çok güzel bir örnek oldu. Serbest olmasa bu kadar açıktan yayınlayamazlar. Hem reklam verme şartnamesinin bulunması falan bu fikri daha da doğruluyor. Hukukçuların bu konu üstüne fazla birşey söyleyeceğini sanmam. Çünkü onlar da yasa ve yönetmeliklere göre yapıyorlar bütün açıklamalarını.. Zaten bizim tereddütümüz de bu konuda bir yasa ya da yönetmelik bulunmamasından kaynaklanıyor..
KAMU KURUMLARI İNTERNET SİTESİ KILAVUZU (Ağustos 2006 )' nun 4.2.2. bendine göre
Site tasarımının özel bir kuruluşa yaptırılması durumunda, sayfalara tasarımcı kuruluşa ait reklam içeriği bulunmamalıdır. Sayfalar tasarımcı kuruluşun logosunu ve/veya adını içermemelidir. Sadece site ile ilgili sorunlarda erişim adresi olarak tasarımcı kuruluşa ait bir e-posta adresi verilebilir.