Bildirim
kameraya optik zoom unu arttırma?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
aynen öyle.. ben yapıyorum. ama eski zoom kalitesinden ödün veriyorsun. 2 katına çıktığı doğru olsa da, sınırları zorladığında netlik kalitesinden ödün veriyorsun... ancak kısa mesafelerde çok işe yarıyor. Kısa mesafede sınırları zorlasan da netliği yakalayabiliyorsun. -
bu lensler kaç para ve panasonic için varmı? -
Panasonic marka var mı bilmiyorum, ancak "digital" olması yeterli. Bendeki "telekonverter digital" diye geçiyor. Markası kameramın markasından farklı bir lens. Ama kullanabiliyorum. Fiyatları 100 us. dolara yakın. Yurtdışında da çok farklı değil. 60 us. dolar civarında diye biliyorum. Ankara ve İstanbul'da bulabilirsin. 3x tipleri çok daha pahalı. -
benim bildiğim optik zoomun artmasında netlik bozulmz dijital zoom attırıdığında netlik bozulur yanılıyormuyum? ayrıca bu mercekleri internetten alabileceğimiz bir site varmı? -
olympus için c310 için varmı?_ -
Yaw S1 ıcınde varmı desem ayıp olur mu? -
quote:
Orjinalden alıntı: Cou_de_GraCe
Yaw S1 ıcınde varmı desem ayıp olur mu?
olmazmı var tabi.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=319751&is=REG
bunu kullanırsa zoom gücün 1.6x artar. yani 16x optik zoom yaparsın.
-
Her makinenin belirli uzaklığı netleştirme kapasitesi var. Bu ayarın bir ismi, tanımı vardır ama ben bilmiyorum. Netlik bozuluyor ama bu her uzaklık için geçerli değil. Misal, 2x converter taktığımda 300 mt sonrası net görülmüyor. Bu söylediklerimden hiç bir işe yaramıyor anlamı çıkarmayın lütfen. Çünkü ben memnun olduğumu söyleyebilirim. Çok işime yarıyor.Bu lensler ille de şu makina için bu makina için şeklinde satılmıyor. Dijitalse dijital olarak alıp kullanıyorsun. Alırken dikkat edilecek tek husus objektif çapı. Yani 37 mm ise bunu belirtmek zorundasınız. Ayrıca 1.6x ise bu 16x anlamına gelmiyor. Misal, kullandığın makina 4x optik zoom yapabiliyorsa ve 1.6x telekonverter almışsan kapasite 6,4x 'e çıkıyor. İnternet ortamında bulunabildiği gibi mesela Ankara Soysal pasajda(üst kat) da bulunabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorgu -- 22 Mart 2005, 12:15:46 > -
Hayır optik zoomun artması görüntüyü bozar. Araya giren her lens elementi ışık geçirgenliğini azaltacak ve kaliteyi düşürecektir. Ama bunun dijital zoomdaki bozulmayla alakası yoktur. Fotoğrafı duvara yansıttığınızda farkedebileceğiniz bir fark bu.
quote:
Orjinalden alıntı: khaos
benim bildiğim optik zoomun artmasında netlik bozulmz dijital zoom attırıdığında netlik bozulur yanılıyormuyum? ayrıca bu mercekleri internetten alabileceğimiz bir site varmı?
-
Sorgu::"Her makinenin belirli uzaklığı netleştirme kapasitesi var. Bu ayarın bir ismi, tanımı vardır"
yanlış değilsem net alan derinliğ deniyor ana belli mesafeler arası net onun önünde ve arkasında kalan yerler flu çıkıyor -
kodak dx 6490 içinde varmı acaba -
quote:
Orjinalden alıntı: rebel_rude boy_X
olympus için c310 için varmı?_
-
ben bulamadım ya kodak dx 6490 için
-
Peki sizlere bir soru arkadaşlar,makinaların içindeki orjinal lens sistemine müdahale edip ilave lensler takmak ne kadar sağlıklı olur?Performansa olan etkisi bu riski almaya değer mi?
Benim fikrim değmez...Bırakın makinanız orjinal kalsın...
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- su arıtma cihazı atık su durmuyor
- arçelik kahve makinesi resetleme
- philips şarjlı süpürge sürekli şarjda mı kalmalı
- çamaşır makinesi amortisör arızası nasıl anlaşılır
- tıraş makinesi kesmiyor ne yapmalıyım
- en iyi dumansız elektrikli izgara
- en iyi baskül
- en iyi ütü markası
- en iyi su arıtma cihazı
- en iyi lazer epilasyon aleti
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X