Arkadaşlar,yeni bir video kamera almak istiyorum.Ancak önemli bir sorun var; format olarak Mini DV mi alayım DVD mi?Öncelikle bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.Eğer mini DV alırsam Sony DCR-HC 27E, DVD alırsam Sony DCR-DVD 109E veya Sony DCR-DVD 306E modellerini almayı düşünüyorum. Sistem formatı ve modeller konusundaki düşüncelerinizi,artılarını ve eksileriyle birlikte bekliyorum.Saygılar...
Pratik olsun diyorsan ve montajla falan da uğraşmayacaksan MiniDV almak hamallık olur. Artık yeni programlar sayesinde dvd ile de montaj yapılabiliyor zaten...Model seçimi de sana kalmış. Sony'nin sitesinde cihazları karşılaştır butununa basman yeterli....
Mini DV görüntü kalitesi olarak biraz daha kaliteli olsa bile artık çok uğraştırıcı bir teknoloji olarak kaldılar diğerlerinin yanında.. DVD'li bi camcorder alıcaksan fiyat aralığını belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz..
arkadaşlara katılıyorum. Mini DV'ler de çok kaliteli ancak bilgisayarda dijital ortama aktardığında ne kadar da olsa kalite kaybı olabilir. ama olmazsa bile uğraşmana değmez... DVD'li modelleri tercih et bence...