Şimdi Ara

KAMERA/PANEL PROJEM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT:Bu projeyi yazacak daha iyi bir yer bulamadım varsa söyleyin lütfen hemen taşıyım !!!

Benim bir projem var.Elimde eski tabletten çıkma bir tablet panelim var ama bu panele nasıl görüntü vereceğimi bilmiyorum.https://i.hizliresim.com/oVdmLb.jpg

Bir kamera yardımıyla elde ettiğim görüntüyü anlık olarak (kaydetmeden) ekrana yansıtmayı düşünüyorum.Çizimim bu biraz kötü ama idare edin.https://i.hizliresim.com/g6PGE2.png

Bana bu konuda yardımcı olur musunuz lütfen ???

• Görüntüyü işlemesini sağlayacak işlemci kart çip vs yoksa üzerinde işine yaramaz.
  • Görüntü dönüştürücü yoktu direkt tabletin anakartına bağlıydı o sarı şerit kablo.Anakartıda duruyor.
    Peki görüntüyü işlemesini sağlayacak kartı nasıl alabilirim.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-389A88529

Görüntü dönüştürücü yoktu direkt tabletin anakartına bağlıydı o sarı şerit kablo.Anakartıda duruyor.
    Peki görüntüyü işlemesini sağlayacak kartı nasıl alabilirim.
    O çip zaten tabletin anakartında bulunuyor. Anakart o işlemleri yapıyor yani. Pek bilmiyorum ama bana ikinci el tablet anakartı vs bulmadan bu iş çok zor gibi geliyor.
  • Tabletin anakartı da duruyor zatende bunu bi pas geçelim.
    Aliexpreste satılıyor lcd panel + görüntü dönüştürücü kart.Peki bunlardan alsam birde kamera alsam bu kameradaki görüntüyü nasıl aktaracağım ekrana.Ve nasıl bi kamera almalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-389A88529

Tabletin anakartı da duruyor zatende bunu bi pas geçelim.
    Aliexpreste satılıyor lcd panel + görüntü dönüştürücü kart.Peki bunlardan alsam birde kamera alsam bu kameradaki görüntüyü nasıl aktaracağım ekrana.Ve nasıl bi kamera almalıyım.
    Kamerayı, görüntü dönüştürücüye bir şekilde bağlayacaksın işte görüntü dönüştürücü dediğin şeyin zaten o işlemi yapıyor olması lazım yani içinde çipseti vs olacak senin tek yapacağın şey kamerayı alıp hdmi veya işte her neyse o tarz bir kablo ile bağlamak olacak.

Elindeki kameranın çıkışlarına uygun bir dönüştürücü alman gerek.

Yani dönüştürücüye ekranı bağlayacaksın o dönüştürücüde de kamerayı bağlayabilmen için mesela hdmi girişi olacak kamerada ise hdmi üzerinden görüntü aktarabilmek için çıkış ve desteği lazım.

O görüntü dönüştürücü kartı pek incelemedim açıkçası ama elimde eski tip kamera var 2001 den kalma sanırım S video çıkışlıydı bunu bilgisayarımdaki eski tip tv kartı (gene 2002 den filan kalma normal antenden tv izlemek için kullanıyorduk eskiden bilgisayar üzerinden hatta cine 5 filan şifreliydi onu kırıyodu) ye vererek bilgisayara anlık görüntü aktarmıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde Lcd panel yapımı(?)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesin bir proje örneği varsa yapabilirmi bi arkadaş ???
  • İnternette benzer şeyler var sanırım videolara baktın mı hocam?

Seninkinin tek farkı hdmi girişinden uydu alıcısı veya bilgisayar bağlamak yerine kamera bağlamak olacak?
  • Aynen tek farkı kamera bağlamak olacak ve uzun kablolu bir kamera şu araçlardaki geri görüş kamerasi gibi küçük bisey ismini bilmiyorum.Fakat öyle bir kart bulamadım bütün kartlar paneli televizyona çevirmek için uydu girişli.Öyle bir kart bulsam bile her kart her panele uyumlumu bilmiyorum.

Aceba bu kartın devresi varsa kendim yapabilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 7 Ağustos 2018; 17:9:23 >
  • Çok zor ve pahalı bir iş
  • Neye çok pahalı dediniz anlamadım.Bu arada fiyat sıkıntım yok hocam istediği kadar pahalı olabilir

• Up.

• görüntüyü alıp direk panele yansıtamazsın sen sanırım güvenlik kamerası bağlamak istiyorsun panele?
    bunun için gpu ve cpu ya ihtiyacın var + bu donanımın çalışması için yazılıma ihtiyacın var.Sen bu projeyi ticari amaçlımı yapmak istiyorsun?
  • Evet birnevi ticari amaçlı diyebiliriz.Nasıl yapabileceğim hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389A88529 -- 7 Ağustos 2018; 22:43:37 >
  • duya lamba takmayı biliyor musun?

direkt bodoslama dalmışsın da,o projeyi yapmak için 500fırın ekmek daha yemen gerekiyor gibi gözüküyor.

• Bilmeyen herkes de konuşmuş he. Basit iş. İhtiyacın olan öncelikle elindeki panele uygun bir lcd driver devresi edinmek. Panelin tam modeliyle falan ararsan bulabilirsin. Bu devrenin RCA girişi olursa çok daha rahat edersin. HDMI veya DVI inputlu falan olursa araya digital to analog converter çözmen lazım bir de. Ondan sonra sıradan bir güvenlik kamerası alacaksın. Bu kameranın BNC çıkışı olacak. BNC to RCA bir adaptörle kamerayı driver devrene gireceksin. Bitti gitti.
  • em2018 E kullanıcısına yanıt
    Siz benim kim olduğumu bilmeden nasil böyle yorum yapabiliyorsunuz.Ben senelerdir elektronik ve yazılımla uğraşıyorum sorunuzun cevabına gekirsek evet biliyorum.Ekran konusunda ise çözemediğim bir sorun oldu ve buraya danıştım eğer yazamayacaksam sorunlarımı bu forumun ne anlamı var ???

• şimdi ben buraya gelsem desem ki, kamyon tekeri buldum arkadaşlar. aha bu da kamyon egzosu. düşündüm kamyon yapmaya karar verdim desem,

millet bana kıçıyla gülmez mi? Güler. E senin yazdığında benzer bişey. yıllardır elektronikle uğraşan adam öyle bir soru yazmaz.bimden aldığı 3liralık dondurmasını yiyip gaza gelmiş bir liseli olma ihtimalin daha yüksek.

• Koios kullanıcısına yanıt
    İlk önce cevabınız için teşekkür ederim hocam.
    İlk mesajımdaki attığım 1 link panelin arkası bütün seri numaraları gözüküyor buna uygun bir kart örneği verirseniz çok makbule geçer.Ben böyle bir kart buldum ama HDMI girişli çevirici önemli değil alırım fazla pahalı bişey değil.Kart şu :https://www.direnc.net/tfp401-hdmidvi-decoder-to-40-pin-ttl-breakout-without-touch-adafruit?lang=tr&h=364495f0&gclid=CjwKCAjwhqXbBRAREiwAucoo-zDB-hsKr5UPkAoK4DsSJ8-6ItiCH2Z89GqFYhpr15CAPCBNmf2RXxoCxhwQAvD_BwE

Kullanacağım kamerada araç geri görüş kamerası olacak örneğin şu kamera gayet uygun:
    www.hepsiburada.com
    Üniversal Plakalık Tip Araç Geri Görüş Kamerası Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/universal-plakalik-tip-arac-geri-gorus-kamerasi-pm-otcamcar2

Ve tekrardan teşekkür ederim biz gençlerin sizin gibi yardımsever ve destekçi kişilere ihtiyacı var.Sadece bizim değil Türkiyenin geleveği ve gelişimi için ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.