Şimdi Ara

Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim bilgisayarım Monster Tulpar t5 v4.1. Cihaz da ekran kartı olarak GTX970m bulunmakda. Görüntü çıkışları konusunda ise ulaşabildiğim en detaylı bilgi şu şekilde ;
    “Görüntü çıkışı olarak HDCP destekli 1 adet HDMI 1.4, 2 adet Mini Display Port versiyon 1.2'ye yer verilmiş.”

    Araştırdığıma göre 1.4 standartlarına uyan HDMI bağlantısı Full HD 144 Hz değerini verebiliyor, gerçi nerede baksam 1.3/ 1.4b yazıyor. Sanırım bu 1.4'ü de kapsıyordur diye düşünüyorum. Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum.

    Diğer konu ise mini display port. Bu portu ne kadar araştırsam da bir şey anlayamadım. Apple’ın çıkardığı bir bağlantı türü olduğunu öğrendim. Bendeki sürümü 1.2 , ancak bağlantı özelliklerini araştırdığımda mini display port olarak değilde display port olarak karşıma çıkıyor. Mini ile normalinin aynı olduğunu varsayarak, bu çıkışında 2K çözünürlükde 160 Hz'e kadar destek verdiğini görüyorum. Bu konuda da benimle bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.Gerçekten karışık bir mevzu.

    Son olarak da yeni bir monitör almak istiyorum. Bütçem 1800 lira dolaylarında. En kötü ihtimalle full HD, 1(ms) gecikme süresi olan bir monitör almak istiyorum. PUBG, H1Z1, CS GO gibi FPS tarzı oyunlar oynadığım için 1(ms) olması oldukça önemli. Ekranın Curved ya da düz olması sorun yaratmaz, yeniliklere de açık bir insanım. Ama görüntünün de güzel olmasını isterim. Sonuçta sadece oyun oynamıyorum. Film izlemek ve proje hazırlamak da sık sık yaptığım şeyler arasında. Kısacası renk doygunluğu da önemli bir nokta. Bu açıdan düşünüp araştırdığımda VA panel monitörler mantıklı gibi geldi. Tn ve IPS arasında bir teknolojiymiş. Bu konuda çok bilgili değilim o yüzden sizlere soruyorum, şimdiden teşekkürler.


    Not: İnternet kafede BenQ XL2411’i deneyimledim. TN panelmiş. Şu anda neredeyse tüm oyuncuların kullandığı monitör. Çok da fena değildi görüntüsü. Açıkcası oyun oynarken inanılmaz keyifliydi. Ancak araştırdığımda bu monitör HDMI bağlantısında 144 Hz alamıyormuş ve DVI-D’ ye ihtiyaç duyuyormuş. Benim bilgisayarımda bu port bulunmamakda. Araştırınca mini display portu DVD-D'ye ve HDMI’a hatta VGA’ya bile dönüştürebiliyormuşuz. Ancak kayıplar oluyor mu, bir sınırlaması var mı bunu da merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QART -- 14 Nisan 2018; 5:14:26 >







  • Bir tarafı mini bir tarafı dipslayport olan kablolar var onlar sizin işinizi görecektir. Monitör olarak ta va panel Samsung alabilirsiniz. Cfg73 serisi curved ve cfg70 serisinin güncel halidir. Veya Samsung un curved olmayan tn ls25hg50 modeli mevcut ona bakabilirsiniz fiyatı da daha uygundur. Tn alacaksanız da viewsonic xg2402 tavsiye ederim, tn ler arasında en iyi görüntü veren modellerden biridir. Kullandığınız benq xl2411 de dp Portu yok ve siyah gösterimi konusunda biraz kötü diğer tn lere nazaran ama diğer renklerde güzel.



    Zamanında çektiğim foto buldum soldaki tn Benq sağdaki tn viewsonic





    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi



    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi

    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi



    Bu da tn ve va yan yana





    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi

    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi

    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi



    Ayrıca unutmadan belirteyim, va panellerde ghosting oluyor. Test ufo ekranında anlaşılıyor ama ben oyunlarda rahatsız edici bir olayla karşılaşmadım.



    Tn panel viewsonic



    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi



    Va panel benq





    Mini Display Port nedir ve Monitör Tavsiyesi



    Bu ghosting sorunu tepkine süresinden ötürü bütün va panellerde mevcut. İps panellerde de var ama tn den biraz daha az oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 14 Nisan 2018; 9:44:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Ruhsuz__ teşekkürler hocam baya güzel olmuş resimler. Açıkçası ViewSonic tn Va panel ile yarışır düzeyde görünüyor ver çok da hoş. Va panelleri biraz daha araştırdım ve 1ms olayı onlarda daha farklıymış. Her halükarda tn paneller daha hızlı ve daha stabiller miş. E tn panellerinde çok güzel görüntü sunan versiyonları var olduğuna göre tn panel almak daha mantıklı gibi gelmeye başladı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QART -- 14 Nisan 2018; 20:59:59 >
  • Başka önerisi yada yorumu olan yokmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de şu sıralar monitör bakıyorum ve bugün indirime giren MSI Optix MAG27CQ Curved QHD monitörü gözüme kestirdim. Elimde Monster Tulpar T5 V10.1.1 mevcut. Üzerinde sizin cihazda bulunan mini DP'lerden 2 tane mevcut. Monitör 2K ve 144Hz destekli VA panele sahip. DisplayPort 1.2 standardını destekliyor. Dolayısıyla buna uygun bir kablo kullanmak gerekli. Araştırmadan önce neredeyse DP 1.1 destekli bir kablo alacaktım. Fakat bu kablo 2K'da maksimum olarak 75Hz verebiliyor. Dolayısıyla monitörden tam performans alabilmek için monitörün ve PC nin özelliklerine göre bir kablo almakta fayda var. Fakat piyasada çok az mini DP to DP kablo mevcut. Olanlardan bulabildiğim kadarıyla da 1.1 standardını destekliyor.
    Şuan araştırmaya devam ediyorum. Uygun bir kablo bulursam buradan paylaşırım.
  • QART kullanıcısına yanıt
    Mini DP fiziksel olarak daha küçüktür. Onun dışında normal tam boy DP'tan farkı yoktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende aynı durumdayım t5 20.1 2021 de aldım ve kendime güzel bir çalışma ortamı oluşturmak için 2 monitör bağlamak istiyorum. çok yararlı bilgilerdi teşekkürler ama size bir adat daha sorum olacak acaba bilgisayarlarınız boştayken ısınıyor mu benim bilgisayarım ısınıyor gereksiz bir şekilde ara gaz gibi fan çalıştırmalar falan ve ön kasası hissediilir derecede ısı var kontrol merkezinden ısıına baktığımda ise 57 derece

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.