Şimdi Ara

Kamera kaydı olmazsa kanıtlayamıyoruz - Bu bir boşluk değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basıma bır vurup kacma olayı gelmıstı o olayla kamera kaydı olmazsa bır sey kanıtlanmadıgını ogrenmıs oldum ben o noktadakı aracları kundaklasam mesela ya da gıcık kaptıgımı çizsem bır ceza alamıyormusum o zaman sonuc bu mu oluyor :) ( Şahit var onu da takmayacaklar gıbı )




  • Tanık mahiyeti takdiri olan bir delildir, video kaydı bilgi taşıyıcısı olduğu için belge delilidir. Bir olayı ispat etmek için ikiside kullanılabilir.

    Burada kişinin bilinçli olması gerekli sadece arabada değil. İş yapacaksın sözleşmeli olacak para göndereceksin eft yi muhatabına açıklamalı yapacaksın. Mal teslim edeceksin temsilcinin selahiyetnamesi olacak imza alacaksın teslime dair. Arabada kameran olacak. Kaskon olacak. Evde sigortan olacak, iş yerine alarm sistemi kuracaksın. Güvenlik kameran olacak.

    Hayatın her aşamasında tedbirli olmak zorundayız. Hukuk sadece hakkını ispat edenin önlem alanın tedbirli olanın hakkını korur. Sen kendi hakkını korumak için işlem yapmazsan hukuk sana yardımcı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 22 Aralık 2023; 13:43:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Doğru tabi , ancak yarın obur gun kör bır sokakta kamera yok dıye baska ısler de yapıldıgında cok magdur olur ınsanlar, allah muhafaza




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr09 -- 22 Aralık 2023; 14:2:58 >
  • Jr09 kullanıcısına yanıt

    Somut kanıt olmadan taraflardan hangisinin beyanı doğru, hangisininki yalan hukuk bilemez. Şikayetçi olan da yalan beyanda bulunmuş olabilir, suçlanan da. İnsan beşerdir, şaşar. İnsanın tek başına sözüyle hukuk bina edilemez. Edilirse bir sürü insan masum olduğu halde cezalandırılmış olabilir. Hukuk delil yetersizliğinde suçlananı korur çünkü masum bir kişinin yalan beyanla hapis yatmasındansa, suçlu bir kişinin suçu ispatlanamadığı için ortalıkta dolaşması daha adil bir tutum olacaktır. Aksi halde adaletten söz edemeyiz.


    Sözün özü: Hukuk herkesi aynı anda memnun etmek zorunda değildir. Hukuk herkesi memnun etmek için değil, adaleti tesis etmek için vardır.


    Kuşkusuz insanın kurduğu her sistem gibi hukuk da kusursuz değildir çünkü içinde kusurlu olan insan vardır.


    Ve evet, ıssız bir köşede gaspa uğrasak, delil yoksa fail ceza almaz. Onun için uyanık ve her daim tedbirli olmak gerekir.





  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam , çok üzücü ancak dedıklerınzı de dogru - tersi de olabılır iftira olarak - Allah kımseyı bu durumlarla basbasa bırakmasın. Ne dıyelım. Ancak polisin x y z a b c sokaklarının hepsının o saatlerı ıcın kamera araması yapması gerekır dıye dusundum , bılemıyorum , uzak sokak bıle olsa belkı kamyonu gorur vs ner bıleyım. Sağlık olsun tekrar tesekkurler herkese ıyı gunler dılerım.

  • iddanı kanıtlamak zorundasın.hatta kamera ses kaydın olsa bile bunun kabul edilmediği haller var.bırak görüntünün olmamasını

  • efe80 E kullanıcısına yanıt

    Çok ilginç, kımsenın basına vermesın aman ...

  • Jr09 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Dediğiniz gibi burada hukuktan çok polise yani devlete ve belediyelere daha çok iş düşüyor. Mümkün olan her yerde kamera olsa fena olmaz. Polis devriyesi olmalı her yerde. geceleri de bekçiler eskiden olduğu gibi sokaklarda dolaşmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.