Şimdi Ara

Kalp çarpıntısı ve baş dönmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
78.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzer hadisele bendede başladı 3-4 ay önce

kalp çarptıntısı çok şiddetli idi , gittim kardiyolğa sadece kalbim hızlanmış ... b12 eksikliği vardı , ama ondan olmaz dedi tansiyon falanda hep normal , hatta iki gün kalp dinleme cihazı takıp dinledi adam beni , 120 lere falan çıkıyor atışlar ama neden bulumadılar neyse b21 vitamini + kalp için bir ilaç verdi ( b21 vitaminle düzelmiş ) 3-4 ay sonra birdaha bakarız dedi

kullandım bir süre düzeldim sayılır ama geçen ay yine başladı çarpıntılar ve işin kötüsü busefer birde baş dönmesi gibi bişey var , özellikle kafayı sağa sola çevirince dönüyor gözlerde odaklanma zorluğu bulanık görme gibi hadiseler ve sanki duymadada problemler var gibiydi ... norologta aldık soluğu hiç bişe çıkmadı , orta kulak iltihabı olabilir diye hap verip gönderdiler .. şuan çarpıntı pek yok gibi ama baş dönmesi odaklanma zorluğu gibi problemlemlerim var

• quote:

Orijinalden alıntı: kelli felli

kulak çınlaması haricinde ki söylediğiniz birçok belirti bende de var,özellikle yüksek tansiyon kalp sıkışması ve aldığım nefesin yeterli gelmemesi gibi,yemek yedikten sonra kendini bariz belli ediyor mesela,bende kalple ilgili testleri yaptırdım bişey çıkmadı,sanırım psikolojik,yaş 21 , 2-3 kg fazlam vardır belki

-hiçbir zaman uykumu almış şekilde kalkamıyorum,çoğu zaman uykuluyum,uykuya dalmada zorluk çekiyorum
    -olmayacak şeyler stres yapar,ufak tefek şeylerden bıkkınlık geliyor,sıkılgan bi yapım var
    -herzaman enkötü olasılığı düşünürüm
    -sürekli bir tatlı yeme isteği var,spor yapmasam obez olurum
    -kalabalık içinde son zamanlarda kendimi nedense rahatsız hissetmeye başladım,eskiden bu yoktu mesela,çok rahattım,şimdi sadece yakın arkadaşlarımın arasında rahat hissediyorum.
    -pc ile pek tabii ki boş zaman olduğunda fazlasıyla ilgiliyim.
    -şu sıralar unutkanlığım had safhada.

Bendeki belirtiler bunlar,sanırım depresyon belirtileriyle uyuşuyor ama sağlığı bu kadar etkilemesi hayret verici.

söylediklerinin tıpatıp aynısı bende var birde kalbim sancılanıyo nefes falan alamıyorum bembeyaz oluyo suratım adım dahi atamıyorum ama doktorlar bi'şey bulamadı stresten yorgunluktan olur dedi gönderdi

• quote:

Orijinalden alıntı: kreynian57

benzer hadisele bendede başladı 3-4 ay önce

kalp çarptıntısı çok şiddetli idi , gittim kardiyolğa sadece kalbim hızlanmış ... b12 eksikliği vardı , ama ondan olmaz dedi tansiyon falanda hep normal , hatta iki gün kalp dinleme cihazı takıp dinledi adam beni , 120 lere falan çıkıyor atışlar ama neden bulumadılar neyse b21 vitamini + kalp için bir ilaç verdi ( b21 vitaminle düzelmiş ) 3-4 ay sonra birdaha bakarız dedi

kullandım bir süre düzeldim sayılır ama geçen ay yine başladı çarpıntılar ve işin kötüsü busefer birde baş dönmesi gibi bişey var , özellikle kafayı sağa sola çevirince dönüyor gözlerde odaklanma zorluğu bulanık görme gibi hadiseler ve sanki duymadada problemler var gibiydi ... norologta aldık soluğu hiç bişe çıkmadı , orta kulak iltihabı olabilir diye hap verip gönderdiler .. şuan çarpıntı pek yok gibi ama baş dönmesi odaklanma zorluğu gibi problemlemlerim var

Yukardaki mesajımı 1 sene önce attım ama herhangi bir ilerleme-gerileme olmadı bu arada özellikle ikinci paragrafta yazdıkların bende de var,bende ki kalp çarpıntısı daha çok anlık oluyor,kalp normal atarken bi anda sanki son sürat koşuyormuşçasına çarpıyor(1 saniye falan) sonra eski haline geliyor,neyse ki panik atak krizi falan çıkmadı.

Ayrıca bi algıda yavaşlıkta söz konusu,eskisi gibi hızlı öğrenemiyorum,nası desem komplike şeyler düşünürken zorlanıyorum,beynim eskisi gibi değil garip bir tabir olucak ama sanki kafamın içinde bir havuz var ve beynim o havuzda dönüp duruyor.

• nette araştırırken donanimhaberimizde varmış zaten

bendede arada nefes darlığı kalp çarpıntısı geliyor... geçen çay içiyoduk armut koltuklar var oda oturuyoz arkadaşla, birden ayağa fırladım çünkü gogsume bi basınç geldi sanki 2 kalp varmış gibi sonra ayakta 2 tur attım oturdum yine başladı dedim gidecem kalp krizinden heralde neyse yine ayağa kalktım ne lanet şeyse ayakta bir o yana bir bu yana giderken geçiverdi sonra ara ara yaşıyorum bu durumu kötü birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelli felli

quote:

Orijinalden alıntı: kreynian57

benzer hadisele bendede başladı 3-4 ay önce

Yukardaki mesajımı 1 sene önce attım ama herhangi bir ilerleme-gerileme olmadı bu arada özellikle ikinci paragrafta yazdıkların bende de var,bende ki kalp çarpıntısı daha çok anlık oluyor,kalp normal atarken bi anda sanki son sürat koşuyormuşçasına çarpıyor(1 saniye falan) sonra eski haline geliyor,neyse ki panik atak krizi falan çıkmadı.

Ayrıca bi algıda yavaşlıkta söz konusu,eskisi gibi hızlı öğrenemiyorum,nası desem komplike şeyler düşünürken zorlanıyorum,beynim eskisi gibi değil garip bir tabir olucak ama sanki kafamın içinde bir havuz var ve beynim o havuzda dönüp duruyor.

Doktora gitmedinizmi hiç beloc yazıp yolluyolar genelde bu tür vakalara

• panik atak galiba kardeşim. 1 haftadan beri bende çekiyorum sıkıntısını ara ara.
  • dert etmeyin bendede var 1 aydır yeni başladı çarpıntı öle düşünüyordum kara kara sonra aklıma zaten birgün ölmeyecekmiyiz sorusuna evet cevabını verince aklıma CEM YILMAZ GELDİ " koy g... rahvan gitsin" :)) bazende düşünüyorum belkide bu dünya bir cehenlem acımızı çekiyoruz ve cezamız bitince gerçek dünyaya gidiyoruz ;)
  • Konuyu hortlatmis arkadas bende ekliyim.bende cabuk yorulma, durup dururken carpinti, nefes alamiyomuş hissi , ellerde uyuşma ,sersemlik hissi, yokuş çikamama yada cikarken feci carpinti ve ayaga kalkip tuvalete gidince yada yemek yiyip ustune hareket edince carpinti oluyodu 132 gordum nabizda..gitmedigim doktor psikiyatrist vs. Kalmadi. kan degerlerime baktirmadim fakat cok iyi bir dahiliye doktoru kan aldirmana bile gerek yok git b12 vitamini al dedi.ictim biraktim bi faydasini gormedim pek fazla fakat bu aralar benim durum nüksedince yine basladim icmeye.ictigimin ertesi gunu sikayetlerim azalarak devam etmeye basladi.şuan 5. Gun carpinti oluyo ama mesela ayaga kalkimca eskisi gibi bam güm atmiyo nabzim duzene girmeye basladi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efor sarf ettiğimde çarpıntı, bacaklarıma kramp girme ve aşırı derecede yorulma gibi nedenlerle istanbulda özel hastanede ekg, efor ve eko çekildi sorun olmadığı söylenildi ve beni psikolojiye sevk ettiler.Olan 400 TL civarında parama oldu.Bugün sıradan bir devlet hastanesinde aynı işlemler yapıldı ve mitral kapak yetersizliği çıktı.Efor testinde 2.5 dk'lık 5.4 km/saat hızla koşabildim ve en son kalp atışı 196 tansiyon 19/3 idi

Kalp kapakçığınızda sıkıntı olabilir.Her şey psikolojik olmayabilir.Doktorlara güvenmemek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Efor sarf ettiğimde çarpıntı, bacaklarıma kramp girme ve aşırı derecede yorulma gibi nedenlerle istanbulda özel hastanede ekg, efor ve eko çekildi sorun olmadığı söylenildi ve beni psikolojiye sevk ettiler.Olan 400 TL civarında parama oldu.Bugün sıradan bir devlet hastanesinde aynı işlemler yapıldı ve mitral kapak yetersizliği çıktı.Efor testinde 2.5 dk'lık 5.4 km/saat hızla koşabildim ve en son kalp atışı 196 tansiyon 19/3 idi

Kalp kapakçığınızda sıkıntı olabilir.Her şey psikolojik olmayabilir.Doktorlara güvenmemek gerek

selam , benim durum dahada ağırlaştı :) tam 9 tane kalp doktoruna gittim holter vs. takıldı birşeyin yok dendi , kan aldıramadım yine panikten :) 2009 da yapılan tetkikte hafif kapak prolapsusu dendi ama o gunden beri hangi doktora gittiysem hafif kaçak bile yok sanırım ilk doktorun yanlış teşhisiymiş , uzun lafın kısası cabuk yorulmalarım merdiven cıkınca kalbimin atması yemek yiyince inanılmaz şişkinlik ve geğirme ayaga kalkınca carpıntı yatakta soldan sağa dönerken ufak yollu carpıntı falan devam ediyor kan değerlerimle alakalı yada anksiyete bozuklugu yuzunden oluyor buna kanaat getirdim.birkaç siteyi araştırdım benimle aynı şeyleri yaşayan bir sürü kişi gördüm fakat hepsi tüm tetkikleri yaptırmalarına ragmen psikolojik cıkmıs ilaçla düzelme göstermişler

• quote:

Orijinalden alıntı: atituti

quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Efor sarf ettiğimde çarpıntı, bacaklarıma kramp girme ve aşırı derecede yorulma gibi nedenlerle istanbulda özel hastanede ekg, efor ve eko çekildi sorun olmadığı söylenildi ve beni psikolojiye sevk ettiler.Olan 400 TL civarında parama oldu.Bugün sıradan bir devlet hastanesinde aynı işlemler yapıldı ve mitral kapak yetersizliği çıktı.Efor testinde 2.5 dk'lık 5.4 km/saat hızla koşabildim ve en son kalp atışı 196 tansiyon 19/3 idi

selam , benim durum dahada ağırlaştı :) tam 9 tane kalp doktoruna gittim holter vs. takıldı birşeyin yok dendi , kan aldıramadım yine panikten :) 2009 da yapılan tetkikte hafif kapak prolapsusu dendi ama o gunden beri hangi doktora gittiysem hafif kaçak bile yok sanırım ilk doktorun yanlış teşhisiymiş , uzun lafın kısası cabuk yorulmalarım merdiven cıkınca kalbimin atması yemek yiyince inanılmaz şişkinlik ve geğirme ayaga kalkınca carpıntı yatakta soldan sağa dönerken ufak yollu carpıntı falan devam ediyor kan değerlerimle alakalı yada anksiyete bozuklugu yuzunden oluyor buna kanaat getirdim.birkaç siteyi araştırdım benimle aynı şeyleri yaşayan bir sürü kişi gördüm fakat hepsi tüm tetkikleri yaptırmalarına ragmen psikolojik cıkmıs ilaçla düzelme göstermişler

Beni ankara gata'ya sevk ettiler.Yaptıkları anjiyo'da ölüyordum..

Holter cihazı takıldı 22 saatlik sürede 4 adet supraventriküler taşikardi bulundu (kalp 154'e çıkıyor kendiliğinden) birşeyin yok diyip yolladılar...

Geçen gün istikamet yedi bölük 20 dk boyunca çök kalk yat sürün falan derken 35 derece sıcaklıkta kendimi yerde buldum.Revire falan götürdüler pazartesi de ankara gataya tekrar sevk edeceklermiş.Sorunum psikolojikmiş miş..

Doktorlara güvenmeyin.Özellikle anjiyo olacaksanız çok dikkat edin.Anjiyo da verilen fosfor meğerse bana alerji yapıyormuş.Zor yetiştirdiler yoğun bakıma.2 gün yoğun bakımda kaldım

• Selam dostum gecmis olsun umarim sadece psikolojiktir .anjiyoda birsey cikmadi degil mi ? Benimde bazen yukseliyo 148 e banada psikolojik dediler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenus42 kullanıcısına yanıt
    mobilasyondan olabilir
  • Fenus42 kullanıcısına yanıt
    sıkıntı stresten uzak durmalısın her güb nir bardak papatya çayı içmelisin
  • yıllar geçmiş konuyu yenileyelim bende de 1 buçuk ay önce yani sigarayı bıraktıktan 1 hafta sonra halsizlik , yorgunluk ve iş yapmama tembellik baş gösterdi.pek önemsemedim geçer dedim 3-4 gün sonra gece film izlerken filmin tam sonuna doğru içimi kötü bir his kapladı ve hafif ateş basması ile kalbim deliği gibi hızlı atmaya başladı hafif terlemeye başladım geçer dedim biraz bekledim geçmedi çok korktum ve ambulans çağırdım ambulans geldi. görevli bayan sorunumu sordu fln anlattım durumu bana dil altı hapı ve kıçıma da bir iğne yaptı spor yap dedi gitti. aradab 2 gün geçti ki aynı hislerle birlikte yine durup dururken kalbim deli gibi hızlandı korktum ve yine ambulans çağırdım görevli bayan yine gelip sorular sordu by sefer tansiyonumu ölçtü ve 140/ 90 veya 80 gibi bir rakam çıktı. yine dil altı hapı yine kıçıma iğne ve yat uyu dedi. 3-4 gün sonrra tam geçti gerken durup dururken nefes darlığı , nefesimin yetmemesi ,yüzümde ateş basması ve kalbimin hızlı değil fakat kuvvetli bir şekilde atması olayları başladı. ayrıca iştahsızlık , yorgunluk , ayaklarım buz gibi oluyor, sol elim üşüyor, ufak tefek şeylere aşırı kızgınlık , konsantrasyon bozukluğu be unutkanlık gibi semptomlar göründü. bu sefer ambulans falan çağırmadım kendiliğinden geçti. fakat sonraki günlerde sıklığı arttı. ailemle konuştum annemde yüksek tansiyon olduğunu öğrendim ve internet araştırmaları ile yüksek tansiyonun genetik olduğunu öğrendim. lanet hastalık genetikmiş ve iyice çöktüm. sonraki günlerde kalbimin kuvvetli atımları arttı ve gün içindeki süresi arttı. nefes darlığım geçti fakat bu seferde kıpırdamaya korkuyorum ayağa kalkmak veya başka bir haraket yapınca zaten kuvvetli atan kalbim bu sefer birde hızlanıyor ve vuruşularını tüm vücudumda hissediyorum. yarın hastaneye gideceğim ne istiyorlarsa vericem yeterki şu sorun ne ise çözssünler bıktırdı beni bu olay. bu arada o filmin sonunu hala izleyemedim ve izleyecekmişim gibi de durmuyor.:( korkuyorum... ayrıca hafif fakat nadiren bende de kulak çınlaması oluyor. ha birde ilk kalp çarpıntılarım başlamadan bir önce ki gece bir hapşurdum ki burnum kanamaya başladı. %99.9 hipertansiyon dan şüpheleniyorum bakalım doktor ne diyecek :(

• kelli felli kullanıcısına yanıt
    kesinlikle bu olaylar başladıktan sonra aynısı bende de olmaya başladı. dikkat bozukluğu , zor öğrenme , unutkanlık , sürekli dalgınlık ve odaklanamıyorum aniden bunlar olmaya başladı. nedir bu lanet olasıca hastalık :(
  • atituti A kullanıcısına yanıt
    selam bende çabuk yorulma olmuyor fakat hafif bir haraket veya ayağa kalktığım zaman zaten kuvvetli atan kalbim iyice çıldırıyor (daha hızlı ve daha kuvvetli) atmaya başlıyor, çok az yememe ramen şişkinlik ve gaz oluşuyor. oturduğum yerde istirahatte bile gereğinden kuvvetli atıyor :(
  • Hepimize geçmiş olsun. Çok lanet ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık. Allah hepimizin yardımcısı olsun şifa versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen herkeze geçmiş olsun bugün doktora gittim doktorun dediğinden pek bişey anlamadım ama kan ve idrar testi yapıcaklar yarın. EKG çektiler bugün yani kalbim gereğinden kuvvetli atıyor dediler tansiyonuma baktılar normal çıktı. tüm testlerden sonra kardiyolojiye gideceğim artık sorunun ne olduğunu bulurlar insallah
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.