Şimdi Ara

Kalorifer Isıtmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
12.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kaloriferi en son ayara getirdim ama az ısıtıyor. ne yapabilirim.
    Araç : laguna 2.0 RXE dijital klimalı.

• Hava üflemesi az ise polen filitreniz tıkanmış olabilir yoksa kalorifer peteklerine baktırmanız lazım
  • polen filtresine nerden bakabilirim yani yeri nerdedir?

quote:

Orjinalden alıntı: CGK

Hava üflemesi az ise polen filitreniz tıkanmış olabilir yoksa kalorifer peteklerine baktırmanız lazım
  • Polen filitresi genelde torpidonun altında bulunuyor fakat sökmek bazı araçlarda çok tefrruatlı bende honda cıvıc var söküp temizleyip takmak yarım saatimi alıyor.
  • hımm tamam. bizim lagunacılara bi sorayım bakalım.
    teşekkür ediyorum ilgin için.

quote:

Polen filitresi genelde torpidonun altında bulunuyor fakat sökmek bazı araçlarda çok tefrruatlı bende honda cıvıc var söküp temizleyip takmak yarım saatimi alıyor.
  • eğer polen filtresi tıkalı değilse ve normal üflediği halde sıcak vermiyorsa ısıtıcı petekleri dolmuştur.Söktürüp basınçlı su ile ve kimyasal kullanarak temizletilmelidir.Aynen elektrikli çaydanlıkların altı gibi zamanla üstü kireç bağlayıp ısıtma işini yapamayan sıcak hava radyatörünün temizletilmesi faydalı olur.
    Ancak öncelikle arkadaşların söylediği gibi polen filtresi varsa tıkanmış ise değiştirilmeli veya komple iptal edilerek sıcak hava gelip gelmedğine bakılmalıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: Akustik

hımm tamam. bizim lagunacılara bi sorayım bakalım.
    teşekkür ediyorum ilgin için.

quote:

Polen filitresi genelde torpidonun altında bulunuyor fakat sökmek bazı araçlarda çok tefrruatlı bende honda cıvıc var söküp temizleyip takmak yarım saatimi alıyor.

• Benim aracımın da kaloriferi geç ısınıyor. Neye göre kime göre diyeceksiniz, bundan önce R19 vardı, canavardı onunki. Babamda da 2006 Corolla var, onda da sorun yok. Kısa sürede ısıtmaya başlıyor.
    Ama benimki bi 8-10 km yol gidine kadar ancak ısınıyor, ısınıyor dediğim ılık oluyor yani.
    Evimle işim arası zaten 10 km.

@vezir
    Söylenen yol herhangi bir tehlike arz eder mi? Ne biliym, hani bi daha hiç ısıtmaması vs türünden? Ya da tamircilerde sık yapılan bir işlem midir?

(Aracım 2001 Terra Spec., 1.6 lt.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: exposure

Benim aracımın da kaloriferi geç ısınıyor. Neye göre kime göre diyeceksiniz, bundan önce R19 vardı, canavardı onunki. Babamda da 2006 Corolla var, onda da sorun yok. Kısa sürede ısıtmaya başlıyor.
    Ama benimki bi 8-10 km yol gidine kadar ancak ısınıyor, ısınıyor dediğim ılık oluyor yani.

@vezir
    Söylenen yol herhangi bir tehlike arz eder mi? Ne biliym, hani bi daha hiç ısıtmaması vs türünden? Ya da tamircilerde sık yapılan bir işlem midir?

bu konuda şimdi durum biraz daha aydınlanıyor.Bu aracın ısıtıcının az ısıstması ile ısıtmaması veya çok geç ısıtması arasında farklı yerlere odaklanmak lazım.

Sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak geç ısınma dediğiniz için ilk aklıma gelen termostadınızın bir kontrol edilmesi lazım.Kış lık tabir edilen ile değiştirilirse sorununuz çözülecektir.
    Ancak ne yaparsanız yapın kalorifer ısıtmıyor ise benim söylediğim olay olama olasılığı vardır.Ancak bu olay genelde on yaş üstü araçlarda olur daha erken olmasını beklemeyiz.Tabii bizim millet antifirz koymadan 5 sene araç kullanmış ise daha kısa sürede de olabilmektedir.
    Doğru karar verebilmek için az ısıtıyor derken , aracında sıcaklık ibresinin yavaş yükseldiğini düşünerek bu yorumu yapıyorum

Özet olarak bir termostatınızı kontrol ettirin eski ise yenisi ucuzdur kışlık üst sıcaklık olanlarından taktırın ,önümüz kış işe yarar araç da daha kısa sürede ısınacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: vezir

quote:

Orjinalden alıntı: exposure

Benim aracımın da kaloriferi geç ısınıyor. Neye göre kime göre diyeceksiniz, bundan önce R19 vardı, canavardı onunki. Babamda da 2006 Corolla var, onda da sorun yok. Kısa sürede ısıtmaya başlıyor.

@vezir

bu konuda şimdi durum biraz daha aydınlanıyor.Bu aracın ısıtıcının az ısıstması ile ısıtmaması veya çok geç ısıtması arasında farklı yerlere odaklanmak lazım.

Sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak geç ısınma dediğiniz için ilk aklıma gelen termostadınızın bir kontrol edilmesi lazım.Kış lık tabir edilen ile değiştirilirse sorununuz çözülecektir.
    Ancak ne yaparsanız yapın kalorifer ısıtmıyor ise benim söylediğim olay olama olasılığı vardır.Ancak bu olay genelde on yaş üstü araçlarda olur daha erken olmasını beklemeyiz.Tabii bizim millet antifirz koymadan 5 sene araç kullanmış ise daha kısa sürede de olabilmektedir.
    Doğru karar verebilmek için az ısıtıyor derken , aracında sıcaklık ibresinin yavaş yükseldiğini düşünerek bu yorumu yapıyorum

Özet olarak bir termostatınızı kontrol ettirin eski ise yenisi ucuzdur kışlık üst sıcaklık olanlarından taktırın ,önümüz kış işe yarar araç da daha kısa sürede ısınacaktır.

Çok teşekkür ederim, ilk fırsatta kontrol ettiricem.

• aracın önce termostadına bakın sonra kalorifer peteğine bakın oda değilse devirdaim dağılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasar34 -- 7 Kasım 2007; 21:37:21 >
  • Herkese Selam):arkadaşlar bende honda civic var.98 model 1.6ies,benim sorunum bu model hondalarda kalorifer musluğu varmı?varsa nersinde.sadece sıcak soğuk kolu var.yani mavi kırmızı yön kolu var.bu sahin'lerde olan Vana tipi varmıdır elle kapanan cinsten.cevaplarsanız sevinirim şimdiden tşk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareket sorunu olanlar)size tavsiyem radyatörü davirdaimi değiştirin bide antifiz koyun.hortumlara bakın kacak varmı diye.(ha bide devirdaim ve triger seti beraber değişin)km ömürleri aynı.kaliteli yağ kullanın castrol benim tercihim.

• Sogutma sistemi terminostadi bozulmus olabilir
    Sistemde hava olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.