Şimdi Ara

Kaliteli ve Sessiz bir kasa arıyorum (KASA BULDUM SIRA FANLARDA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır kullandıgım AOPEN H600B kasamı artık değiştirmek istiyorum..

normal tower kasada olabilir htpc kasalardan da (yatık) olabilir..
    aradıgım özellikler;

mümkün oldugunca az gürültülü (titreşim,hd fan bakımından ) ve kaliteli bir kasa arıyorum

sistemim:
    amd 64x2 3800+ (artic cooling fan)
    epox mf-4ultra3 board
    palit 7600gs super pci-ex ekran kartı (üzerindeki fanı pasif sogutucu ile degistirdim
    birde kasa egzoz fanı olarak artic fan 8 kullanıyorum (daha büyüğüne kasam izin vermiyor)

mümkün oldugunca pasif sogutmaya agırlık verdiğim için aradıgım kasanın ferah ve arkada tek 120lik fan ile sessiz çalışması tercihimdir.
    firebal.net te bi sürü kasa var fakat emin olamıyorum bana tavsiyelerde bulunurmusunuz?

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=G0464 mesela bu kasa hosuma gitti ama fazla büyük galba birde kalitesinden şüpheliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lone_star -- 15 Ağustos 2007; 10:19:48 >

• Bulabilirsen; CM Centurion 534; 2 tane 12cm sessiz fanla güçlü bir soğutma ve 430W psu(sistemine yeterde artar).
  • 420W lık thermalright psu var zaten elimde..
    bu kasanın resmi falan varmı acaba link atabilirmisin?
    nerden bulabilirim?
  • Geçen gün Aopen H600B kasamı Aerocool M40 ile değiştirdim, nesi büyük onun ya...

Yalnız Aerocool M40'a sadece MicroATX formundaki anakartları takabilirsin.
  • hmm hakkaten büyük degilmiş :)
    ama eger sadece micro atx takılıyorsa maalesef bana göre degil :(
    epox mf4-ultra3 boardum var senin board neydi?

bu coolermaster hoşuma gitti gayet iyi bir kasaya benziyor fiyatıda makul gibi
  • Bende Sapphire PE-AM2RS485M-2 board var, MicroATX tabiki, yakında Biostar TA690G almayı düşünüyorum oc yapmak için.
    MF4 Ultra sığmaz malesef. Bir de kasa içi çok sıkışık oluyor, sık parça değiştirenlere tavsiye etmem.
  • o zaman hedef CM Centurion 534 olmalı fakat hiç bir yerde yok galba yaw :( istanbulda alabileceğim biyer biliyormusunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Centurion 534 o kadar çok satıldı ki hiç bir yerde stokta kalmadı şu an;

• hmm kaliteli bir kasaya benziyor hakikaten.
    peki aopen kullandınmı sen? yani ikisi arasında kalite karşılaştırması yapabilirmisin? malzeme bakımından?
    bende aopen h600b varda işçilik ve malzeme kalitesi gayet iyi.. yeni alıcaagım kasanın eski kasamı aratmasını istemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: lone_star

hmm kaliteli bir kasaya benziyor hakikaten.
    peki aopen kullandınmı sen? yani ikisi arasında kalite karşılaştırması yapabilirmisin? malzeme bakımından?
    bende aopen h600b varda işçilik ve malzeme kalitesi gayet iyi.. yeni alıcaagım kasanın eski kasamı aratmasını istemiyorum

Aopen kullanmadım ama kasanın malzeme kalitesi ve işçiliğinden hiçbir rahatsızlığım yok.
  • Ne kadar kaliteli??

CM Cosmos;

CM Stacker al.. Sessiz, kaliteli.

• Arkadaşım önerin güzel ama bu işlerin sonu paraya dayanıyor. Herkes boş bir kasaya 300YTL ayıramaz (benim gibi)
  • arkadaşlar çok teşekkür ederim öneriler için :)
    bugün şansa bimeks te bi tane CM Centurion 534 kalmıştı hemen aldım ve kurdum hakikaten kaliteli bir kasa (bazı parçaları aopen h600b den daha kalitesiz ama genel olarak bakıldıgında güzel kaliteli bir kasa)

ben sadace egzoz fanını kullanıyorum su anda. Bana yetiyor fakat eski aopen kasama taktıgım artic fan 8 den daha gürültülü sanki bu üstünde gelen egzoz fanı?
    su anda 1270rpm falan dönüyor bunu 12v den 7.5v ve falan düşürmeyi düşünüyorum yada artic fan 12 nasıldır CM Centurion 534 kendi egzoz fanını degistirmem gerekirmi daha fazla sessizlik için?
  • cm nin fanı piyasada bulabileceğin en sessiz fanlardan biridir kulağını yanına götür sana yine sadece hava sesini duyurur orda asıl ses yapan psu fanı bunu denemek için kasayı aç egzoz fanını sök bide öyle çalıştır bilgisyarı bakalım bi fark görebilcekmisin
  • egzos fanı olarak 800rpm calısan scythe marka fan taktım sorun yok gibi simdilik
    ya psu thermalrigth marka bi psu 12cm fanı var üstünde..
    gerci su anda ses seviyesi epey düştü ama genede benim istediğim seviyeye düşmedi..
    cpu üzerinde artic cooling in amd 64bit am2 ler için olan fanı var o 12cm degil 92 yada 80 sanırım bu fanda ses yapıyor olabilir (su anda 1600rpm calısıyor..)

diyorumki bu artic fan ın ızgaraları üzerindeki kendi fanı yerine kasadan cıkan 12cm lik cm fanı takabilirmiyim?
  • hayırlı olsun güzel bir seçim zaten kasa dedinmi ilk akla cooler master geliyor fanlara gelince cooler masterın fanları oldukca sessizdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atl5102 -- 21 Ağustos 2007; 15:35:10 >
  • mesajım gitmedi gözküyor bende umarım iki defa aynı mesajı atmıyorumdur atıyorsam hepinizden özür dilerim simdiden.

egzos fanı olarak 800rpm calısan scythe marka fan taktım sorun yok gibi simdilik
    ya psu thermalrigth marka bi psu 12cm fanı var üstünde..
    gerci su anda ses seviyesi epey düştü ama genede benim istediğim seviyeye düşmedi..
    cpu üzerinde artic cooling in amd 64bit am2 ler için olan fanı var o 12cm degil 92 yada 80 sanırım bu fanda ses yapıyor olabilir (su anda 1600rpm calısıyor..)

diyorumki bu artic fan ın ızgaraları üzerindeki kendi fanı yerine kasadan cıkan 12cm lik cm fanı takabilirmiyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.