Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.398
Cevap
320
Favori
540.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten öyle yapmayı düşünüyorum ama izin vermeme ihtimali yine de çok yüksek. Acaba 3 yollu musluklardan önereceğiniz var mıdır? 300 ile 1000 lira arası aynı görselli bir sürü ürün var.
  • munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    valla senin iş zor hocam.tezgahı delmek yasak, duvara asmak yasak.3 yollu musluklar gerçekten pahalı.Fiyatını hak etmiyor bence.
  • GittiGidiyor
    ARITMALI MUTFAK EVYE BATARYASI (DUAL FLOW) 3 YOLLU SICAK SOĞUK ARITMA MUSLUĞU Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/aritmali-mutfak-evye-bataryasi-dual-flow-3-yollu-sicak-soguk-aritma-muslugu_pdp_527117344

en ucuz budur heralde.

• meeb kullanıcısına yanıt
    Valla zor hocam haklısınız. Ucuzlar var eyvallah ama bir kullanan eden varsa yorum almak isterim, yoksa 850'ye falan artema ya da eca almayı düşünüyorum. 300 liralık eviye 1 senede elimde kalacağına 800e ömürlük kullanırım :)
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Güveniniz için bem teşekkür ederim.sağlıklı günlerde kullanın
  • şu ürün fiyat performans ürünü mü acaba?
    pompalı bir ürün alacağım.
    bu ikisi arasında yaklaşık 2 kat fiyat farkı var
    kararsızım.
    diamond modelinde pomba var mı acaba?
    ve ikisi arasında kutu dizayn dışında filtre olarak 1000TL fark var mıdır?

-https://puretronwater.com/urun/ks11-pompali-eko-lux-alkali-su-aritma-cihazi-kopya/ (Filmtec + Biocera) - ₺ 1.099,00 - (28 Adet Satıldı)
    -https://puretronwater.com/urun/puretron-diamond-alkali-su-aritma-cihazi/ - ₺ 1.950,00 - (13 Adet Satıldı)

• r00tsecurity R kullanıcısına yanıt
    ben farklarını yazıyım hocam.
    DİAMOND modelini ks11 ekolüks modelinden ayıran farklar

1- omnipure filtre seti.
    2-filmtec veya pentair membran(seçime bağlı fiyat farkı yok)
    3-antibakteriyel post karbon
    4-puretron t300 alkali veya bıocera alkali.(seçime bağlı fiyat farkı yok)
    5-Likuan nsf belgeli krom inox musluk
    6-kasa farkı

bunlara ilave 2 cihazdada Donanım Haber üyelerine net %10 indirim ödeme havale veya eft olursa ekstra %10 indirim daha sağlanıyor.

mesela diamond modelini seçtiniz.1950 - 195 : 1755 tl ye taksitle alabılıyorsunuz veya 1575 tl ye havale veya eft olarak alabılıyorsunuz.
  • Su Arıtma Cihazlarında Markadan Daha Önemli Olan İçeriği!!!

Ülkemizde evsel su arıtma cihazları AÇIK KASA ve KAPALI KASA su arıtma cihazları olarak 2 şekilde satışa sunuluyor.

Kapalı kasa su arıtma cihazları, açık kasa su arıtma cihazlarına göre oldukça fazla satış hacmine sahip. ABD ve gelişmiş diğer ülkelere baktığımız zaman durum tam tersi oluyor, hatta kapalı kasa su arıtma cihazılarının satış hacmi çok çok düşük.

ABD ve diğer gelişmiş ülkelerdeki açık kasa su arıtma cihazı satışlarının oldukça yüksek olmasının en büyük nedenlerin biri, tüketicilerin ne kullandığını bilme gerekliliğinden geçiyor.

Ülkemizde ise kapalı bir kutunun içine dizilmiş 5-6 filtre, su arıtma tankı ve su arıtma cihazı bağlantı parçaları, sanki hepsi aynı markaya aitmiş gibi satışa sunuluyor. İşte bu durumda tüketici hangi ürüne ne ücret ödedi, verdiği ücret o ürünün hakkı mı, değil mi bilemiyor.

Bir örnekle açıklayacak olursak;

İnternette 400-500 lirala satılan su arıtma cihazları mevcut, bu cihazların değeri zaten bu rakamı geçemez, işin doğrusu değerinde satılıyor. Ama sizin caddede bir mağazadan veya evinize gelen pazarlamacıdan veya internette başka bir siteden 1000-2000 TL arası almış olduğunuz ürünlerden bir farklı olmalı değil mi, bu 400-500 TL lik cihazların? Peki ya böyle bir fark yoksa? İnternette satılan 400-500 TL lik cihazlarla içerik olarak aynı ise! Siz aradaki 1000 tl’yi bulan hatta geçen fiyat farkını sadece dış görüntüsü için mi verdiniz?

İşte bu noktada biraz sorgulamak gerekiyor. Mesela birkaç basit soru sıralayalım.

1-Cihaz kaç filtreli?
    2-cihazda kullanılan filtre markaları?
    3-cihazda alkali filtre var mı?
    4-cihazda bulunan membran filtresi markası?
    5-cihazda kullanılan tank markası?
    6-cihazda kullanılan bağlantı ekipmanlarının markası
    7-cihazda kullanılan musluk markası
    8-Yukardaki bileşenlerin NSF belgesi var mı?

Neden bu soruları sormalıyız? Çünkü ülkemizde satışa sunulan arıtma cihazlarının tamamı kendi markasından oluşmamaktadır.Filtresi x marka,tankı y marka,membranı z marka şeklinde toplanmış cihazlardır.

Bu durumda da tüketicilerin kullandığı veya alacağı cihazdaki bileşenlerin markasını bilmesi son derece önem arz etmektedir. En basit kalitedeki bileşenlerden oluşan bir cihaza hakkından fazla ücret ödemek istemiyorsanız bu araştırmayı yapmanız oldukça önemlidir. Aksi takdirde sadece dış görüntüsüne değerinden fazla ücret ödemek ile kalırsınız.

https://puretronwater.com/su-aritma-cihazlarinda-markadan-daha-onemli-olan-icerigi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puretronwater -- 5 Mart 2020; 17:27:38 >

• r00tsecurity R kullanıcısına yanıt
    https://puretronwater.com/urun/puretron-x-master-pompali-alkali-su-aritma-cihazi/
    bunada bakabilirsin buda güzel ...kapalı kasaları çok kullanışlı bulmuyorum,tabi estetik arayan varsa mecbur tabi..
  • piyasada 100 tl ye kadar fiyatlı kaliteli alkali filtre var mı arkadaşlar?
  • kaptan341 K kullanıcısına yanıt
    Belgesiz filtreler var hocam genelde.
  • Araştırdım ettim İhlas Aura Cebilon Plus aldım.
    Fiyatı 16.03.2020 itibariyle 2,000TL (nakit verdim).
    İnternette satışları yok, telefonda falan da fiyat vermiyorlar, çağrı merkezini aradım ordan yönlendirdiler.
    Cihaz pompalı, 5 filtreli, su kesme sistemi var, kapalı kasa ve NSF sertifikası var.
    Daha suyunu denemedim, TDS ölçüm cihazı satın alıp deneyeceğim.
    Alacaklar varsa kampanyadan 5 yıl garanti veriyorlar.
  • Genel olarak güzel konu olmuş lakin anlamadığım yerler var..örneğin forumda bazı satıcılar ya da yorumlarda metal tankların plastiklerden daha iyi olduğu yazılmış lakin zamanla içindeki hortumun yırtılarak paslanmaya sebep olabilecekleri belirtilmiş ki mantıklı geldi ,Ancak metal tankların içinde de plastik olduğu ve plastik tanklardan çok farkı olmadığı da yazılmış..Yani şimdi sonuç nedir onu anlamadım..ayrıca plastik su da koku yapmaz mı yanlış mı düşünüyorum..

Omnipure filtreler anladığım kadarıyla bu işin piri lakin filtre fiyatları yüksek geldi,her yıl filtre maliyeti olacağı için..Yani yılda 300 tl filtreye ödeyemem mali nedenlerde dolayı..bu bağlam da X-Ultra serisi dikkatimi çekti,kullanan bilen var mıdır,bunun filtreleri piyasada ki sıradan Çin filtelerinden mi oluyor..yada şu 400-500 tl ye satılan cihazlardan farkı nedir bunun acaba?
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Hem metal tanklarda hem de plastik tanklarda arıtılmış suyun metal veya plastik yüzeyle temas etmemesi için koruyucu bir kauçuk vardır.

bu kaucuk yuzey yırtıldığı veya patladığı zaman su dış yuzeye temas edecektir ama burda kesinlikle metal dış yuzey pas lıdır diyemeyız.ve bu koruyucu maddenın yırtıldığını anlamamak imkansızdır,cihazınız su vermeyecek veya 1-2 bardak verecek tir. eğer dış yuzeyı paslı ise pas rengınde bır su verecek(bunu hemen yapar)

ters osmos sistemlerde %90 metal tank kullanılmaktadır(dünyada).Bu bahsettiğiniz yırtılma patlama gibi durumlar olmakta ama çok çok az oranda olmaktadır.

plastik tanklar dediğiniz gibi suya koku verdiği soylenmektedir.hatta arap ülkelerin çoğunda plastık tank kullanılmıyor(sıcağın verdiği etkiyle koku vermesının artışından dolayı)bir diğer sorunuda dış plastık yuzeyının patlama riskidir ve bu risk oldukça fazladır.
    o yüzden NSF onayını almış güvenilir bır markanın metal tankını tercih edebılırsınız.

omnipure filtre dediğiniz gibi iyi ama en iyisi demek için bir kıyaslama veya veri yok.fiyat / performans ürünü olmadığı kesindir ama.

x-ultra serisinde tayvan menşeili nsf belgeli filtreler kullanılıyor(şu anda purefer)

400-500 tl ye satılan cihazlardan farkı

1-FDA onaylı alkali filtresine sahip(Puretron t300 veya Biocera)
    2-filtre takımı güncel NSF onaylı (purefer)
    3-kurulum/montaj ücretsiz
    4-housing(filtre yuvaları) güncel nsf belgesine sahıp(swun chyan)
    5-birde liste fiyatı üzerinde Donanım haber üzerinden iletişime geçenlere %10 indirim buna ekstra olarak havale veya eft odemelerinde %10 indirim daha mevcut.

5 bar altı şebeke basıncı olmasına rağmen patlamış bir ğlastik tank örneği

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    bence de metal tanktan vazgeçilmemeli hocam.Sizden rica varsa iç yapısından birkaç fotoğraf koyabilir misiniz hocam.Hatta sizin ana konunun ilk mesajına iyi olur.Bu konu sürekli tartışılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Mart 2020; 19:42:9 >
  • Merhabalar, su arıtma cihazı araştırıyorum ve bu konuya denk geldim. Sormak istediğim şey pompalı cihaz ne kadar gerekli? İstanbulda oturuyorum su basıncı girişte ne kadar geliyor bilmiyorum. Ve pompalı cihaz atık su olarak ekonomi mi sağlıyor? İkinci olarak Arıtma cihazı alırken nelere dikkat edilmeli ve X-Master modeli ile X-Ultra arasındaki fark nedir ? Hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokaykecelioglu -- 31 Mart 2020; 21:54:48 >
  • Gokaykecelioglu G kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    İstanbul için pompalı cihaz istisnai durumlar dişinda gerekli değil.%95 şebeke basıncı ile cihazlar normal bir şekilde çalişiyor.
    atık su oranını azaltmak isterseniz pompalı cihaz kullanmak iyi olur bu durumda.

x-master ve x- ultra arasında

1-Filtre menşei ve kalite farkları var.(x- master kendi alanında lider filtreler ile oluşuyor.ön takım ve membran USA
    2-x-master'da likuan marka NSF belgeli krom inox musluk kullanılıyor.
    3-x-masterda mamometre bulunuyor.
    4-x-masterda bulunan filtreler en uzun filtre ömrüne sahip(purtrex 3000 galon-kx matrik 6000 galon-omnipure gac 5000 galon)

x- ultrada ise yine NSF belgeli filtreler
    nsf belgeli housing bulunuyor
    musluk standart arıtma musluğu

geri kalanlar ise (tank ve diğer bileşenler) x-master ile aynı
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Tabiki hocam.

orjinal bir fotoğraf bulmaa çalişiyım elimizde hep çizim tank resimleri var.ama gerçek bir fotoğraf bulup eklemeyı yapayım buraya
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam konunun başına eklenirse kalıcı olur.

plastiklerdeki en büyük dezavantaj patlama riski, suda koku oluşturma, güneş ışığı geçirme bence.

Ama en büyüğü patlama riski , neticede içinde şişen bir balon var ve bu dış kaba basınç yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.