Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (515. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.306
Cevap
382
Favori
703.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
38 oy
Giriş
    Shut Of’u tamamen sistemden çıkar , 3. Filtre çıkışını direk Membran girişine verip tankı devre dışı bırakıp , su üretimi var mı diye bakın . Dakikada yaklaşık 200 cc su üretimi varsa sorun shut of da . Swun ya da stormtec shut of alıp değiştirince sorununuz çözülmüş olmalı .

Yeni shut of taktın , Membran girişini shut of dan sonra yine kontrol ettiğinde su çok az geliyorsa şebeke basıncın da çok düşmüş olabilir . Arıtma için en az 2,5 üzeri basınç ve kaliteli Membran lazım . Her Membran da düşük basınçta üretim yapmaz . Cihazın başında basınç düşürücü varsa onu da çıkarıp deneyebilirsin .

Basıncını öğrenmek için de manometre alıp hat alma ile cihaz arasında takıp bakabilirsin . Basıncın düşük ise pompalı sisteme de geçmen gerekebilir . Sıra ile dene .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yukarıdaki arkadaşın testini yaptığımda, İn borusundan normal basınçlı su giriyordu. Ama membran giden hortumda su akışı yoktu. Shut off'ı değiştirdiğimde out borusundan su gelmeye başladı.

Shut of değiştirdiğimde sistemden su sesi almaya başladım. Eskisi gibi. Bunu da duyunca fark ettim. Sistemde su dolaşmıyormuş neredeyse.

Sanırım dediklerinizi kontrol etmeme gerek yok şu an?

Teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Hortumdan jaco bağlantıyı çıkartıp quick girişli kullanmam da bir sıkıntı olur mu? Hortumları değiştireyim mi?

Hortum kısa gelip kasmayacaksa çıkartıp 1 cm geriden düz şekilde kesebilirsiniz. Değilse yenisini alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

cihazın su girisini gece kapatıp, sabah açın, gece kapatıyorum ben gündüz evde yokken yine sızabilir tabii ama ben gece kapatıyorum cünkü yıllar önce sabah kalktıgımda ev göl olmustu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Temmuz 2026; 8:1:27 >

geçmiş olsun.

• Çok fazla marka var biraz kafam karıştı çokta fiyat olarak çıkmaya gerek duymuyorum karışık filtre setlerinede gerek yok ihlas cebilion Dsilver ve spring water bütçeme uygun bunlardan hangisini seçmeliyim yada başka tavsiyeniz var mı güncel . Evde 3kişiyiz 8litre yeterli diye düşünüyorum

İhlas için fiyat aldım
    28000 TL taksitli 25000 peşin
    Toplama bir sistem mi yapmak daha iyi olur yoksa alıp geçeyim mi?
    Teşekkürler
    Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

5 micron, karbon ve 1 micron.. Üsttede vontron membran ve tatlandırıcı.. Biraz devirdayım yaparak filtreleri yıkadım. Depo boş haldeydi, yeni artarak dolum yaptım.
    İlk iki gün su çok güzeldi, lezzetliydi.. Kana kana içtik, evde herkes beğendi. Fakat üçüncü gün su tadı anormal değişti. Sanki deterjan, çamaşır suyu gibi değişik sert Bi tat geldi suya. Şuan içiyoruz ama istemeye istemeye.. Bunun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim?
    Tekirdağ Kumbağ

Vontron membranı yeni taktığımda bende benzer sorunu yaşadım ilk birkaç gün. Sonra düzeldi. Pompa takana kadar ara sıra hissettim nadiren benzer tat bozukluğunu, pompadan sonra hiç yaşamadım. Şebeke basıncı 3.5 bar düşük yani baya. 7-8 e çıktı pompayla. Sanırım düşük basınçta pek verimli arıtamıyor veya yeniyken. Bendeki tat da aynı tarif ettiğiniz gibiydi, şebeke suyundan bır yudum alıp baktım aynı tat vardı. Sizde de tat şebekeyle benzerse membran kaynaklı olabilir. Geçti mi şuan nasıl?

• Arıtıcı olarak Sumosu veya Spring Water markalarından birini almak istiyorum. İnternette bir sürü yorum var fakat bunlar gerçek kullanıcı deneyimi mi emin olamadım. Buralarda yeni olan benim gibi birine tavsiye verebilecek var mı?

Puretech cihazdan memnunmusunuz hocam?

Evet memnunum. Ama cihazın çok bir önemi yok. Kullandığınız filtreler önemli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Burdan cihaz tasarlayabilirsiniz hocam standart garanti işlemi farklı bir durum yok

2 yıl boyunca garantili

Sadece filtrelerde garanti olmaz oda kullanıma ve su kirliliğine bağlı olduğu için hiç bir firma garanti vermez

Site size mi ait? Bazı arkadaşlar indirim kodu almış sizden galiba 😁 Bu dediğiniz parçalar seçilmiş hazır link varsa onu atarsanız sevinirim. Bir de kurulumu hangi servis yapıyor yarın bir su kaçağı bir şey olduğunda arayıp çağırabilir miyiz 2 yıl garanti süreci içerisinde ücretsiz bir şekilde?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: DJ ICEMAN

Arkadaşlar selam

Bosch 5 fitreli tersozmos cihazım var filtreleri kendim aldım ama tanklı modele göre imiş bendeki tanksız modelin filtre seti farklıymış uyumlu olanları aynıları ile değiştirdim fakat aşağıdaki resimde gördüğünüz mineral karbon filtre aynısı idi değiştirdim fakat granül karbon filtre cıkmadıgı için bu kaldı bunun yerine uyumlu hangi filtreyi takabilirim ? not biraz ince bişey bu diyer fitreler gibi kalın değil kapalı kasa sistem

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

arkdaşlar yok mu öneri tecrübe bu granül karbon filtre yerine ne alabilirim aldıgım filtre setinde sadece bu cıkmadı ben yanlış model almısımm diyerleri tam uyumlu ama bu filtre yok bunda değiştirmek istiyorum sistem kapalı kasa bosch wu11adaw0n / 01 tanksız model direk filtreleme yapıyor

• DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt

olmasın hocam önemli değil membrandan sonraki filtrelerden biri değil mi ? dayamışlar zaten bir sürü karbonu az ya da çok . önemli değil olmak zorunda değil. mineral filtre diye taktığın şeyin içinde de karbon var zaten . Membrandan sonra çok karbon suyun tadını bozar. zaten klor olmaz membran sonu , gerek yok bir sürü filtre takmaya . Tek mineral karbon falan filan yazan filtre varsa yeter o sana .

Evet. İki gün su berbattı. Şimdi gayet iyi. Sorun kalmadı..

Orijinalden alıntı: ctnuyr

Dış markanın çok bir önemi yok hocam cihaz kalitesinde önemli olan içinde kullanılan parçaların kalitesi

Sumosu yerli üretim filtreler kullanılır çin menşeili hortum ve fitting kullanır pazarlaması gayet iyi

Sipringde omnipure marka filtre filmtec membran ve pae marka tankdan oluşan sistem iyidir.diğerleri biraz karışık skala geniş hortum ve dirsekler swun chyuan marka olmak kaydıyla omnipurlu tercih edilebilir

İhlasın servis gücü en iyisi ama üst segment cihazları haddinden çok pahalı servis de aynı şekilde verdiğiniz ücret aldığınız cihaz kalitesıyle eş değer olmayabilir

Nokta tavsiye hangi marka alırsanız alın bütçe sınırıda yoksa

Omnipure swun chyuan veya cck marka ön filtreler
    Filmtec membran
    Pae tank
    Swun chyuan fitting ve vanalardan oluşan bir sistem seçiniz

Hocam arıtma olayına ön yargılıydım ancak son zamanlarda ankara da çok fazla zehirlenme vakası var. Sudan kaynaklı olduğu söyleniyor. Damacana kullansak da çay kahve yemek ya da yiyecek yıkama amaçlı şebeke suyunu kullanıyoruz.

Çok fazla okudum çok fazla araştırdım anladım ki bukadarı da iyi değil.

İlk başta sadece çay çorba için arıtma alayım diyordum şimdi içme amaçlı da kullanma düşüncem var.

Nerede arıtma cihazı deneyimlediysem suyu içtiğinde "bu arıtma su" tespitini yaptırdı bana.

Ama sanıyorum doğru tercihler ile düzenli bakım filtre değişimi ile bu yaşanmıyor.

Sumosu müşteri memnuniyeti olarak çok başarılı geldi gözüme.

filtreleri yerli üretimmiş sizin de belirttiğiniz gibi. Ama gerekli onayları belgeleri varmış dünyada kabul görmüş belgelermiş.

Sonuç olarak sumosu tercih edilebilr bir marka mı gözünüzde?

Ya da fiyat performans olarak başka tavsiyeniz olur muydu?

ihlasın üst modelleri pahalı gelir malesef.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.