Şimdi Ara

Kaliteli siyah sunabilen Projeksiyon....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sinema tutkunlarının en büyük beklentilerinden biride bildiğiniz üzere karanlık bir ortamda film izlerken kaliteli bir siyah elde etmektir. En çok sıkıntılardan biri film izlerken siyah yerine gri olarak görüntü elde etmektir. Daha öncesinde perdeyi koyu griye boyayarak siyahı kazandık fakat bu sefer renklerden ve canlılıktan bir hayli ödün vermek durumu oluşuyor buda seyir zevkini etkiliyor. Şimdi sizden tavsiye istiyorum ki perdeyi koyu griye boyamaya gerek kalmadan bir oled tv deki kadar olmasada en azından siyahları gri olarak görmeyecek kalitede siyah olarak sunabilen projeksiyon tavsiyeniz. 15.000 tl ye kadar bütçe mevcut. Daha önce kullandığım projeksiyona aldığım görüntü


    Kaliteli siyah sunabilen Projeksiyon....







  • Hocam 2013'ten bu yana Epson TW9000 kullanıyorum. İyi bir siyah tonu için 3LCD (Epson), SXRD (Sony) veya JVC'nin orta-üst segment cihazlarını kullanmanız lazım. DLP'li cihaz kullanmadım ama genel olarak onların siyah performansları iyi değil deniliyor.

    Bu durumda bu bütçe ile bence malesef ikinci el cihazlara bakmanız gerekir. Döviz kuru belimizi büktü...

  • image İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba epson tw7100 nasildir siyah konusunda. Basarili yorumlar okudum ama benq w1700 den sonra farkedilir basarisi varmidir siyah konuusnda

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • epson tw7100 oldukça baaşrılı.almak istediğim bir projeksiyon.bir alt modeli tw7000 ile bile arasında gözle görünür bariz fark var.

    demo imkanınız varsa gidip bakın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpcore

    epson tw7100 oldukça baaşrılı.almak istediğim bir projeksiyon.bir alt modeli tw7000 ile bile arasında gözle görünür bariz fark var.

    demo imkanınız varsa gidip bakın.

    Bariz farktan kastınız nedir hocam.

  • Hocam şimdi resime tekrar bakınca fark ettim. Perde çevresi, tavan tamamen beyaz veya açık renk olunca perdeden etrafa ve etraftan tekrar perdeye yansıyan ışık kontrast ve siyah performansını ciddi düşürür.

    İmkanınız varsa mutlaka özellikle karartılmış bir ev sineması alanı oluşturun derim. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilok K kullanıcısına yanıt

    siyahlardaki farktan bahsediyorum.gözle görünür bir fark var.

  • image İ kullanıcısına yanıt
    Hocam perdeylede denedim hatta perdeyi koyu griye boyayinca siyah tatminkar oluyo ama bu sefer benq w1700 de canliliktan isiktan odun veriyorsun seyir zevki kaciyor. Beyaz fonda siyah kalitesizliginden , gridede isik canlilik yetersizliliginden tatmin edecek sonuc olmadi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Perde etrafındaki tüm duvar ve tavanı karartmak lazım hocam. Örneğin ben evimin bodrumunda tamamen duvarları mat siyaha boyayıp zemini koyu gri halı ile kapladım. Kontrast artışı bariz belli oluyor.

    Cihazın da siyah seviyesi iyiyse cidden ev sineması keyfi başka bir boyuta geçiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: image

    Perde etrafındaki tüm duvar ve tavanı karartmak lazım hocam. Örneğin ben evimin bodrumunda tamamen duvarları mat siyaha boyayıp zemini koyu gri halı ile kapladım. Kontrast artışı bariz belli oluyor.

    Cihazın da siyah seviyesi iyiyse cidden ev sineması keyfi başka bir boyuta geçiyor.

    Maalesef öyle bir hobi odası kurma şansım yok .

  • tw7100 siyah performans fikir verebilir.


    Kaliteli siyah sunabilen Projeksiyon....Mackenzie Roughyoutube
    In a world of laser and ultra-short throw technologies, Epson has kept faith in its traditional 3LCD projectors. The Epson EH-TW7100 is the more premium of two 4K PRO-HD projectors that the Japanese company unveiled at the IFA show in Berlin in September, aimed at those after a big-screen experience for films, TV and gaming. It may not be native 4K and it has a plain old bulb that will need replacing after four years, but sticking with tradition has its advantages. First is the reasonable price and the second is that Epson’s 3LCD projectors have a proven track record. The company’s step-up model, the Epson EH-TW9400 is the incumbent What Hi-Fi Award-winner in the mid-range class. To help it fit in with contemporary life, the EH-TW7100 has a few mod-cons up its sleeve. Bluetooth for audio-out to a soundbar or wireless speakers is the big one, but there are also sufficient HDMI and powered USB ports to handle a media streamer on top of whatever physical media sources you might choose to attach. It also runs at 3,000 lumens – bright enough to get a decent picture even with some light in the room. So, while the Epson EH-TW7100 is a prime candidate for the centrepiece of a budget home cinema, consider this a potential replacement for your TV, too. The Epson EH-TW7100 is easy to live with, thanks to its compact size and decently-adjustable lens. It will project a 100in image from distances between 2.95 and 4.77m and can either be ceiling, rear rack or desktop mounted. EPSON EH-TW7100 TECH SPECS (Image credit: Future) Lamp life 3,000/5,000 hours (eco/high) Contrast 100,000:1 Throw ratio 1.32-2.15:1 Inputs HDMI x2, USB 2.0 x2, 3.5mm audio-out, Bluetooth Screen size 40-500in Max brightness 3000 lumens Dimensions (hwd) 41 x 31 x 15.7cm Weight 6.9kg All of the optical adjustments are manual, but easily controlled and, while there are on-device buttons, we prefer using the remote control – it is backlit, has shortcuts for most functions and is more premium than one would expect of a bundled remote. There are two HDMI ports on the rear as well as USB 2.0 options (including powered) for source material. There are no streaming options built-in, but you can buy Epson’s ELPAP10 wireless LAN adapter separately. Bluetooth is for audio-out only, but handy if you want to listen through headphones or other wireless-enabled speakers.
    https://www.youtube.com/watch?v=L-UACqcv2mc&ab_channel=MackenzieRough
  • Siyah seviyesi ve kaliteli görüntü için mutlaka perde kullanmalısınız, mümkünse sabit çerçeveli perde tercih etmenizi öneririm.

    Paylaştığınız fotoğrafta oda aydınlanmış resmen, yan duvarlar ve tavanı siyah kumaş ile kaplarsanız kontrast açısından epey faydasını görürsünüz.

  • kizilok K kullanıcısına yanıt
    Sarı renkli sitede epsonun tw5500 model Bi cihazı satılıktır, çok başarılı bi ürün, fiyatı da uygun, Bi bak istersen...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdi Viewsonic M2 siyahları çok iyidir. Örnek vermek gerekirse WEMAX marka projeksiyon cihazı ile aynı siyah kalitesini sunuyor. Wemax vs H2 yapmıştım kanalımda videosu var :


    Kaliteli siyah sunabilen Projeksiyon....Olgu Erhanyoutube
    Satın alma ( buy ) : https://bit.ly/3e3q9JC Satın alma konusunda benden destek alabilirsiniz arkadaşlar. Facebooktan iletişime geçebilirsiniz Olgu Erhan
    https://www.youtube.com/watch?t=710&v=xh2Jc2uAriU&feature=youtu.be



    Eklemek isterim, VİEWSOnic M2 kesinlikle süper siyahlara sahiptir ama EL ELDEN üstündür. Aşağıda linkini attığım cihaz M2 yi siyahlarda bariz derecede geçmektedir.


    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-viewsonic-pro7827-1080p-projeksiyon-950436822/detay



    Sıfır bulamazsınız. Fiyat performans alınır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.