Merhaba arkadaşlar, üniversiteden arkadaşımla bir iş kurmaya karar verdik. Küçük çaplı matbaa açmayı düşünüyoruz. İşimiz özellikle vizit kartı ve davetiyeler üzerine olacaktır. Bu tarz kalın kağıtlara baskı yapa bilecek hangi marka ve model profesyonel printer önerirsiniz? Kalın kağıdı ucuz çıktıya koyarsak,kağıdı basıp çıkartınca ezip yamultur diye paraya kıyıp iyisinden almak istiyoruz. Siz hangilerini tavsiye ediyorsunuz? Bi de merak etdiyim acaba kağıdı hiç içine almadan baskı yapan printer var mı? Yani şöyle kağıdı koyduğumuzda direk üstüne resmi veya yazıyı aktarıp geri versin gibi Çünki bazı davetiyelerin kağıdı şekilli olduğundan onları öyle çıktıya koyamayız gibime geliyor :D Eğer tarif ettiğim gibi alet hiç yoksa o zaman biz de normal kesiksiz, şekilsiz kağıt olarak basarız davetiyeyi
Saygılar
Detay lazım hocam, ben bu işlerden çok anlamam ama anlayan biri olsam önce kaç gr kağıda basıalcak ne kadar baskı alınacak ayda kağıdın ebatı ne olacak renk skalası ne olacak diye bakarım. Bunların hiç biri yok. Yani bir makine alırsın özellikleri harikadır ama atıyorum günde 500 baskı verir size yetmez. O nedenle bunları önce yaklaşık olarak bile olsa belirleyin
Tesekkurler hocam cevapladiginiz icin. Şöyle söyleyeyim tahmini günlük en fazla 400-500 filan davetiye basarız, en azından 300 gramlık kağıda basa bilsin rahatlıkla.
Arasdirdim Epson`un L ve WF serili yazicilari gramajli kagitlari basa bildigini yaziyorlar ama simdi o kadar farkli cesit modelleri varki insanin kafasi karisiyor, ondan yardiminiza ihtiyacim var..