Şimdi Ara

KALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır) (1428. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.187
Cevap
599
Favori
2.015.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
61 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerim5100

Yeni Yıl Sürprizleri

0.5 yoktu sanırım. Yeni mi çıktı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır) soldan sağa monotech 1000 metapyhs locus pilot s20 pentel orenz nero 0.5 kaweco special rotring 800 pro use 171 0.5 pentel kerry pentel orenz metal grip cross century limited graphgear 1000 graphgear 500 pro use 2 shaeffer sentinel tikky 2ler tk fine vario l ohot horizon uni shift😀😀😀
  • eyvahnecdet kullanıcısına yanıt

Hâlâ yok zaten. Japonya'ya özel Gradation seti. İçindeki 844 0.5 olarak geliyor.

Dostum el yapısına göre ya da tutuş şekline göre değişir mutlaka ancak şöyle bir yorum yapmak isterim.

Kaweco ile daha güzel yazı yazabiliyorum. Uzun sürelerde de pek yormuyor.(saatlerde not aldığım oluyor bazen)

Caran D'Ache ile de aynı şekilde güzel yazılabiliyor diğer kalemlere göre ancak bunda asıl ön plana çıkan uzun süreli de yazabilmek.

Uzun sürede Kaweco da çok yormuyor açıkçası ancak ben Caran d'Ach 844'ü bir tık önde tutuyorum bu konuda.

Hadi puanlayayım. Epey öznel olabilir tabi ki ama zaten benim deneyimimi sormuşsun.

Güzel Yazı Uzun Sürelerde Yoruculuk Malzeme Kalitesi

-------------- ---------------------------------- ----------------------

Kaweco Special 10/10 9,5/10 10/10

Caran D'Ache 844 9,5/10 10/10 10/10

Elimdeki diğer Diğer Modeller ( 9 puandan aşağı doğru sıralanır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 1 Ocak 2021; 14:4:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _ogz

Dostum el yapısına göre ya da tutuş şekline göre değişir mutlaka ancak şöyle bir yorum yapmak isterim.

Kaweco ile daha güzel yazı yazabiliyorum. Uzun sürelerde de pek yormuyor.(saatlerde not aldığım oluyor bazen)

Caran D'Ache ile de aynı şekilde güzel yazılabiliyor diğer kalemlere göre ancak bunda asıl ön plana çıkan uzun süreli de yazabilmek.

Uzun sürede Kaweco da çok yormuyor açıkçası ancak ben Caran d'Ach 844'ü bir tık önde tutuyorum bu konuda.

Hadi puanlayayım. Epey öznel olabilir tabi ki ama zaten benim deneyimimi sormuşsun.

Güzel Yazı Uzun Sürelerde Yoruculuk Malzeme Kalitesi

-------------- ---------------------------------- ----------------------

Kaweco Special 10/10 9,5/10 10/10

Caran D'Ache 844 9,5/10 10/10 10/10

Elimdeki diğer Diğer Modeller ( 9 puandan aşağı doğru sıralanır.)

Karşılaştırmaya fiyatı da katarsanız. 844 daha çok öne çıkar.

• eyvahnecdet kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Yine de deneyen biri, bir tane de Kawecom olsun ister bence.

detaylı yanıt için teşekkür ederim. zaten caran d’ache hoşuma gidiyordu. elime uygun değilse yapacak birşey yok ama üzeceğini sanmıyorum.

Hocam merhaba, Pentel p205 kalemi yazı yazarken ya da elinizdeyken şıkırdıyor mu? Kalemi çok sevmeme rağmen bu özelliği yüzünden kullanamıyorum.

Dostum o kalemle ilgili hiç öyle şıkırdama hatırlamıyorum. Ben de sevmem sağı solu oynayan esneyen ses yapan kalemleri(Shaker istisna). Fırsat bulunca tekrar deneyip yazarım.

Uc yumusak geliyordur. Yumuşaklığını bir kademe dusurebilirsiniz(2B / B gibi).

Hangi marka uç kullaniyorsunuz?

Ben ain stein 4B'de uç kirdigimi hatırlıyorum.

Yeni yıl siftahıKALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır) 

Uzun süreli yazı yazmak için mekanik kalem arıyorum.Bir çok orta model kalemi kullandım.Agirlikli olarak not tutmak için kullanacağım. Smash, graph 1000 pro harici tavsiyeleriniz var mı? F/p olanlar da olur.

Pilot S20, Zebra Delguard LX, CaranD'Ache 844, Uni Pure Malt Premium daha uzar gider :D

Aynen biraz aralığı daraltmak lazım :D Bu arada Smash'ler hayırlı olsun

Kiriyor diger kalemlerimde hic kirma sorunu olmuyor ve 2B B uclarini hic kullanamiyorum baya alistim 3B,4B yumusakligindaki uclara
  • Rose 15 R kullanıcısına yanıt

Sağolun çok teşekkür ederim.

Aslında her şey fiyat aralığınıza bağlı yoksa cidden rahat seçenekler bir hayli fazla.

Eskiden rotring tikky kullanırdım yazmak aşırı zevkli gelirdi.Simdi neden bilmiyorum(belki zihnimde pahalı kalem =rahat kalem algısı oldugundan mıdır) sanki hiç bir kalem tamamen rahat his vermeyecek gibi geliyor. Bilginin yükü de olabilir😁Açıkçası f/p ürünler çok hoşuma gidiyor ama artık 100 tl altı f/p kalmadı galiba yıllar geçtikçe bu aralıktaki kalemlerin kalitesi düşüyor gibi. 2015 dw kullandığım rotring tikky ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.Uzerine ulkenin ekonomik durumu da ekleyince doğru tercih için çok fazla şansınız olmuyor hele bir de ogrenciyseniz😁100 lira altı kullanmadığım zebra drafix, fc vario lux, graphx, pentel p20xvar. Bunlara arasında ya da haricinde uzun süre not almak için tavsiye edebileceğiniz var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rose 15 -- 3 Ocak 2021; 0:53:0 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.