Şimdi Ara

KALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır) (1460. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.198
Cevap
600
Favori
2.020.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
62 oy
Sayfa: önceki 1...730...1457145814591460
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Eyvallah hocam. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne ağır ne hafif ama malzeme kalitesi süper bir kalem. Bende hem gri hem siyah 2 tane mevcut. Renk olarak gri daha şık bence. Tutuşu ve yazımı çok güzel. Eli yormuyor. Fiyat uygunsa kaçırmayın derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

www.tombow.com
    ZOOM 707 | TOMBOW PENCIL
    https://www.tombow.com/en/products/zoom_707

Çok ince bir kalem, ben de eskiden beri neredeyse minyatür boyutta olan, fazla ince olan modellere ayrı bir ilgi duyarım ama malum fiyatlar bizde saçma derecede fazla.

Şu an en uygun yerde 2500 civarı bu kalem.
    Bu fiyata değer mi malzeme kalitesi, tutuş hissi, kullanım zevki açısından diye şüphem oluştu, bilginiz var mı ne dersiniz?

• hyksl H kullanıcısına yanıt

Hocam bunun hakkında hiçbir bilgim yok maalesef ama bu kadar ince kalemi tutması ve yazması gerçekten çok büyük sıkıntı olurdu benim için.

Staedtler'in Reg modelinden de çok kalın diye vazgeçmiştim. Normalden daha kalın bir kalemi tutmak yıllarca normal kalınlıklarda kalem kullanmaktan beyinde oluşan kas hafızası ve eklemlerin alışık olduğu pozisyonlardan farklı olduğu için hem fiziksel hem sinirsel olarak insanı rahatsız ediyor, hele el de küçükse bu durum iyice artıyor ve yazım keyfini ciddi şekilde baltalıyor.

Çok ince kalemden de bu açıdan şüpheliydim, ellerim küçük olduğu için belki kalın kalemlerde olduğu kadar rahatsız olmam, zorlanmam diye düşünüyordum ama şimdi tekrar düşününce belki kısa süren tutuşlarda idare edebilirim de uzun süreli kullanımlarda büyük ihtimalle parmaklar felç olabilir :)

Gerçi bunu düşünerek kalemin gövdesine göre tutuş yerini daha kalın hale getirmişler ama bilemedim. Kullanan birinden dinlemek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyksl -- 19 Nisan 2026; 13:19:29 >

• Geçen gün büyük bir Nezih kırtasiyenin önünden geçiyordum. Epeydir girmemiştim bir bakayım dedim. Rotring ve Pentel modelleri bayağı vardı. Özelikle Rotring fiyatlarına şaşkınlıkla baktım.

Rotring 600 versatil kalemler 2399 TL falan yazıyordu!!

Bilmeyen yeni başlayan arkadaşlar vardır. Aman yazayımda dikkatli olsunlar. İnternette satılan uygun fiyatlı yerler ile fark olabilir ama bu kadar değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 25 Nisan 2026; 16:22:39 >
    Referanslar : typhoon41 ( Samsung 8910) - nothing else... ( Seiko) - erdem.28 ( Nokia E72) - drakyuz ( Orient ) bilgin7 (Casio) - KubilayHakan ( Casio) - adrenalin876 ( Casio) - Kitty ( Casio ) - Revenge®( swatch ) - pinkcrow7 (Orient ) - Harpagos (Orient ) - muskeder (casio ) - BMW 528 (casio) - requiemdreamer ( seiko 5 ) - KcRasco (Swiss Military Hanowa) - energie34 (Victorinox otomatik) - SALAMANDER19 ( SEİKO ) - magunes117 ( victorinox chrono ) - Ahmet Tatar. ( casio sapphire crystal ) - magunes117 ( tissot pr100 ) - mcake± ( seiko ) - conjure ( Prada parfümler ) - MrTrojen ( dior homme ) - Harpagos ( Polo parfüm ) - danGerfuLL ( samsung nexus ) - confused ( zeno basel saat ) - awolf34 ( victorinox saat )
  • Pentel orenz nero nerden bulurum kaça alabilirim 2500 bütçe

KALEMLER HAKKINDA HERŞEY(güncel kalemciniz)-(HD-videolu tanıtımlar başlamıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackness88 -- 2 Haziran 2026; 13:59:42 >
  • konsar K kullanıcısına yanıt
    Orenz Nero’lar Türkiye’de yakın zamanda o bütçeye hiç satılmadı. İkinci el bile 4000 TL ister en az. Ancak Japonya’dan filan alınır… Bence pahalılığı mânâsız bir kalem.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hey gidi günler hey buraya en son 2014'de yazmıştım o zaman çiçeği burnunda öğrenciydim 20 liralık kalem lüks gelirdi. Şimdi 20 TL'ye kurşun kalem vermiyorlar sanırım :) O zaman Pelikanlara bakarak hayal kurardık şimdi Pelikanlarım oldu. Eskiler burada mı ?

2013 de ebayden 50 liraya Staedtler REG almıştım :) Acayip pahalı gelmişti o zaman :)

Yanlış hatırlamıyorsam siz de eskiydiniz burada. Koleksiyonunuz var mıydı ? :)

Vay be ben de uzun süredir almıyordum m400 sarı kaplumbağa geneve pigueet roller carandache tükenmez parker roller lamy alstar ekledim. Şu kaweco collection al serilerinden devam edeceğim. Bir de sailor classic veya mont blanc 2.el lagrand roller düşünüyorum. Saate kaydım bir aralar hemen caydım sonra. Dedim ne kalemler alınır bir saat parasına :)

• Vay arkadaş zaman ne çabuk geçiyor. Burada kalemlere ilgim olduğu için dolaştığım üniversiteye hazırlandığım zamanlar ne çabuk geçmiş. Şimdi okul bitti işe girdik evleniyorum yakında yüksek falan yapacağım belki (: yaşlandık be kardeşler ama kalem sevdamız hala aynı

İntel İ7 6700K | MSİ Z170A Gaming Pro Carbon | MSİ Geforce GTX 1070 X 8GB | Kingston Hyper X Predator 16GB (4x4) DDR4 2666Mhz CL13 | Akasa Venom A20 Kapalı Devre Sıvı Soğutma | High Power Astro Lite 750W 80 Gold | Dark N10 | Samsung 850 Pro 256 GB | Seagate 1 TB 64MB 7200Rpm | Seagate 500GB 5400Rpm | ViewSonic XG2401 (144Hz) | Samsung 2033sn (60Hz) | Bloody B2100 | Logitech Z313 | İphone 6
  • atakan3454 kullanıcısına yanıt
    Beden daha hızlı yaşlanıyor ama insanın tutkuları daha dayanıklı... シ

117 lira. İhtiyacı olan doldursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dile kolay 17 yıl olmuş vay be haka koleksiyonum var 😅✌️

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.