Şimdi Ara

Kalem Pilli Makina mı Yoksa Şarjlı Pilli Makina mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar.fotograf makinası almak üzereyim.ama bu pil konusu biraz kafamı karıştırdı.Kalem pille çalışan modeller mi daha
    iyidir yoksa makinaya özel şarjlı pil kullanan cihazlar iyidir.Şarjlı pil kullanan makinelerde pilin ömrü ne kadardır acaba.Cünkü teknoloji
    durmadan ilerliyor.Bir kaç sene üretilen makinalar bir daha üretilmiyor.İlerde bu makinaların bataryalarını bulmak zor olabilirmi.

• Bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım daha önce;

http://resim.donanimhaber.com/m_20361488/tm.htm

Şarjlı pili olan bir makine aldığında yedek bir pil de almanı tavsiye ederim ben, yoksa yarı yolda kalma ihtimalin olabilir
    İlerde batarya bulmanın zor olacağını zannetmiyorum (tabii ne kadar ilerdeyi kast ettiğine bağlı) çünkü firmalar aynı seride yeni model çıkartsalar bile batarya genelde aynı oluyor benim gördüğüm veya farklı serilerde de aynı bataryaya sahip makineler oluyor. Şarjlı pilin en önemli sorunu pahalı olması, yoksa benim şahsi fikrim kalem pile göre daha kullanışlı olduğu yönünde...

• Sonuna kadar PİL PİL PİL ve yine PİL.
    Şarjı pil alırım ama tek sefer alırım. Takarım elektriğime şarj ederim.
    Bir sette yanıma yedek alırım. İki set şarjlı pilimle istediğim gibi doya doya çekim yaparım.
    İki setimde bittimi giderim bakkala yada markete bir set alırım yoluma devam ederim.
    Bataryalılarda bu iş böylemi maalesef.
    Yedek bataryan yoksa bitersin.!
    Her zaman daha çok temin edebileceğin sistemi seçmelisin.
    Yolda kalmamak için
  • alacagın makinaya göre değişir 4 adet pille calısan foto makinelri halen var. bir de yedek olsun dersen 8 tane pil alacaksın ve iyi de bir şarj aleti alacaksın.. masraf ve taşıma zorlugunu sorun etmezsen şarjlı pil mantıklı dert edersen cebimde her yere götüreyim kçük bi şiler olsun dersen kendi pili olanlara bak. ama benim tercihim normal şarjlı pil. yedek pillerimi de alırım keyfime bakarım:d
  • aslında bataryalı olması mantıklı ama batarya bittiğinde yedek batarya yoksa sorun olur gibi.Ama şu anda compact makinalarda yaygın olarak batarya kullanılıyor sanırım.Özellikle ufakboyutlu modellerde.bir makinayı maksimum 10 sene kullanacak olursak sanırım batarya olayı ileriye doğru sorun olur gibi.Ama kalem pili 10 sene sonrada bulmak mümkün
  • pilli makine , daha iyidir;
    1- markaya bağımlılığın kalmaz, yani bataryalı bir makine aldıpında yedek olarak ya orjinal yada yan sanayi makinen ile uyumlu batarya bulmak zorundasın
    2-arazide veya yolda bataryayı şarj edemezsin, pilli olursa pilleri değiştir ve çeke devam et...
  • soldier_of_fortune;
    1- Bu tip bir bağımlılığın ne gibi bir problem yaratabileceğini anlamadım doğrusu. İnsanların kullandığı makinelerin %99'u için yedek batarya bulmak gayet kolaydır herhalde.
    2- Bu sorunu ortadan kaldırmak içinde yanına bir yedek batarya alırsın olur biter...

Sonuç şu; Bataryanın tek dezavantajı fiyatı, çünkü yedek bir batarya almak zorundasın ve fiyatlar pahalı. Ancak ben bataryalı bir makineyi 2-3 sene kullanmak ile normal kalem pilli bir makineyi 2-3 sene kullanmanın maddi olarak aynı şeye geleceğini düşünüyorum. Bunu diğer topikde açıklamıştım. Tabii ki bu naçizane görüşüm, biri bunun böyle olmadığını fiyatları koyup matematiksel olarak anlatırsa inanırım.
    Batarya fiyat olayı dışında çok daha mantıklıdır. Şöyle sorayım; bir yedek batarya basit bir kalem pil ile aynı fiyat olsaydı hangisini kullanan makineler daha iyidir diyecektiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞIM BEN DE 2 MAKİNE VAR, ikisi de bataryalı;
    ya gidip panasonic firmasından, firmanın BELİRLEDİĞİ FİYAT tan ,(firmanın belirlediği fiyat diyorum marka bağımlılığı budur, makineyi alıyorsun ama firma ile ilişkini koparamıyorsun, ok?) ALACAM YADA YAN SANAYİ NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BATARYA ALACAĞIM.
    orjinal batarya 80 ytl ...
    4 adet şarjlı pil ve makine 30 ytl(orta kalite) ,
    arazide ve yolda yedek bataryada boşalırsa ,yapacak birşey yok... pilli makinede gider 2 veya 4 pil alırsın ,çekime devam edersin...
    matematiksel ve mantıksal açıklama yukarıdadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 18 Ocak 2008; 11:19:53 >
  • Arkadaşım kesinlikle Pilli Makina ben ce!!! Çünkü hiç bir zaman şarjım bitti gibi bir dert yok, kendine en az 2500 lük şarj edilebilir pil de aldın mı sorun yok!!!
  • pilli makina herzaman mantıklıdır çünkü

mesela tatil için bir yere gittin bataryan bitti.nerden bulcaksın bataryayı ama pilli olursa istediğin bir bakkal yada marketten alabilirsin değilmi

Pilli pilli pilli pilli pilli pilli pilli pilli pili diyorum
  • Aynı anda aynı konuda 2 başlık, sağolsunlar, Arkadaşlar hiç bakmıyorlar ve arama zahmetine de katlanmıyorlar.
    Ama 5 dk. önce diğer topiğe yazdıklarımı burayada kopyalayayım. Ki bu konu pillerle ilgili Topikte o günün fiyatlarıylada çok geniş olarak açıklamıştım.

"En başta maliyet,
    Panasonic FZ 50 için hesaplayalım. Kullanılan Batarya pil: CGR-S008A veya E
    Fiyat TR için: 79.00 YTL KDV dahil....
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1177
    Ansmann CGA-S006 Batarya (Panasonic CGA-S006E Alternatifi) (Güvenle kullanılabilir bir marka)
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=2076
    Dandik ve illiyeti belli olmayanlarda var ve fiyatları:
    22-38 YTL arası değişiyor. Orjinalleri için verilen fiyatlar Ankara Tripod Fotoya ait. Farklı yerlerde Örneğin Sirkeci de Tahtakale'de ve Hayyam'da 5-10 YTL daha ucuza bulunabildiği gibi bu pile Ankara'da 100 YTL isteyen yerde var. (Kör tuttuğunu sever hesabı)
    Ben Yurt dışı kaynaklı aldım 50 YTL Orjinal Yani bana yedek pil maliyeti 50-~80 YTL arası değişiyor orjinal pil bazında. S6000fd makinemde var ve4xAA pil kullanır. En iyisinden bir marka, Varta diyelim en pahalı yerde 4x6YTL=24 YTL - Panasonic alsam bu miktar 20 YTL' ye Kodak alsam 22 YTL' ye GP alsam 16 YTL' ye düşer 2500 mA/h pil bazında ve bunlar pazarlıksız fiyatlardır. Ve ek olarak sabit yatırım olarak Kodağın, Panasoniğin vb. şarj cihazlarını bilmem kaça katlayacak harika bir şarj cihazı alacağım, Ataba AT-908 ki bu cihaz AAA pilleri de şarj eder. Fiyatı yerine göre 10-12 YTL arası. Toplam maliyet İlk yatırımda 4 pil+Şarj cihazı= GP pilleri için 26-28 YTL. Diğer piller için ise 30-36 YTL arası değişir.
    Kaldı ki Paket pil dediğimiz şarjlı bataryaların akım kapasiteleri 550-1600mA arasında değişirken AA pillerde bu kapasite 2700mA kadar çıkmaktadır. Ayrıca, zoomu motorlu makinelerde bu paket şarjlı pilleriniz (Bataryalarınız) dandik ise çekilen Fotograf sayısı 150-200 arasına düşer.(Orjinali ile taş çatlasa 330 fotograf)
    Ama bende Canon A-620 de var. 4 pil kullanır 500-520 Fotograf çeker 2500 mA Varta pillerle, Zoomu çemberli S6000fd ile de O da 4 pil kullanır ve 710-730 fotograf çekebilirim.
    Kodak Genellikle Batarya kullanır ve TR distribütörünün tutumu mu bilinmez batarya yerine CV xxxx Alkalin pil verir ve ne şarj cihazı vardır, ne de şarj edilebilir pili. Arasanızda dandik bir şarj cihazı ve şarjlı batarya da bulamazsınız. Gelin Düz batarya- Şarj edilebilir batarya ve şarj cihazı fiyatlarına, yine Ankara Tripot Foto' dan Bakalım. Örneğin:
    Kodak Easyshare Z612- Kodak Easyshare Z712 IS - Kodak EasyShare Z812 IS için:
    Kullanılan Şarj edilebilir Batarya: Kodak KLIC 8000 Batarya. Fiyatı : ~52 YTL.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1722
    Kullanılan Alkalin Pil: Kodak CRV3 Fiyatı: ~20 YTL.
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=637
    Orjinal şarj cihazı:Kodak K7500-C Fiyat: ~56 YTL
    http://www.tripodfoto.com/urun.php?PID=1127
    Başlangıç yatırımı Pil+Şarj cihazı: 108 YTL, Yedek Pil için ise bir adet için ~52 YTL daha....
    TAKDİR SİZİN...... Daha Paket batarya kullanma risk ve ortalama ömürlerinden bahsetmedim..... "

Bu arada @Buroks,
    "Batarya fiyat olayı dışında çok daha mantıklıdır. Şöyle sorayım; bir yedek batarya basit bir kalem pil ile aynı fiyat olsaydı hangisini kullanan makineler daha iyidir diyecektiniz? "
    diyerek adeta doğmamış çocuğa DON BİÇMİŞ.....
    Bu olay yurt dışı fiyatlarda bile kesinlikle mümkün olmayan bir konudur. Bizde 60YTL' ye satılan Ansmann pil yurt dışında 10-12 $, orjinal Panasonic batarya ise 15-18$ satılır. Ama aynı Panasonic FZ 50 makinede Yurt dışında en ucuz satılan yerden 413 $' a alınır. TR fiyatı ise 1200 YTL civarında dır.
    Bizde 6-7 YTL' ye satılan Varta' nın yurt dışında Alman malı olanlarının 4 adedinin 3.93€, Panasonic lerin 2600 mA olanlarının 4 adedinin de 3.66 € istenirse en az 20 örnek veririm yani ortalama Bizim parayla hadi YKrş olarak yazayımda miiletin asabını bozmayayım, bir adedinin fiyatının 143-168 YKrş arasında olduğunu belirteyim.
    Profesyonel fotograf makinelerinin dışında (Canon 30D-EOS-1D markII-III - Nikon D200-300 gibi) işe nereden bakarsanız bakın ( ki makine altına ilave edlilen Power kitler 6-8 Adet'lik bir AA pil kasetleridir) TR şartlarında da Yurt dışında da Şarj edilebilir Bataryanın, zorunluluk duyulan nedenler dışında (Örneğin zariflik - elde çok iyi durma adına yapılan Compact' lar, veya diz üstü bilgisayarlar veya çok düşük akım istenen yerlerde(Burada voltaj yükseltilir) Veya portatif tıbbi cihazlar ve kalp pilleri, cep tlf. gibi) kullanılması, Özellikle yan sanayi dandik pillerin şarjı sırasında ortaya çıkabilecek patlama, yangın gibi can ve mal güvenliği gibi risklerde göz önüne alındığında hiç bir anlamı yoktur. Zorunluluk duyulan alet ve cihazlara göre çok daha kaba bir makine olan fotograf makinelerinde şarj edilebilir batarya kullanmak, Zorunlu dizayn şartları dışında İmalatçı firmanın tamamen ticari ve tüketiciyi biraz daha terletmek tasarrufları nedeniyledir.

quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

selam arkadaşlar.fotograf makinası almak üzereyim.ama bu pil konusu biraz kafamı karıştırdı.Kalem pille çalışan modeller mi daha
    iyidir yoksa makinaya özel şarjlı pil kullanan cihazlar iyidir.Şarjlı pil kullanan makinelerde pilin ömrü ne kadardır acaba.Cünkü teknoloji
    durmadan ilerliyor.Bir kaç sene üretilen makinalar bir daha üretilmiyor.İlerde bu makinaların bataryalarını bulmak zor olabilirmi.

• 2 topik aynı anda devam ettiğinden bende öbür tarafa yazdıklarımı kopyalayayım. (Bi komik oluyo böyle ama)

(Bu arada eryılmaz; ben zaten bir yedek batarya almanız şart diyorum, tatilde biterse yedeği takarsınız + tatil yerinde bir priz vardır herhalde bataryayı şarj edecek)

Bipekkan Usta;
    Ben tabiiki de hesabı yaparken makinenin yanında batarya ve şarj cihazının verilmemesi gibi bir durumu düşünmedim.
    Bataryalı makinelerde çekilen fotoğraf sayısının şarjlı pillere göre az olduğunu söylüyorsunuz, buna da katılıyorum.
    Ancak maddi hesap konusunda katıldığımı hala söyleyemeyeceğim.
    Sizin hesabı biraz toparlayıp, basitleştireyim.

Bataryalı Makine:
    Makinenin yanında batarya ve sarj cihazı verildiğini kabul ediyorum.
    Yedek batarya alıyoruz; ortalama 70 YTL olsun.
    Günde 500-600 fotoğraf çekme şansımız var. (%90'ımıza yeter herhalde bu sayı) Batarya yüzünden yolda kalma şansımızda kalmadı. Bataryalar ömrünü doldurana kadar rahatız, pil derdini unuttuk, uzun bir süre cebimizden para çıkmayacak.

Pilli Makine:
    En başta 4 şarj edilebilir pil aldık, bir de şarj aleti: ortalama 30 YTL olsun (Bu arada ne marka alsak, hangi pili seçsek diye uğraştık durduk tabii)
    Şimdi yol kalmayalım diye yanımıza bir set daha şarjlı pil aldık: 20 YTL
    Hadi bir set daha almadık; biterse gider marketten 4 pil alırız dedik, her şarjlı pilimiz bittiğinde 4 pile bi 10 YTL para veririz. Bu da yılda 3 kere olsun, 30 YTL etti. (Eğer bu kadar olmaz diyorsanız, o zaman her seferinde "yolda bataryası bitmiş makine ile kalırsak ne yapacağız" demenizin bir anlamı da kalmaz zaten)
    Toplamda 1 yıl için 50-60 YTL para harcadık.
    Batarya gibi şarjlı pillerin bozulma, kaybolma, ömrünün azalması gibi şeyleride düşünmedik.

Sonuçta geldiğimiz nokta aynı, aralarında maddi anlamda çok fark yok ve yedek bataryaya vereceğimiz para 2-3 yıl içerisinde kendini amorti eder diyorum ben. Ayrıca tabii ki de batarya üreten bir firmada çalışmıyorum ve bu konudan bir çıkarım yok, sadece düşüncelerimi anlatmaya çalışıyorum. Elbette sonuçta sizde haklı olabilirsiniz.

• @ Burocks,
    İlk defa %100 haklıyım demek zorunda kalıyorm. Makinenin yanında şarj cihazı verilsin verilmesin, Ben bu Kodak konusunu yazarken " BÖYLE UÇ OLAYLARDA MÜMKÜNDÜR" demek istemiştim. Yoksa maliyet açısı zaten oldukça uç bir örnek olduğu için hiç önemli değildi ve de zaten mantıklıda değil. Ama oluyor.
    Şimdi yazdıklarınız doğrultusunda konuyu irdeleyeleim ve yanında unuttuğum ilavelerimde olacak.
    1.Şarj edilebilir bir batarya ile 500-600 fotoya erişmeniz mümkün değil Çünkü konu ettiğiniz bu miktar işin tabiatına da Tekniğinede aykırıdır. Genellikle Compact makinelerde kullanılan bataryalar 500-600 mA arasında ve 3.6 Volt ile 7.4 volt arasındadır. Hele hele 3.6 volt olarak seçilmiş ve bu bataryalarla çalışan fotograf makinelerinde iş daha FACİA' dır. 100-150 Foto çekersiniz. Sonrası doğru şarja. Bunun anlamı da sık sık şarj/deşarj adildiğinden, yani benim gibi ayda 1200-1500 fotograf çekilmesi durumunda, bu batarya 3-4 ay sonra doğru çöpe. Benim FZ 50, ki ilk defa zorunlu Batarya kullanan bir Makine aldım elim mahkum, 710 mA/7.2 Volt Bataryası var, 333 fotograf çekebildim en fazla ve bu sayı 5-6 şarjdan sonra 360 Fotografa zar zor ulaşır. Üstelik makinenin zoom motoru da yok.
    2. Şurası kesin. Şarjlı batarya içinde çok küçük yapıda 3-6 adet arası küçük şarjlı piller vardır. Özel 1500-1650 mA bir model de 8 adet Lion pil vardır ve bunların yapısı son derece naziktir. Yüksek akımla şarj ve deşarj edildikleri için kısa sürede plakalar arası (-/+) izalasyon deforme olur ve sık sık yapılan şarj deşarj işlemleri sonucu seri bağlı bu pillerin arasından bir veya birkaç pil kolayca kısa devre olur. Bu ise, pilin anma gerilimi dediğimiz yazılı voltajının 1.2---2.4 volt arası düşmesi demektir ve bu düşme, doğrudan çektiğiniz fotograf adedini de yarıya düşürür. Çünkü fotograf makinesi özellikle zoom motorlu ise Motor, düşen voltajı karşılamak için çektiği akımı arttırır ve bunun anlamı da aşırı ısıdır. Bunu engellemek için makinenin yazılımı, Pilin risk gerilimi (Voltajı) belli bir voltaja indiğinde makineyi kapatır.
    Kısacası paket tarzındaki bataryaların ömrü sizin yazdığınız gibi AA veya AAA pillere nazaran uzun değil "yedek bataryaya vereceğimiz para 2-3 yıl içerisinde kendini amorti eder" demişsiniz, bırakın amorti etmeyi TAM TERSİNE, yapıları gereği ömürleri çok çok daha kısadır. Örnek: CEP Telefon pilleri. Telefonla gevezeliği sevenler 4 hatta 3 ayda bir pillerini atarlar. Eh, bu da gevezeliğin bir bedelidir. Kısacası çok fotograf çeken biriyseniz, Batarya masrafınız katlanarak büyüyecektir.
    Yaptığınız hesabı, eğer AA piller için yapsaydınız doğru olurdu. Bir de şuna dikkat edin. Bir batarya içinden bir pil su koyverdiğinde o pilin tamiri veya bataryanın açılıp o pilin değiştirilmesi mümkün olabilse bile (ki neredeyse imkansızdır) O pilin benzerini bulmanız mümkün değildir ve o bataryayı genellikle komple çöpe atmak mecburiyetinde kalırsınız. Gitti 60-120 YTL. Ama 2 veya 4 adet AA pil kullanan bir makinede tek pilin bozulması eğer piller arasında çok aşırı bir dengesizlikde yoksa bir pili 4-6 YTL gibi bir bedelle değiştirirsiniz. Hatta işi biliyorsanız ve AT 908 veya 998 veya aynı özelliklere sahip bir şarj cihazınız varsa ve 15-20 şarj sonrası pilleri Deep Condition modunda veya tamamiyle deşarj ediyorsanız veya arada sırada bir refresh ediyorsanız, kaliteli, bir AA pil takımını 2-6 sene arasında kullanabilme şansınız vardır. Alkalin pil, genellikle çok zor durumlarda kalındığında kullanılır ki ben bu sene her gittiğim yerde S6000fd ve A620 ile 500-850 foto çektim ve yanımda bir takım AA şarjlı pil olduğu gibi, 1 takımda Duracell Alkalin pil olmasına rağmen bir defa olsun, Alkalin pil kullanma durumunda kalmadım. Neden ? Çünkü işin başında Makine seçimi yaparken enerji kaynağı noktasında doğru seçim yapıyorsunuz ondan. Ama şu ana ki yaptığım denemelerde, Paket Batarya kullanan Panasonic FZ 50 için, yazın 2 adet yedek pil taşıma zorunluluğum olduğu sonucuna vardım ve en kısa zamanda elimiz mahkum alacağım Ve bunu yerine kullanabileceğim bir başka pil de yok ve İşin en kötü bir yanı ki hiç sevmem Firmaya bağlı kalmayı. Kazıklanmak bir tarafa yedek pil alımında yapacağınız marka seçimindeki bir hata, özellikle ara vermeden sürekli kullanımda veya pilin şarjı sırasında makinenizin veya şarj cihazınızında harap olma ihtimali de oldukça yüksek ihtimal. (Cep telefonlarındaki ve bazı diz üstü PC'lerin Sony marka bataryalarında çıkan patlama, aşırı ısınma sorunlarını hatırlayın).....
    quote:

Orjinalden alıntı: Burocks

2 topik aynı anda devam ettiğinden bende öbür tarafa yazdıklarımı kopyalayayım. (Bi komik oluyo böyle ama)

(Bu arada eryılmaz; ben zaten bir yedek batarya almanız şart diyorum, tatilde biterse yedeği takarsınız + tatil yerinde bir priz vardır herhalde bataryayı şarj edecek)

Bipekkan Usta;
    Ben tabiiki de hesabı yaparken makinenin yanında batarya ve şarj cihazının verilmemesi gibi bir durumu düşünmedim.
    Bataryalı makinelerde çekilen fotoğraf sayısının şarjlı pillere göre az olduğunu söylüyorsunuz, buna da katılıyorum.
    Ancak maddi hesap konusunda katıldığımı hala söyleyemeyeceğim.
    Sizin hesabı biraz toparlayıp, basitleştireyim.

Bataryalı Makine:
    Makinenin yanında batarya ve sarj cihazı verildiğini kabul ediyorum.
    Yedek batarya alıyoruz; ortalama 70 YTL olsun.
    Günde 500-600 fotoğraf çekme şansımız var. (%90'ımıza yeter herhalde bu sayı) Batarya yüzünden yolda kalma şansımızda kalmadı. Bataryalar ömrünü doldurana kadar rahatız, pil derdini unuttuk, uzun bir süre cebimizden para çıkmayacak.

Pilli Makine:
    En başta 4 şarj edilebilir pil aldık, bir de şarj aleti: ortalama 30 YTL olsun (Bu arada ne marka alsak, hangi pili seçsek diye uğraştık durduk tabii)
    Şimdi yol kalmayalım diye yanımıza bir set daha şarjlı pil aldık: 20 YTL
    Hadi bir set daha almadık; biterse gider marketten 4 pil alırız dedik, her şarjlı pilimiz bittiğinde 4 pile bi 10 YTL para veririz. Bu da yılda 3 kere olsun, 30 YTL etti. (Eğer bu kadar olmaz diyorsanız, o zaman her seferinde "yolda bataryası bitmiş makine ile kalırsak ne yapacağız" demenizin bir anlamı da kalmaz zaten)
    Toplamda 1 yıl için 50-60 YTL para harcadık.
    Batarya gibi şarjlı pillerin bozulma, kaybolma, ömrünün azalması gibi şeyleride düşünmedik.

Sonuçta geldiğimiz nokta aynı, aralarında maddi anlamda çok fark yok ve yedek bataryaya vereceğimiz para 2-3 yıl içerisinde kendini amorti eder diyorum ben. Ayrıca tabii ki de batarya üreten bir firmada çalışmıyorum ve bu konudan bir çıkarım yok, sadece düşüncelerimi anlatmaya çalışıyorum. Elbette sonuçta sizde haklı olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Ocak 2008; 14:50:49 >

• @Bipekkan Usta maalesef dediklerinize katılamayacağım;

1. Ben 500-600 foto derken, yedek batarya ile birlikte demek istedim dikkat ederseniz, yani 2 batarya ile bu rakama ulaşabilir demek istedim.
    2. Ben düşüncelerimi söylerken internette araştırmada yapmıştım ve birçok yerli-yabancı sitede bataryanın çok daha verimli ve diğer AA pillere göre daha uzun süre kullanıma izin verdiği söyleniyor. Yerli sitelerden 1-2 örnek aşağıya koyarım. Biraz araştırma yapan herkes bunu görecektir. Ben kimsenin de cep telefonu pilini 3-4 ayda bir değiştirdiğini görmedim.
    3. Amacım zaten maddi olarak karşılaştırmaktı. Eğer 2-3 senedir aynı makineyi kullanan ve bunu okuyan arkadaşlar şimdiye kadar pillere ne kadar masraf ettiklerini yazarlarsa belki ikna olmamız açısından daha iyi olur. Yazacak arkadaşlar, şarjlı pilleri bittiğinde büfe, market vs. bir yerden tek kullanımlık pil almışlarsa onu da ayrıca dahil ederlerse daha iyi olur tabii.

http://www.1de1.com/danisman/imagesdijitalkamera/dijitalkamera02.htm#pil
    http://blog.leventdal.com/2007/07/dijital-fotoraf-makinesi-rehberi-yan.html

• @Burocks,
    Elbette katılmayabilirsiniz, Sonuçta verdiğiniz linkteki bilgileri yazanlar ne bu konunun uzmanıdır ne de başka birşey. 700 mA kapasiteli bir pilin ne, cins cibiliyette olursa olsun 2500 mA pilden daha uzun dayanacağını iddia etmek, Güneşin Batıdan doğduğunu söylemekle eşdeğer ve abesle iştigaldir. Ayrıca birşeyler öğrenmek isteyenlere karşı da benim kıymetli vaktimi boşa harcamaktır.
    Eğer, Maksadınız beni sınavdan geçirmek idiyse çok ayıp ettiğiniz.....Daha çokkkkk ekmek yemeniz gerekir. Ve benim kimseyi de ikna etmek gibi bir maksadım da amacımda yoktur. İsteyen ÖĞRENİR..... İkna olunamıyorsa da benim başkaca yapacak bir şeyim yoktur.
    quote:

Orjinalden alıntı: Burocks

@Bipekkan Usta maalesef dediklerinize katılamayacağım;

1. Ben 500-600 foto derken, yedek batarya ile birlikte demek istedim dikkat ederseniz, yani 2 batarya ile bu rakama ulaşabilir demek istedim.
    2. Ben düşüncelerimi söylerken internette araştırmada yapmıştım ve birçok yerli-yabancı sitede bataryanın çok daha verimli ve diğer AA pillere göre daha uzun süre kullanıma izin verdiği söyleniyor. Yerli sitelerden 1-2 örnek aşağıya koyarım. Biraz araştırma yapan herkes bunu görecektir. Ben kimsenin de cep telefonu pilini 3-4 ayda bir değiştirdiğini görmedim.
    3. Amacım zaten maddi olarak karşılaştırmaktı. Eğer 2-3 senedir aynı makineyi kullanan ve bunu okuyan arkadaşlar şimdiye kadar pillere ne kadar masraf ettiklerini yazarlarsa belki ikna olmamız açısından daha iyi olur. Yazacak arkadaşlar, şarjlı pilleri bittiğinde büfe, market vs. bir yerden tek kullanımlık pil almışlarsa onu da ayrıca dahil ederlerse daha iyi olur tabii.

http://www.1de1.com/danisman/imagesdijitalkamera/dijitalkamera02.htm#pil
    http://blog.leventdal.com/2007/07/dijital-fotoraf-makinesi-rehberi-yan.html

• tabıkıde kalem pılle calısan makıneler daha avantajlı...durduk yerde sarjınızın bırden bıre bıtmesı cok ama cok kotu oluyor..yedek pıl kullanan kac kısı var forumda..canonun yedek bataryaları 50-60 lıra onuda bulmak kolay degıl....bataryalı cok makıne kullandım ama suan kalem pılli kullanıyorum..2700 luk pıller 500 fotograf cekıyorum...bıttıgındede eger evden uzaksam bakkaldan pıl alıp takıyorum...
    ben yazları yaylalara gıtmeyı cok severım yaklasık 1 hafda dagdan ınmem...cadırda kalırım...bataryalı makınem sadece 1 gun dayanıyordu....bır cok manzarayı kacırıyordum..ama artık gıderken marketten alıyorum pıllerı donene kadar yetıyor...
    kısacası bana gore pıllı makıneler bataryalılardan cok ama cok daha avantajlı...omurlerıne gelınce rahat 2 yıl goturur...zaten 2 tane gp 2700 luk pıl 8 lıra cok da bır asrafı yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

tabıkıde kalem pılle calısan makıneler daha avantajlı...durduk yerde sarjınızın bırden bıre bıtmesı cok ama cok kotu oluyor..yedek pıl kullanan kac kısı var forumda..canonun yedek bataryaları 50-60 lıra onuda bulmak kolay degıl....bataryalı cok makıne kullandım ama suan kalem pılli kullanıyorum..2700 luk pıller 500 fotograf cekıyorum...bıttıgındede eger evden uzaksam bakkaldan pıl alıp takıyorum...
    ben yazları yaylalara gıtmeyı cok severım yaklasık 1 hafda dagdan ınmem...cadırda kalırım...bataryalı makınem sadece 1 gun dayanıyordu....bır cok manzarayı kacırıyordum..ama artık gıderken marketten alıyorum pıllerı donene kadar yetıyor...
    kısacası bana gore pıllı makıneler bataryalılardan cok ama cok daha avantajlı...omurlerıne gelınce rahat 2 yıl goturur...zaten 2 tane gp 2700 luk pıl 8 lıra cok da bır asrafı yok..

evet dostum senin dediklerinden sonra sanırım kalem pilli olması daha avantajlı.Ama almak isteğim compact modellerin neredeyse
    tamamı bataryalı.mesala Panasonic TZ3,canon IXUS 860,900,960 veya Sony W55,W85,W200 gibi modellerin tamamı bataryalı.
    Yani şu ana kadar hem istediğim özellikte hemde pilli bir model bulamadım.

• canon a serısıne bak ıstersen..bataryalı makıneler daha ınce oluyor...eger ınce bır makıne ıstıyosan pıllı bulmak gercekten zor
  • evet küçük boyutta pilli makine bulmak epey zor olacak gibi
  • Ben tam tersine tercihimi bataryalı modelden yana kullandım. Daha önce pilli makine kullandım, şarjı pil de aldım ama nedense yeterli performans vermedi. Şu anki bataryalı makinemden çok memnunum, daha ekonomik oluyor. Zaten çok aşırı kullanmadığımdan hiçbir sorunum yok. Makineyi nasıl kullanacağınızla ilgili.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.