Şimdi Ara

KALDIRIMA PARK ETME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    silecekler gruptan ayrıldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lynx006 L kullanıcısına yanıt

anlamadi ben?

• Konu şaka mı? Kaldırımın amacı zaten arabalardan arındırılmış yaya yolu oluşturmak. Bu kadar insanın normal gibi cevap vermesine bakılırsa yaşadığım yerdeki çok yüksek kaldırımlar nedeniyle bu gibi bir durum yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hiç 20dk park yeri aramadıysan kaldırıma da park edemezsin.

• kaldırıma park etmeyin zaten ama çok mecbur kaldıysanız aracı kaldırıma vurarak çıkmayın önce lastiği kaldırıma dayayın sonra hafif gaz verip kaldırıma tırmanmasını sağlayın lastiğin ve kontrollü bir şekilde çıkın yoksa gaz pedalına aracın sallantısından ötürü ayağınız dengesiz basarsa bir yere aracı vurabilirsiniz.

• Kaldırıma park eden cahildir, gelişmemiştir, kimse bahane üretmesin. Yer yoksa otoparka parkedin, paranız yoksa arabaya binmeyin. Yaya için tahsis edilmiş alanı işgal etmeye hakkınız yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babadol -- 27 Nisan 2022; 11:52:33 >
  • Tekeri kaldırıma dik tuttuğun ve ön 2 tekeri de aynı anda kaldırıma vurmadan yaslayıp daha sonra gaz verdiğin sürece çoğu kaldırıma (1 karış) hiçbir zarar görmeden çıkarsın. İnerken de frenleyerek yavaşça tekerleri zemine indirirsin. Kaldırım taşının kenarı köşeli olmasın yeterli. Keşke köşeli yapılsa, şuan yeni kaldırım taşlarının kenarları genelde kavisli oluyor. Tabi arabanın yüksekliği, lastik boyutu, yanağı gibi şeyler de önemli. Bazı arabalar tümsekten bile geçemiyor.

Ama kaldırıma araba park etmek yasaktır. Kaldırımlara park edenlere uyuz oluyorum. Eğer kaldırım biraz yüksekse dik çıkma taktiğini yapıyorlar bir de. Kaldırımı diklemesine, çaprazlamasına işgal ediyorlar. Sonra mecburen yoldan yürüyorsun sonra bir tane hanzo tırın geçeceği kadar yer varken korna basıyor.

Bir de kaldırımlara lastiğin yanağıyla çıkmaya çalışan mallar var kı bunların lastikleri Allah'a emanettir. Bir de kocaman kaldırıma tek ön teker çıkmaya çalışan mallar var. Bunlar işte ön düzeni vs. eline alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 27 Nisan 2022; 11:59:17 >

• Ben Fotosunu cekip Sprey boyayla Kapisina Kaputuna birseyler ciziyoeum Cebimden 250 TL verip sikayet edip cekici Masrafini cebimden karsilayip cektirioyorum arabayi
    Mahallede Mobese yok zaten
    Benmde eglencem bu 2 ayda 1 defa muhakkak yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmayın yahu siz ön takımı ne zannediyorsunuz acaba.

Oyle uç beş kere kaldirima cikmayla filan on takim bozulmaz. Tabii taak diye vurdurmadan yavaşça çikaracaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Otoparkta da yer yok. Zaten otopark sıkıntısı olan bir muhitte, Valilik isparkı kapatmış. O da ayrı bir hikaye. Arabanı 15 dk yürüme mesafesindeki avm otoparkına mı çekersin, kaldırıma mı?

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Nereye istersen oraya çekersin, bu kaldırımda yürüyen insanın problemi değil. Anlıyorum yakında park yeri yok, ben de evim yok diye gelip sizin evde uyuyayım o halde. Abartıyormuşum gibi gelebilir ama hak gaspı aynı şey. İş kamu malı olunca insanlar bir anda kural tanımaz oluyor.

Peki bankta uyuyan insanı da uyandırmalı mıyız? Bazen insanların apartman girişine çekmek zorunda kalıyorum. Hoş bir şey değil biliyorum fakat benzer durumla karşı karşıya olduğumda hak veriyorum. Toplum, sahip olduğu koşullar çerçevesinde, konuşulmamış-uzlaşılmamış, anlaşmalar yapar. Buna rağmen kuralları diretmek gelişmişlik değildir. Buradaki olumlu tutum şudur: Park yeri yapılmalı. Biz memnuniyetle kaldırıma çekiyormuşuz gibi bir tavırla bizleri hor görmeniz ise apayrı bir durum zaten.

Durumum iyi araba alicak paramda var

Ama mahallede sagli sollu heryrr tkklim tiklim araba hele haftasonu

Park yeri sorunu oldugu icin arac almak yerine toplu tasima kullaniyorm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Sizi hor görmüyorum efendim sizle bir anlaşmam olmadığını söylemek istiyorum. Araç sahibi olarak diz bu sözlü anlaşmayı yapılmış kabul edebilirsiniz ama ben kabul etmiyorum ve araç sahibi olan ve olmayan çoğu insan kabul etmiyor. Bir haksızlığı başka bir haksızlıkla çözmeye kalkarsanız o da size başka bir haksızlık olarak geri döner zaten, buna hakkınız yok.

• yol geniş ve boşken kaldırıma parkeden onun bunun çocuğudur ama daracık kıç kadar sokaklarda ne yapacak millet ? sözde otoparkı olmayan apartmana imar izni verilmeyecekti,10 sene geçti anasını satim 10 ! hala uygulama yok.

• Kaldırıma park eden eğitimsiz kişilerdir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.