Şimdi Ara

Kaldı 4 Gün Tokiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 4 gün sonra

https://youtu.be/sAr0Qaov1TY?si=n17tBDbL41u4q_vI&utm_source=ZTQxO
    https://youtu.be/EEjEAfYrMEY?si=SHJiQZsLZ6bfq0OQ&utm_source=ZTQxO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 21 Mayıs 2025; 11:0:26 >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    O arsayı ele geçirmem lazım.

Ne kadar isteyecekler merak ediyorum.

• hadi hayırlısıyla inşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin türde evi dahi yaptırmana izin vermedikleri bir arsa için gelmiş burda geriye sayım yapıyorsun.. Pes doğrusu...Ama 24 yaşındaki biri için normal bir davranış; hayalini kurduğu oyuncağı eline alacağı günü heycanla geriye sayan bir çocuktan farksızsın

• dekareme kullanıcısına yanıt
    2 Katlı müstakil ev yaptırmaya izin var?

Ben zaten müstakil bir ev istiyordum hep.

• Ne tokisi hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 aylık ömrüm kaldı :(
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • William0 kullanıcısına yanıt
    Müstakil arsa çıktı bana, oraya yapılacak bina vs için ön sözleşme durumu bilgisi verilecek 25 Mayısta.

Ertelenir mi bilmiyorum ama 25 Mayısta bilgi verilecek dendi.

150 M2'yi geçmeyecek bir ev yapmam gerek betonarme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B7C41BAC -- 21 Mayıs 2025; 13:57:28 >
  • Yer neresi

• William0 kullanıcısına yanıt
    İstanbul.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• e bi zahmet 2 katlı ev yapmasına da izin versinler bari.. Benim demek istediğim, ne prefabirk ev, ne daş ev ne de kütük ev... Bunlara izin yok.. Parasını ödeyeceğin arsaya, farklı konsept yapılara izin vermiyor. İşte bunlar hep muz cumhuriyeti uygulamaları...

Beton iyidir.

Düzgün yapılırsa gayet güzel olur, müteahhite de devir edemiyorum 5 yıl ben de kalacak satış izni yok.

• Kaldi 3 gün😆

https://youtu.be/Ia9dPIaJYnw?si=ymehO09mH_QPSs0B&utm_source=ZTQxO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 22 Mayıs 2025; 11:38:10 >
  • Beton kötüdür.. Tarih boyunca en adi pis kırılgan ve dandik betonlar hep bu ve önceki asra ait olmuştur. Ömrü 50 seneyi aşarsa öp başına ko... Prefabrik iyidir, ucuzdur, hafiftir. Kurulumu kolay ve sök tak taşı özelliğindedir.. Depremden sonra favorilere girmiştir. Kendi arsası olanların gözdesidir.. 1 Ton hayalin var, korudan çıkmıyorsuni doğayı seviyorsun, normalde daş veya kütük ev hayalin olması gerekirken, leş gibi betona sevdalanman şaşırttı ve bu çelişki bende kıllı forum üyesini hatırlattı.. zira o da çelişkiler menbağı bir üye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 22 Mayıs 2025; 11:57:41 >
  • Ahşap ev yapılması sorundur. Prefabrik ev yine sorundur.

Prefabrik evler veya ahşap evler çok kolay yanabiliyor yıldırım düşmesiyle, kaldı ki prefabrik evler kurşun geçirebiliyor yorgun mermi olayı var.

Betonarme ev 2 katlı olduğunda sağlam yapılırsa depreme karşı mukavemetli olur. 7 Şiddettinde olan depremde 8 katlı bir apartmanla 2 katlı bir müstakil evin göstereceği direnç çok farklıdır.

Beton kaliteli olur, kalıp ustalarına adam akıllı işi yaptırır isem bu bina sağlam durur.

Kaldı ki arsaya belediye izin verirse sığınak bile yaptırabilirim.  

• yıldırım ve yorgun mermi gibi milyonda bir olasılıkları % 90 gibi yüskek görmen de şaşırttı... Bir yıldırımsavar işini görür, yorgun mermi seni sokakta da bulabilir.. Ev seçerken yorgun mermi olasılığını düşünen bir tek son olmalısın.. tez konusu gibisin... iyi o zaman, sokakta gezerken çelikten bir şemşiye ile gez o zaman.. yani bi insan, betonu övücem diye bu kadar da kendini kasmamalı... 

quote:

sokakta gezerken çelikten bir şemşiye ile gez o zaman..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ahşap veya prefabrik olması için şehir dışı olması gerek, burası şehir içinde olacağı için beton olması gerekiyor.

Kaldı ki prefabriğin veya tahtanın tonla sorunu var. Tahta kurusuydu, bilmem nesiydi Amerikada tonla bina bu yüzden çöp oluyor. Ne kadar bakım yaparsan yap böcekler istila ediyor.

Beton övücülüğü yapmıyorum ama kaliteli malzeme kullanınca beton, ahşap ve prefabriğe göre çok daha mukavemetli olur.

Her yerde ölüm riski var ancak prefabrik veya ahşap evde bunun olma riski daha fazla. Yangın çıkarsa bunlar direkt yanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.