Şimdi Ara

Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Ortalama hergün 100,000 kez atar ve 7 ton kanı vücuda dağıtır.

    70-yılda yaşam boyunca, ortalama bir insan kalbi 2.5 milyar kezden fazla atar. Kapakçıklar da valf görevi yaparak kan akımının yönünü ayarlarlar. Kapakçıkların çalışmalarının bozulması yetmezlik (kanın geriye kaçışı) ve darlık (kan geçişi azalır) biçiminde olur

    Kalp bir çeşit 4 odacıklı ve 4 kapakçıklı bir pompadır. Odacıklar sağ odacıklar ve sol odacıklar olarak 2 ana bölümden oluşur.

    1. Sağ bölüm, kanın vücuttan döndüğü odacık olan sağ kulakçık sonra triküsbit kapak adını verdiğimiz 3 yaprakçıklı bir kapakçık ile ana odacık olan sağ karıncıktan oluşur.

    · Kan vücutta oksijeni ve besin öğeleri kullanıldıktan sonra vena cava adı verilen 2 adet ana toplardamar ile sağ kulakçığa gelir.

    · Sağ kulakçıktan kan yerçekimi ve kulakçık kasılması ile aradaki kapak olan triküsbit kapaktan (3 yaprakçıklı kapak) geçerek sağ karıncığa girer.

    · Sağ karıncık ile pulmoner atardamar arasındaki kapağa da pulmoner kapakçık adı verilir. Sağ karıncık kanı pulmoner atardamar adını verdiğimiz bir damar yoluyla akciğerlere pompalar.

    2. Sol tarafa kan akciğerlerden oksijenden zenginleştirilmiş olarak gelir.

    · Sol kulakçığa gelen bu kan yerçekiminin de etkisi ile be biraz da sol kulakçığın kasılması yardım ile sonradaki kapak olan mitral kapakçık adı verilen 2 yaprakçıklı bir kapaktan sol karıncığa akar.

    · Sol karıncık ile aort atardamarı arasında aort kapakçığı denilen 3 yaprakçıklı bir kapak bulunmaktadır. Sol karıncıktan temiz kan güçlü kasların kasılması etkisi ile aort atardamarı denilen ana atardamarımız vasıtasıyla vücuda sunulur.

    Kalp kapak hastalıkları çok sık görülen ve oldukça önemli olan bir hastalık grubudur. Bu hastalık doğuştan, infeksiyonlara bağlı veya ülkemizde olduğu gibi romatizmal kalp hastalıkları sonucu olabilir. Her yeni doğan bebek bir çocuk doktoru tarafından muayene edilmeli ve kalbi dinlenmelidir. Çoğu kapak hastalığına bebeklik döneminde kalbin doktorlar tarafından dinlenmesi ile tanı konabilir. Diğer bir etken de üst solunum yolu infeksiyonları ile beta hemolitik streptokok adlı mikrobun salgıladığı zararlı maddeler ile romatizmal kalp hastalıkları gelişmesidir. Bu hastalıktan korunmak her üst solunum yolu infeksiyonunda boğaz kültürü alınıp uygun antibiyotik kullanımı ile olur. Fakat Türkiye'de bu uygulama yerleşmemiştir ve bu yüzden romatizmal kalp hastalığı çok sık görülür. Birçok gelişmiş ülkede romatizmal kalp hastalıkları neredeyse yokedilmiş olmasına rağmen ülkemizde kalp kapak hastalıkları da sık görülmektedir.







  • Sağlıklı kalp de kriz geçirebilir
    Prof. Dr. Bingür Sönmez, “40 yaş üstündeki herkes günde 100 mg çocuk aspirini almalı. Eğer ailesinde kalp rahatsızlığı varsa ve diyabetikse, 30 yaşından itibaren almalı. Günde 100 mg alınan çocuk aspirini, spazmı azaltarak enfarktüsü önler” dedi.

    İSTANBUL - Uzmanlar, aile geçmişinde kalp sorunu bulunmayan, kendisinde de herhangi bir kalp problemi olmayan özellikle genç ve orta yaş grubunda, ağır sigara içiciliği, kokain kullanımı, ağır üzüntü ve aşırı heyecanın, kalp krizine neden olabileceğine dikkat çekti.

    İstanbul Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, “vazospazm” olarak adlandırılan damar kasılmasına, özellikle 50 yaş altında kalp damarlarında sorun bulunmayan genç ve orta yaşlılarda rastlandığını, enfarktüse (kalp krizi) de neden olduğunu söyledi.

    Prof. Dr. Sönmez, kalp krizi geçirmiş bazı vakalarda anjiyo yapılmasına rağmen damarlarda herhangi bir rahatsızlığa rastlanmadığına işaret ederek, “Sağlıklı kalple geçirilen kalp krizine, ağır sigara içiciliği, kokain kullanımı, ağır üzüntü ve heyecan gibi durumlardaki adrenalin deşarjı neden olabiliyor” dedi.

    “Bütün gün sigara içmeyen bir kişi ardı ardına 4-5 tane sigara içerse, onu büyük bir felaket bekliyor. Sağlıklı bir kalbi de olsa kalp krizi geçirme olasılığı çok yüksek” diyen Prof. Dr. Sönmez, ayrıca kokain kullanımının da bu tür durumda kalp krizine yol açabildiğini vurguladı. Prof. Dr. Sönmez, ağır üzüntü ve heyecanın da sağlıklı bir kalbin kriz geçirmesine neden olabileceğini ifade ederek, “Önlem olarak 40 yaş üstündeki herkes günde 100 miligram çocuk aspirini almalı. Eğer ailesinde kalp rahatsızlığı varsa ve diyabetikse, 30 yaşından itibaren aspirin almalı. Günde 100 miligram alınan çocuk aspirini, spazmı azaltarak enfarktüsü önler” dedi.

    “KALP KRİZİ HER AN VURABİLİR”
    İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan da, kimseye kalp krizi geçirmeme garantisi verilemeyeceğini kaydederek, “Kalpte organik hiçbir bozukluk yok, sağlam kalp ama enfarktüs geçiriyor. Bu tür vakalar çok arttı” diye konuştu.

    Söz konusu durumlarda krizi tetikleyen ve spazmı artıranın muhtemelen adrenalin deşarjı, anksiyete veya stres olabileceğinin düşünüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Mocan, bu tür kalp krizinin genç ve orta yaşlılarda görüldüğünü bildirdi.

    Prof. Dr. Mocan, bu tür hastalara yapılan anjiyoda kalp damarlarında hiçbir bozukluğa rastlanmadığına da dikkati çekerek, “Bu durumlarda bakıyoruz ki, her şeyi ile kalp krizi. Gerek enzim yükselmesi, elektro değişikliği, gerekse klinik görüntüsüyle. Ama anjiyoda bakıyoruz ki, damarlar tertemiz” dedi.

    Prof. Dr. Ziya Mocan, herkesin her an bir şekilde kalp krizi geçirebileceğini sözlerine ekledi.




  • Bora saol verdiğin bilgiler için.

    Birazdan birisi çıkıp: "yüce yaratan her şeyi düşünüp te yaratıyor, herşey onu anlatıyor" felan diyecek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Bora saol verdiğin bilgiler için.

    Birazdan birisi çıkıp: "yüce yaratan her şeyi düşünüp te yaratıyor, herşey onu anlatıyor" felan diyecek


    ilginç

    sen demişsin bile





  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Bora saol verdiğin bilgiler için.

    Birazdan birisi çıkıp: "yüce yaratan her şeyi düşünüp te yaratıyor, herşey onu anlatıyor" felan diyecek


    Sende soğol kültür bilimde aslanlar gibi çarpıştığın için benim annem kalp kapak hastası 2 defa kapakları değişti cocukluğundaki romatizmanın kalbe vurması sonucu.Sürekli kontroldeyiz kapaklar metal olduğu için coumadin denilen kan sulandırıcı kullanıyor.İlginçtir coumadin in ana maddesi olan varfarin aynı zamanda zehir sanayindede fare zehiri yapmak için kullanılır ( kanı aşırı sulandırıp fareleri iç kanama ile öldürsün diye) Yani azı ilaç çoğu zehir

     Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Stenoz olmuş Mitral kapak.


     Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Bioprotez kapak!


     Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Tromboze olmuş Bioprotez kapak!


     Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Akut Romatizmal ateş sonrası kalp kapağının bu hale

    gelebileceğini düşünürmüydünüz

     Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Coumadin kullansaydı böyle olmazdı! Tromboze olmuş Mekanik Protez kapak.

     Kalbimiz hakkında ufak bir bilgi
    Coumadin kullansaydı böyle olmazdı! Tromboze olmuş Mekanik Protez kapak.

    İşte arkadaşlar sağlık çok önemli kalp kapaklarınızın bu hallere gelmesini,Damarlarınızın tıkanmasını istemiyorsanız Lütfen kalbimize iyi bakalım.




  • Böyle bir başlık açılması ilginç geldi. Pek takipçisi yok.
  • Becel virali gibi konu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oh mis gibi bilgilendik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.