< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (89. sayfa)

-
-
Hocam hayırlı olsun.
Mesajınızı okurken mesajı kendim yazdım sandım o derece aynı durumları geçirmişiz. Siz ne yazdıysanız aynı durumdayım. :) Bursa'da olmasından tutun 29 Metre kare salona kadar. Çok şaşırdım mesajı ben yazsam bu kadar olurdu. Ben de aynı gün sipariş verdim. Gidip Çin üretimi başka markalarda servis sıkıntıları ile karşılaşmayım diye Daikin güvencesi var diyerekten bunu aldim. Bundan önce Haier düşünüyordum. Sonrasında TCL, Samsung vb. markalardan montaj için çağrı merkezleriyle falan görüştüm ve montaj ayağında Haier'in yetkili servis karmaşası, TCL'in olmayan servisleri, Samsung'da Yetkili servisin telefonları açmaması, Midea'nın sadece bayilerden satışa kurulum verip internet satışlarına kuruluma bile gelmedikleri, bazı Midea Yetkili servislerinin 9 bin TL montaj ücreti çekmesi, kısacası Midea'nın çok belirsiz yetkili servis ağı sorunları olduğunu gördüm. Bunun üzerine sadece 30 dakikada Kaira markasını araştırıp Daikin'i arkasında görünce Plus modelin 18'liğini Trendyolda Hepsiburada'ya göre oldukça uyguna görüp benzer Çin malı ürünlere göre de en uygun fiyatlı ürün olması sebebiyle sipariş verdim. Umarım montaj kısmında sorun yaşamayız.
Bu arada ben hemen Kaira sitesinden montaj kaydı oluşturdum ve bugün Yalçın Teknik montajı yapacak şeklinde sms'ler geldi. Yalçın Teknik Kestel'deymiş. Google Yorumları cok yok ama fena görünmüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 1 Ağustos 2025; 17:53:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaira Plus modelinde de kendi kendini temizleme yokmuş. Onda da işe yarar muhtemelen. Bu kendi kendine temizleme özelliği çok gerekli mi? Yani Klimanın filtreleri çıkarıp elle temizlemek yerine kendisi bu işi aynı kalitede yapıyor mu bu özellikteki klimalar? Yoksa bu özellik orta halli bir temizlik yapıyor ve bizim yine çıkarıp filtre temizliği yapmamız mi lazim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaira Plus 12000 btu luk modelinde Self Clean diye bir özellik var hocam dediğiniz eğer oysa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bildiğim kadarıyla klimanın iç ünitede oluşan nemi, koku baktari yapmasın diye belli bir dereceye kadar ısıtıp temizleme işlemi. Ben dün 35 derece kadar ölçtüm, belki daha yüksek ısıya ulaşmıstır ben fark edene kadar.
Onun haricinde tozlanan filitreleri kendiniz temizlemeniz gerekir.
Servis kaydı oluşturduktan kaç gün sonra servis ataması yapıldı? Ben de bugün servis kaydı oluşturdum da.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
gree klimamda bunu açayım dedim geri kapatamadım tüketimi bayağı fırlattı
ilk başta soğuk üfledi sonra durdu ısıtmaya geçip odanın nemini bir anda %40'lardan %60'a çıkardı 15-20 dakika sonra da durdu, ısındığı için nemlenme olmuş olabilir
sürekli kullanılması gereken bir özellik olduğunu düşünmüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 1 Ağustos 2025; 21:52:48 > -
Klima bir yıldır bende ilk defa dün akşam denmedim, bir sonraki de seneye olur herhalde hatırlarsam yada klima bir şekilde hatırlatırsa.
Klima drenaj haznesi nemli kalmasın koku yapmasın istiyorsan kaptıktan sonra bir müddet fan modunda çalıştırıp kurutun diye görmüştüm bir yerde.
-
30 Ağustos 2025 tarihinde 18.000lik kaira plus aldım bende. Kargoya dün verilecekti sözde beklemedeyiz. Birde Hole taktırmak istiyorum inşallah sorun çıkarmazlar
Hayırlı olsun. Maksimum kablo mesafesini aşmıyorsa, dış ünitenin takılacağı yer uygunsa sorun çıkarmazlar.
-
2 gün. Ama ürün kargoya bile verilmedi daha. Servis kaydında tarih yok zaten. Sadece şu firma yapacak şeklinde bir mesaj geldi.
Şanslisiniz bence. Bizde bugun teslim ama kurulumla ilgili hala en ufak bi haber yok.
Ben satıcının verdiği bir cevapta kendi kendini temizleme özelliği yoktur yazdığını gördüm Kaira Plus 18'lik için. Yani olmaması lazım bu özelliğin. Super Iyonizer temizlik gibi bir özellik var ama havayı temizlemek için yazıyor onda da. Ürün broşüründe de kendi kendini temizleme yazmıyor.
Sanırım doğru. Kaira plus'ın internetteki kullanım klavuzunu buldum. Klavuzda kumanda tuşlarını açıklarken self clean tuşu için şöyle bir açıklama yapmış:
"KENDİ KENDİNİ TEMİZLEME
Düğmesi(RG57A4/BGEF için geçerlidir)
Kendini Temizleme işlevini etkinleştirin/devre dışı
bırakın"
Kendi klimam hala takılmadığı için deneyemiyorum. Montajı yapıldıktan sonra ilk deneyeceğim tuş olacak bakalım ne olacak boşta işlevsiz mi olacak göreceğiz
Güncelleme:
Self clean tuşu verdiğimiz diğer aynı model klima olan Kaira Plus DTXR35KP 12000 BTU luk modelde çalışıyor. Tuşa basınca ekranınca SC yazıp self clean moduna geçiyor sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak23358 -- 2 Ağustos 2025; 19:27:11 >
Hangi kumanda ile bu SC moduna geçti? Sonuç ne oldu temizleme yapıyor mu gerçekten hocam? Broşürde gördüm ben de aynı şeyleri ve bazı modeller için yazmış. Bizim modelde sitede tanıtım broşüründe yazmıyor bu özellik. Mi kumanda üzerinden midea seçerek mi yaptınız?
Benim ürün de kurulmadıği için bilgim yok ama bu özelliği aktif edlip kullanılabiliyorsa güzel olur.
Kendi kumandasıyla geçiyor hocam. Temizleme durumunu bilemiyorum bizzat denemedim uzaktan denemelerini istedim sadece. Farklı moda geçip ekranda SC yazınca temizliyordur diye düşünüyorum.
klimayı fan modunda açınca hafif bir koku alıyorum bu evapı ıslak bıraktığım için mi oluyor ? evapı kurutmak için sürekli self clean mı açmak lazım yoksa soğutma bitince fan modunda biraz bekletmek mi lazım?
filtreyi söktüğümde kokunun aynısı filtrede de mevcuttu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 3 Ağustos 2025; 19:35:6 > -
Ben klimadan henüz koku almadım o yüzden herhangi bir şey yapmadım koku babında.
Sizin mevzunun çözümü bu olasa gerek.Adem Helvaciyoutube
Klima Neden Koku Yapar? Basit Çözümü Öğren!https://www.youtube.com/shorts/HC1rO9Iwj3g?si=IgCnuv2wKn1lmqjC
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Fanı uzunca çalıştırınca koku gitti
Evaporatörü sık sık kurutmak lazım mikrop yuvası olur orası demek ki
-
Benim montaj isi iyice sarpa sardi. Evde klimalar bana bakiyor ben onlara. Gecen hafta iki farkli yontemle kayit olusturmustum. Bugun nihayet musteri temsilcisine ulastim. Dedigine gore servislerden biri yogunluktan kurulum hizmetini veremeyecegini bildirdigi icin tekrar basa sarmislar. Simdi diger bir servise dusmus kaydim. Onlarin yanit vermesi bekleniyormus. Numarasini aldim ama hic bir sekilde acmiyorlar. Bu nasil is anlamadim🤕
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocus -- 4 Ağustos 2025; 10:13:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X