Şimdi Ara

KAHVE UZMANLARI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler selam, kahve konusunda tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak

filtre kahve ile normal suda eriyen kahve arasındaki fark nedir ? tat ve içerik olarak

suda eriyen derken bahsettiğim beyazlatıcılı şekerli kahveler değil

mesela jacobs monarch kahve çekirdeği ve monarch filtre kahve arasındaki fark nedir acaba tatları aynı mıdır ikisinin de ?

• bi kere filtre kahve çok daha sağlıklı, faydası var
    çözünebilir granül kahve tamamen kimyasal, çok sağlıksız ve zararlı.

tat olarak ciddi fark var. zamanla damak tadın gelişir zaten, ama ilk denediğinde bile farkı anlayabilirsin bence.

jacobs'ı gördüm ama denemedim, yorum yapamam.

sorunu anlamayıp bambaşka bir şey yazmış olabilirim, emin değilim. biraz daha açıklar mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

bi kere filtre kahve çok daha sağlıklı, faydası var
    çözünebilir granül kahve tamamen kimyasal, çok sağlıksız ve zararlı.

tat olarak ciddi fark var. zamanla damak tadın gelişir zaten, ama ilk denediğinde bile farkı anlayabilirsin bence.

jacobs'ı gördüm ama denemedim, yorum yapamam.

sorunu anlamayıp bambaşka bir şey yazmış olabilirim, emin değilim. biraz daha açıklar mısın

hocam ben de bahsettiğiniz granül kahveyi bırakıp çekirdek kahveye geçmek istiyorum size birkaç sorum var.
    1-filtre kahve çok acı geliyor haliyle çekirdekten çekirdeğe sertliği ve tadı değişiyor mu?
    2-starbucks tchibo ya da caribou gibi yerlerden çekirdek kahveyi alıp direk çektirsem mi iyi yoksa kendime bir grinder edinip içeceğim kendim çeksem mi iyi?
    3-filtre kahve hazırlarken french press'in kalitesi önemli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: KilliKarpuz

hocam ben de bahsettiğiniz granül kahveyi bırakıp çekirdek kahveye geçmek istiyorum size birkaç sorum var.
    1-filtre kahve çok acı geliyor haliyle çekirdekten çekirdeğe sertliği ve tadı değişiyor mu?
    2-starbucks tchibo ya da caribou gibi yerlerden çekirdek kahveyi alıp direk çektirsem mi iyi yoksa kendime bir grinder edinip içeceğim kendim çeksem mi iyi?

evet değişir. Starbucks kahvesi, içtiğim en sert, yoğun ve aromasız filtre kahvelerden biriydi. Onu baz alarak yorum yaptıysan, diğerlerini seversin.

bence direk orada çektir, uğraşma. ilk başlarda taze çekilmişin farkını anlamazsın.
    Ayrıca öğütücüye vereceğin para, harcayacağın zaman ve en önemlisi doğru kalınlığı bulana kadar uğraşman da cabası.

bana göre: kahve için, yani yaptığın kahveyi geliştirmek için değiştireceğin kriterler arasında en önemsizi kahve makinesi. anca espresso makinesinde farkedebilir.

Ama french pressin kalitesi kesssinlikle kahveyi etkilemez. süzgeçten kahve geçmediği sürece (ki o standarttır ve öğütme kalınlığına bağlıdır) hiçbir etkisi olmaz kahveye.
    sadece dandik alırsan camı kırılabilir çatlayabilir vs. o da kahveyi etkilemez

kağıtlı filtre makinesinde de kalitesi ve iyi model olması etkilemez. sonuçta makine sadece su döküyor. iş sadece kağıda düşüyor, o da standart zaten.

farkettiysen ikisinde de (süzgeç-kağıt) kaliteyi etkileyebilecek tek şey filtrelemede kullandığın şey.
    çünkü filtre kahve en basit kahve yöntemlerinden biri. tek yaptığı işlem kahvenin kalıntısıyla suyunu ayırmak.

o yüzden filtre kahve makinesine çok para verme. kalite pek önemli değil.

farklı çekirdekler deneyerek, demlenme süresi gibi kriterleri tek tek değiştirerek bol bol gözlem yap ve kendini geliştir. çok zevklidir French Press.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zig Zag -- 7 Nisan 2016; 19:05:20 >

• ben de denemek için aldım filtre kahve ve french press. bendekinin tadı bildiğimiz türk kahvesi. değişik çeşitleri var mı bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

quote:

Orijinalden alıntı: KilliKarpuz

evet değişir. Starbucks kahvesi, içtiğim en sert, yoğun ve aromasız filtre kahvelerden biriydi. Onu baz alarak yorum yaptıysan, diğerlerini seversin.

bence direk orada çektir, uğraşma. ilk başlarda taze çekilmişin farkını anlamazsın.
    Ayrıca öğütücüye vereceğin para, harcayacağın zaman ve en önemlisi doğru kalınlığı bulana kadar uğraşman da cabası.

bana göre: kahve için, yani yaptığın kahveyi geliştirmek için değiştireceğin kriterler arasında en önemsizi kahve makinesi. anca espresso makinesinde farkedebilir.

Ama french pressin kalitesi kesssinlikle kahveyi etkilemez. süzgeçten kahve geçmediği sürece (ki o standarttır ve öğütme kalınlığına bağlıdır) hiçbir etkisi olmaz kahveye.
    sadece dandik alırsan camı kırılabilir çatlayabilir vs. o da kahveyi etkilemez

kağıtlı filtre makinesinde de kalitesi ve iyi model olması etkilemez. sonuçta makine sadece su döküyor. iş sadece kağıda düşüyor, o da standart zaten.

farkettiysen ikisinde de (süzgeç-kağıt) kaliteyi etkileyebilecek tek şey filtrelemede kullandığın şey.
    çünkü filtre kahve en basit kahve yöntemlerinden biri. tek yaptığı işlem kahvenin kalıntısıyla suyunu ayırmak.

o yüzden filtre kahve makinesine çok para verme. kalite pek önemli değil.

farklı çekirdekler deneyerek, demlenme süresi gibi kriterleri tek tek değiştirerek bol bol gözlem yap ve kendini geliştir. çok zevklidir French Press.

teşekkür ettim hocam yorumlarınız için. galiba ilk kahvemi caribou'dan alıp french press işine gireceğim. teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.